miercuri, 2 decembrie 2009

Democraţia după băsescu

Agonia lui traian băsescu are accente tragicomice. Dar şi multe motive de îngrijorare. Azi a fost la Realitatea FM. Sigur, treceţi peste ipocrizia lui cu mogulii. Azi orice mogul sau mogulaş cu televiziune(Etno, Taraf, astea vă zic ceva?) e bun la casa omului! Să fie primită pomana lor!
Trecem. Esenţa democraţiei este controlul reciproc al puterilor în stat şi sistemul de contraputeri reprezentat de organizaţiile societăţii civile, de simplii cetăţeni, dar şi de partidele politice. De aceea există putere şi opoziţie, de aceea există o dinamică a relaţiilor dintre forţele politice. Democraţia nu poate exista în afara partidelor politice. Aia nu mai e democraţie. Aşa zisa democraţie directă este o utopie la fel de periculoasă ca şi multe altele. Aţi văzut în ce situaţie este acum Elveţia, care a consultat poporul în legătură cu...minaretele, iar "poporul" le-a interzis.
traian băsescu spune: eu sunt ales de popor, dar nu mă controlează nimeni, Mircea Geoană e controlat de partid.
"Eu am spus mereu ca presedintele nu se alege de catre partide presedintele Romaniei este ales de popor; aliantele pe care le fac politicienii in cabinetele lor sunt dovada incapacitatii de a intelege ca relatia lor cu romanii este esentiala. Românii au două alternative: drumul inainte, cu Mircea Geoana controlat de propriul partid, sau reforma statului, cu un Traian Basescu necontrolat de nimeni."
Tocmai a dat definiţia monarhului absolut. Şi aşa s-a şi comportat! I-a dorit sufleţelul Săftoaicei şefia şpionilor români pentru Elvis(nu, nu ăla!), i-a dat ce şi-a dorit! I-a dorit sufleţelul lui Nuţi, Spaima Puţii, un post de ministru, l-a primit! A vrut pula lui Referendumuri, le-a făcut! de cinci ani face tot ce vrea, în numele poporului, căruia îi neagă sistematic dreptul de a-l controla. "Băi, proştilor! Voi algeţi-mă! După care, ciocul mic!"
PS: mai vreţi o dovadă de dispreţ faţă de "poporul" pe care îl invocă în sprijinul său? Întrebat de ce nu a dat mâna cu foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliesc, Pulea Vodă răspunde: " “M-am oprit la segmentul oficial. Altfel ar fi trebuit să dau mîna cu toţi ceilalţi."
Cine erau "toţi ceilalţi"? Erau cumva "popor"? Şi el nu dă mâna decât cu "oficialii"? În paranteză fie spus, prin lege, foştii preşedinţi(inclusiv el, după ce ne spune pa!) sunt OFICIALI ai statului român, mai mult, demnitari ai statului. Varianta corectă de răspuns este: "n-am dat mâna cu ei pentru că sunt un mârlan!"

3 comentarii:

Desmond spunea...

Eu zic ca, daca mai traia, si Ceausescu era anti-comunist, ca si el il ura pe Iliescu. Mi-l si inchipui cu un bascalau de ala model Mao, pe portocaliu...

Karakas spunea...

Ai captat foarte bine esenta acestui sarpe de om. El vrea sa para democratul absolut, omul ales de popor, dar nu vrea sa fie responsabil fata de nimeni. Vorbeste de Geoana ca e controlat de PSD, ca si cum PDLul e echipa lui de servitori. Interesant este ca, intr-o replica subtila, Geoana azi a declarat ca nu intereseaza povestea lui Nastase si Basescu pentru electorat pentru ca este veche de 5 ani. Evident, a incercat sa se detaseze de Nastase si sa dea o lovitura lui Basescu care il portretizeaza ca "papusa" in mina altora.

Ziceam ca TB e ca un sarpe, se retrage si musca. Astazi a retras declaratia anterioara referitoare la o expertiza a Institutului National de Expertize Criminalistice privind filmul in care loveste un copil.

"Traian Băsescu a admis miercuri, la Realitatea FM, că este eronată declaraţia sa referitoare la faptul că Realitatea şi Gardianul au rezultatul unei expertize INEC pentru filmul în care apare lovind un copil, spunând că "probabil" a vrut să spună că documentul provine de la un expert independent."

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-probabil-am-vrut-sa-spun-ca-realitatea-si-gardianul-au-analiza-de-la-un-expert-independent-5147377/

Nu stiu daca ati remarcat cit de des foloseste cuvintul "probabil" pentru a se disculpa. Asa a spus si de copilul aparent lovit de el: "Nu ştiu dacă acel copil nu a vorbit urât femeii". "Poate m-a injurat", a spus Basescu.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-despre-lovirea-copilului-nu-mi-amintesc-incidentul-nu-stiu-daca-nu-i-a-vorbit-urat-femeii-5135871/

Pai daca a vorbit urit, cum sa n-o ia pe coaja de la Tatal Romanilor, cu care imparte gene prin bunavointa doamnei Udrea? Injuratura unui copil se pedepseste automat cu aplicarea unui pumn de la Presedinte in public. Pe cind introducerea legilor islamice in Romania? Acolo exista si alte pedepse pe care un Presedinte le-ar putea folosi, ca de exemplul aplicatul de bice unor parlamentari in public...Pina la urma nu e vorba doar de lipsa educatie, ci de un primitivism nestapinit. Comportament de animal.

In orice caz, stilul lui de divide et impera nu a functionat, pentru ca ai nu poti sa divizezi la nesfirsit. Si trebuie sa sti cum sa administrezi partile divizate. Ori el da cu barda si uita sa spele puntea.

Nu imi pare rau pentru un asemenea ne-om. Nu e vorba de ura pe care incearca acum sa o puna in circa presei. E vorba ca si la Ceausescu de o reactie de respingere din partea romanilor. Si ala vroia sa fie iubit de bobor. Mai bine un Presedinte care sa nu inspire nici un sentiment.

Anonim spunea...

Asta aduce de-un razboi civil!Mintea lui, pula mea. E diliu rau de tot. Daca ajunge pres, covor, carpeta... iar, asta ne vaneaza cu harbaleta lui Robin. Fereasca Dumnezeu !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...