marți, 15 decembrie 2009

La ce bun?

Mâine se repetă un ritual pe cât de inutil, pe atât de ipocrit şi lipsit de sens. Cel puţin câtă vreme va mai fi preşedinte traian băsescu, "consultările" cu partidele politice sunt doar de ochii lumii, gumă de mestecat pentru tocşoaie şi alte onanisme jurnalistice.
Acum, cu iaurt, cu gugoşele, PDL făcu de-o majoritate guvernamentală. Nu cred că, după scorul obţinut de candidatul lor, Marko Bela şi-a lui ceată n-au înţeles mesajul băsescian: "ori faceţi mumos, ori se alege praful de UDMR!" şi vor continua alături de PSD şi PNL. Şi minorităţile s-au sucit, vezi, Doamne, nu va mai fi Iohannis, "omul lor", premier. Independenţii tocmai au trecut de treizeci de "defectori", aşadar rămâne doar de stabilit numele premierului.
Nici ăsta nu e greu de ghicit. Va fi Boc, pentru că tot s-a mânjit de căcat, măcar să facă treaba murdară până la capăt! Sigur, guvernul ăsta cu majoritate de strânsură este unul care are rol de fuzibil social. Va lua scurt, poate până în anul nou, măsurile de reducere drastică a veniturilor bugetarilor(se zvoneşte că la anu se va tăia din oficiu o treime din salariu!) , va da afară tot ce se poate da, va trece Bugetul prin Parlament, şi, spre primăvară, când vor începe cu adevărat revoltele sociale, va fi dărâmat. Şi abia atunci se va pune serios problema unei guvernări pe termen mai lung. Acum nimeni nu vrea să preia moştenirea lui Boc, care este dezastruoasă. Şi nici nu cred că se va găsi un "Livache" independent, care să se lege la cap cu un guvern în care nimeni nu crede cu adevărat.
Socoteala asta se leagă şi de procesele centrifuge din interiorul PSD şi PNL. Se speră că plecările se vor înmulţi, sau că la conducerea lor vor veni prieteni ai găştii de portocalii din fruntea bucatelor. Care să poată face posibilă şi modificarea Constituţiei şi a legilor electorale, astfel încât proiectul lui traian băsescu, de control total al puterii în România, să devină realitate.
Jocurile sunt făcute. De asta nici nu contează ce va fi mâine la Cotroceni. Oricum nici traian băsescu nu are prea multe opţiuni, ţinând cont că şi tabăra lui, şi tabăra oponenţilor lui se află pe poziţii ireconciliabile şi au pus deja condiţii inacceptabile celeilalte părţi. Nu e mai bine să meargă pe o cale bătătorită? Sigur, ea nu duce nicăieri, dar are meritul că o cunoşti. Sau crezi că o cunoşti, ceea ce este cam acelaşi lucru, în situaţia dată.
Aşadar o luăm de la capăt. Şi sunt doar primele zile din următorii cinci ani cu traian băsescu. Avem o consolare: e consecvent, dom'le!

Un comentariu:

geomarz spunea...

Sumbre previziuni !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...