miercuri, 16 decembrie 2009

O decizie inteligentă

Indiferent ce va fi de aici încolo, PNL s-a poziţionat deja excelent. Şi inteligent. Liberalii au ales Opoziţia, şi au explicat clar şi pe înţelesul tuturor de ce o fac. Vor face o opoziţie la rupere, şi vor capitaliza tot ce este de capitalizat, pentru că în ăst timp pesediştii sunt ocupaţi să se muşte de cur unii pe ceilalţi. Foarte bine, îşi merită soarta! Când va fi în stare un lider pesedist să aibă un discurs atât de tare ca acela al lui Crin Antonescu, atunci să aspire la mai mult.
Ce-a spus Crin Antonescu? Păi, astea: "Permiteti-mi sa fiu direct, convingerea mea si a noastra este ca dumneavoastra nu ne vreti in Opozitie, de asemenea ca nu ne vreti la Putere cu adevarat, ci ca ne vreti complici ai unei puteri care va apartine. Noi am putea foarte simplu sa spunem, si e adevarat, ca aveti mijloacele acum si constitutionale si legale sa ne impiedicati accesul la putere. Nu aveti mijloacele sa ne impiedicati accesul la Opozitie.
Va asigur si va promit ca e o situatie grea despre Romania, PNL si cu mine nu fugim de greu, nu preferam o varianta poate mai comoda electoral, si avem obiective, principii si conditii pe care putem sa le indeplinim fie la putere, fie in Opozitie. Daca gasim garantii, vom fi la Putere, daca nu, cu aceleasi principii vom fi in Opozitie.
Noi am discutat cu PD-L azi si noi am pornit de la premisa ca dincolo de rolul de necontestat pe care presedintele il joaca in foarmarea unui guvern, totusi, acest guvern e rezultatul vointei unei majoritati parlamentare. Si am incercat sa discutam cu dansii si am ajuns intr-un punct in care domniile lor si-au declinat raspunderea si ne-au zis ca ne intalnim aici.
Noi nu putem intra intr-un sistem de putere pe care il controlati si care prezinta aceste riscuri. Putem intra intr-un sistem in care se intampla doua lucruri: 1. statul de drept este aparat si 2. Romania saa aiba o buna guvernare, adica o alta guvernare decat in 2009 si o altfel de guvernare decat a avut din 1990 pana azi.
Am spus atunci ca putem sa incepem aceasta discutie cu un prim-ministru propus de PNL, sau, daca asta se considera inacceptabil de PD-L, si pot sa inteleg si asta, sau de presedintele Romaniei, si pot sa inteleg si asta, desi sincer am asteptari mai mari de a presedintele Romaniei decat de la partidul sau, un prim ministru independent.
Cam asta e pozitia noastra si, repet, necesitatea urgenta de a avea un guvern in Romania o admitem si nu tegiversam cu nimic un guvern care se poate in acest moment. In momentul in care discutam despre participarea noastra la guvernare, asta inseamna altceva pentru noi decat de a ne alatura si noi, ca alte grupuri parlamentare mai mult sau mai putin legale, Puterii".
Cred că, spre surprinderea multora, abia acum PNL şi-a găsit cu adevărat un lider. Şi dacă îl vor lăsa în pace, în doi ani PNL poate face joc egal cu PDL, chiar câştiga alegerile, pentru că poate mobiliza şi fideliza electoratul urban. E cazul ca PSD să înceapă să ia notiţe. Să scape de Iude şi să pună mâna să facă politică! Şi să nu mai stea cu curul în două luntre.

3 comentarii:

Karakas spunea...

Pina acum, Crin a aratat ca este un lider bun (rational, inteligent, neprefacut, generatia tinara). Mi-a placut ca nu a mers pe varianta cu pumnul in gura PSD a lui Tariceanu.

Darius cel Tulbure spunea...

Am scris și eu ceva pe tema discuției băsescu-Antonescu. Poate dai o raită.

Sunt perfect de acord cu poziția PNL-ului. Doar așa simt că mă reprezintă.

geomarz spunea...

PNL-ul nu mă reprezintă, dar poziţia lui Crin este alta decît a unui fripturist.
Bravo lui.
În ceea ce-l priveşte pe Mircică, a dato-n bară cu ale sale ifose cu tot. Ca şi A. Năstate care era, trebuie să recunoaştem, cu cinci capete deasupra lui.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...