duminică, 27 decembrie 2009

Gabriel Oprea, şeful mafiei personale a preşedintelui băsescu

Mare chef ieri, la o cabană de lux de pe Valea Prahovei. Fecioara din Pleşcoi, care stă cu curucu pe vreo patru miliarde de euroi, buget de "criză" la ministerul pe care îl păstoreşte, şi-a sărbătorit ziua de naştere. Cu tot fastul nesimţirii parvenitului. Evident, nu puteau lipsi de la paranghelie Pulea Vodă, dar şi subordonaţii Nuţicăi, Boc cel Mic şi Tâmp, duduia Anastase, şi noul ministru al Apărării, generalul de izmene Gabriel Oprea.
Cred că acum nimeni nu mai are dubii în legătură cu identitatea adevăratului premier al României. Fecioara din Pleşcoi e Dama de Fier a României, ea face şi desface. Şi, dacă aţi remarcat, cercul adevăratei puteri este foarte îngust. Iar faptul că în interiorul lui a intrat şi Gabriel Oprea mă face să mă întreb dacă nu cumva el a fost şi este şeful mafiei personale a lui traian băsescu.
Cred că pe cei doi îi unesc mai multe, şi într-un mod mai profund decât credem noi. Nu "trădarea" PSD în ianuarie 2009, când Oprea a făcut numiri la MAI după cum i-a cerut băsescu, trecând peste partid, a făcut din traian băsescu un fan al lui Oprea.
Timpul ne va spune ce a făcut cu adevărat Oprea şi cât de mult îi este dator băsescu. Vedem doar cum se structurează reţelele de influenţă în cel de-al doilea mandat al lui băsescu. Mai ales că se vor lua decizii privind dotarea Armatei, care implică numai în aviaţie peste 4 miliarde de euro. Adică parandărături substanţiale.
Echipa Udrea-Oprea va furniza grosul banilor pentru puşculiţa de partid, dar nu numai. Se pare că vremea asfaltangiilor a trecut. Mafia portocalie s-a făcut mare, şi aspiră la mai mult. O veste proastă pentru noi, dar şi pentru democraţie.
PS: vă invit să citiţi asta. Şi să-mi spuneţi dacă, schimbând "Sarkozy" cu băsescu şi "musulmani" cu "comunişti" şi "moguli, concluziile nu sunt îngrijorător de identice. Măcar la capitolul ăsta Franţa se putea abţine să ne fie un model...

5 comentarii:

Lulutza spunea...

Vaaai, tocmai ma pregateam sa-ti semnalez interviul despre "la haine de l'autre"! :( Dar despre "Nicoleon" si "Sarkoland" ce spui? :)

Lulutza spunea...

"Reforma si modernizarea" astea ale... capitalismului multilateral dezvoltat incep sa semene tot mai mult cu un fel de... restauratie.

Mai ales de cand in scena a aparut Teodor Maries:

http://www.portalulrevolutiei.ro/index.php?menu=6&pg=forum_thread.php&lnk=1&pagina=68

http://www.onlinesport.ro/forum/archive/index.php/t-10504.html

Iar "masurile de criza", austeritate bla bla bla... par cel putin bizare:

"Luptătorul anticomunist Vasile Paraschiv, căruia judecătorii îi acordaseră despăgubiri de 300.000 de euro pentru torturile la care a fost supus, a fost informat în octombrie 2009 că, la recursul statului român (acelaşi stat, urmaş legal al Republicii Socialiste România, al cărui preşedinte declarase în Parlament că susţine „solicitările foştilor deţinuţi politici legate de recunoaşterea publică a tragediei prin care au trecut“), Curtea a constatat… prescrierea dreptului de a cere daune morale. Demonizarea comunismului în teorie nu se întîlneşte atît de uşor cu asumarea practică a responsabilităţii." - Observatorul cultural

sau:

http://www.cotidianul.ro/trei_fosti_functionari_in_instanta_pentru_acordare_ilegala_de_drepturi_ale_persoanelor_persecutate-105884.html

Daca faci un calcul rapid al spagilor si imeeeenselor "privilegii", incepi sa te intrebi ce naiba cauta DNA acolo si cum naiba a reusit sa obtina dovezile de la amaritii (sau decedatii) aia.

Am mai observat tot felul de ciudatenii. In lista 'telectualilor care-i cereau marelui cirmaci sa condamne crimele comunismului, apar nume ca Macri, Giosan. In Asociatia condusa de Maries apar tot felul de noi membri de onoare, care de care mai insoliti. Ar mai fi si altele, dar parca ma ia durerea de cap...

Am descoperit din intimplare ca, prin aprilie-mai 2007, am facut prostia sa pun pe Coti un anumit link:

http://www.guardian.co.uk/world/2007/apr/24/usa.comment

Ce sa vezi?! Parca a devenit din acel moment program politic "nutzional"... :( Astazi, mi-au spus niste prieteni ca am facut bine ca m-am mutat. Pentru ca vechiul nostru cartier se intoarce in timp, odata cu caderea intunericului, cu peste 20 de ani in urma, cu exceptia caldurii din apartamente... Iar aici la privilegiata de mine, nici macar caldura nu prea a fost zilele astea, iar curentul s-a intrerupt si de 10 ori pe noapte... Strazile arata ca si cum ar fi starea de urgenta a generalului polon de trista amintire, dupa ora 22...

Acum ma intreb daca am facut bine sa scriu rindurile de mai sus... hmmm! Ce am de pierdut?! Numai lanturile, cum spuneam odinioara. Sau acum le pot cistiga?! :)

geomarz spunea...

Imbecilii au fost fără nici o ruşine.
Buchete de flori de mii de euro, BOc cel mic declarînd inepţii, fecioara urîndu-ne sănătate şi să trăim bine !!!
N-au pic de decenţă. Puteau face asta într-un mediu închis la care să nu aibă acces presa.
Cel puţin nu ne mai amărau cu insuportabila lor aroganţă.

Anonim spunea...

http://www.imdb.com/title/tt0772153/

http://www.infowars.net/articles/October2006/251006Russo.htm

http://www.informationclearinghouse.info/article15399.htm

mai terminati cu restauratiile si alte prostii! asta este capitalismul si asa arata el. ca si acum in anii 80 desteptii lumii adica vesticii erau tot in criza. ca si atunci unii trebuie sa plateasca.

Lulutza spunea...

@anonim - capitalism multilateral dezvoltat, categoria caca maca. Daca nu esti capabil de logica elementara sau esti bagat pina peste cap in borcanul cu cacat portocaliu, mai bine taci si respiri intens prin pai!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...