Este, sau nu, sigur de victorie traian băsescu? Sau a ajuns şi el la concluzia că nu-i foloseşte la nimic că a câştigat cum a câştigat, că nu o poate gestiona cum ar vrea el. Sau, odată pornit războiul lui cu toată lumea, a scăpat din vedere un amănunt? Anume acela de a gândi cum să iasă din el?
Când singurul tău comentariu e: "Un fleac! I-am ciuruit!" e clar că n-ai o strategie de ieşire din război, că războiul va continua, că pacea nu este posibilă. Dar mai e un lucru: care sunt criteriile după care traian băsescu crede c-a obţinut "victoria"? Faptul că a fost reales nu pare să fie un criteriu. Atunci, care? Formarea unui guvern PDL? L-a mai avut. Şi şi-a bătut joc de el. "Reforma clasei politice"? Dar ce înseamnă asta? Desfiinţarea Senatului? Schimbarea legii electorale şi a sistemului de vot? Desfiinţarea PNL şi formarea unui mare partid prezidenţial? Schimbarea regimului constituţional, care să-i permită încă două mandate?
Greu de spus ce va face. Dar cu cât un război durează mai mult, cu atât rezultatele lui sunt mai incerte, şi victoria mai nesemnificativă. Să fii permanent la putere, dar să joci scena liderului antisistem, devine obositor, pentru că ipocrit a fost de la început.
Oricum, n-a fost, şi cu atât mai mult nu va fi nici de acum încolo preşedintele meu. Prefer să mă gândesc că nu am preşedinte. Mai mult, ca în ultimii ani ai lui Ceauşescu, să mă gândesc că nu trăiesc în România. Să mă decuplez de la realităţile astea. Pe vremea lui Ceauşescu mi-a ieşit, mai mult sau mai puţin. Poate îmi iese şi acum. Dacă nu, asta e! Cu o depresie suntem datori cu toţii!
PS: cine ne-a prostit o dată, să-i fie ruşine. Cine ne-a prostit şi a doua oară, să ne fie ruşine!
6 comentarii:
La anuntul rezultatelor de la BEC bursa a scazut cu 50 %, iar BNR a intervenit pe piata pt. oprirea deprecierii leului.
Oare ce-o fi asta?! Imaginea reala a realegerii lui Basescu.
Deocamdata scena liderului antisistem i-a iesit. Si dupa cum se vede treaba, razboiul asta cu toata clasa politica (mai putin ai lui) va mai dura. Mi-e teama ca, daca pana acum a mai avut ceva retineri, fie si macar ca avea nevoie de un al doilea mandat, acum, dupa ce l-a castigat, va urma o "linsare". prin orice mijloace, a celor care-au indraznit sa-l infrunte. Si mi-e teama ca aproape nimeni nu va avea reactie la acest lucru, Ba, daca stau sa ma gandesc bine, unii vor sta si vor aplauda frenetic.
Am si un comentariu la post-scriptum-ul dumneavoastra: cea mai mare rusine ar trebui sa le fie celor care-au stat in spatele lui Geoana. Pentru ca n-au inteles ca votul lui Dorel este intotdeauna egal cu cel al lui Eugen Simion. Pentru ca votul celui care asculta Brahms este egal cu al celui care asculta Guta. Pentru ca i-au permis candidatului sa faca vizite nocturne.
Rusine ar trebui sa-i fie si candidatului. Pentru ca n-a inteles ca principiile care guverneaza campaniile electorale americane nu se potrivesc in Romania. Pentru ca n-a priceput ca un candidat nu-si poate permite niciun pas gresit. Si pentru ca nu-i suficient sa te prezinti ca fiind diametral opus contracandidatului si sa si castigi alegerile.
Mie nu-mi este rusine. Am facut tot ceea ce trebuia sa fac. Am fost la vot. Constient fiind ca, indiferent de castigator, baietii astia o vor duce bine in continuare, in timp ce noi, "populatia", asa cum ne-au numit cei doi, vom plati, intr-un fel sau altul, tot.
Cum spuneam, nu-mi este rusine. Doar sila.
@Pacos
"votul celui care asculta Brahms este egal cu al celui care asculta Guta". Pai si daca-si facea clipuri cu manele iesea mai bine?
@Cato
Nu stiu. Dar ma gandesc ca daca te pregatesti sa devii presedintele tuturor romanilor, atunci faci si asta. Fie si numai pentru faptul ca exista posibilitatea ca un anume tip de alegator sa nu inteleaga ce spune candidatul, dar sa priceapa si sa urmeze sfaturile lui Guta, Salam & Comp.
Va face exact ce ati spus.
Pacos,
Pe tema celor din spatele lui Geoana am scris azi dimineata un editorial care va fi publicat, maine, in "Tricolorul". Cu amaraciune.
Trimiteți un comentariu