Hai s-o luăm și altfel: Rusia este însetată de sânge european, și invadează Europa, deși nu știe nimeni ce. Europa, NATO izată, numără peste 500 de milioane de oameni. Cu suciții ăia de britanici, cu tot. La o rată a recrutării de 5%(enormă, până la urma-urmei, Germania, înainte de capitulare, avea o rată de un recrutat în armată la 12 locuitori), ar opune Rusiei circa 25 de milioane de soldați, profesioniști și rezerviști, luați cu arcanul la oaste. Să tăiem din coada vulpii, și să considerăm că valoare militară ”pe bune” au circa 15 milioane. Veți zice, bine, dar sunt răspândiți prin prea multe țări. Ia uitați-vă pe hartă: cât e Europa NATO izată, cât e Rusia europeană.
În acest moment Rusia are circa 750.000 de militari sub drapel, profesioniști și conscriși, și vreo 2,5 milioane în rezervă, și are de acoperit cu ei DOUĂ continente, Rusia fiind întinsă pe 9 fuse orare! Aplicând aceeași rată de recrutare, de 5%, cum spuneam, enormă, la cele 145 de milioane de locuitori, Rusia poate mobiliza cel mult 7 milioane de militari. Cel mai probabil nu mai mult de 5 milioane. Adică nimic, pentru a putea controla 500 de milioane de oameni! Să mai socotim puterea economică și restul? Acele episoade în care, cu excepția WW II, ruși au ajuns mai departe în Europa, recte la Paris, NU a făcut-o singură, ci la invitația, și împreună cu alte puteri europene. Niciodată de una singură. Păruielile cu vecinii nu se pun: au fost, sunt, vor fi. Din unele rusii au ieșit bine smotociți, din altele au ieșit cu adversarii smotociți la fel de bine. E vreo putere cât de cât semnificativă în Europa să nu aibă așa ceva în istoria ei, mai veche sau mai recentă?
Acum, ceva despre viitor. Dacă va fi o confruntare militară serioasă între Rusia și NATO, Europa Occidentală NU va avea prea mult de suferit. Poate chiar de loc. Cel mult vor pierde ceva soldați. Câmpul de luptă va fi în interiorul ”bananei anti-ruse”, formată acum de Finlanda(alți nesăbuiți, care vor suferi grav, ca să le treacă de fericire!), țările baltice, Ele având rolul de a închide flota rusă în Golful finic, și de a amenința Sankt Petersburgul și șantierele navale din nordul Balticii, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, ce mai rămâne din Ucraina,
vor reprezenta ”Grupul Centru” al păruielii, care amenință nu puține unități industriale ruse și din Belarus(m-aș mira facă rușii n-ar fi început evacuarea unor capacități industriale dincolo de Ural, ca în 1941), iar, teoretic, România și Bulgaria, împreună cu Turcia, ar trebui să apere flancul sudic, ăla cu ”Marea Neagră, lac rusesc). Aici lucrurile sunt clare: vor lupta din greu americanii, și ceva pălmași de prin NATO, gen francezii.
vor reprezenta ”Grupul Centru” al păruielii, care amenință nu puține unități industriale ruse și din Belarus(m-aș mira facă rușii n-ar fi început evacuarea unor capacități industriale dincolo de Ural, ca în 1941), iar, teoretic, România și Bulgaria, împreună cu Turcia, ar trebui să apere flancul sudic, ăla cu ”Marea Neagră, lac rusesc). Aici lucrurile sunt clare: vor lupta din greu americanii, și ceva pălmași de prin NATO, gen francezii.
”Banana anti-rusă” este fosta trupă a Tratatului de la Varșovia. Pe care URSS nu și-a dorit-o, dar aventurile cu Germania au convins Moscova să își rezerve o zonă tampon, care să dea adâncime strategică apărării URSS. Acum ”Banana” dă adâncime strategică NATO. Asta e, ghinion pentru Rusia! Despre România, numai de bine! Dacă se alege praful de noi, ce contează? O să ne simtă cineva lipsa? Hai să fim serioși!
Așadar Rusia NU va invada Europe, și nici nu va ”reface fostul URSS”. Cât despre un conflict militar care degenerează într-unul nuclear, ce mai contează apartenența la NATO și la UE? Te apără cineva de iarna nucleară? De radiații? Te vor ocoli bombele nucleare și poluarea radioactivă, pentru că ești în NATO? Suntem nebuni, dacă ajungem să credem așa ceva!
Așa că trăiască lupta pentru pace și ciorba de potroace, dreasă cu stronțișoară!
Un comentariu:
Bun scenariul, dacă poate fi ceva bun când e vorba de război. Nu știe nimeni ce-i în capul lui Putin, dacă e sa-mi dau și eu cu parerea. Așa că merg pe burtă. Vis-a-vis de România, cred că Putin tânjește să i se ivească momentul oportun ca să atace cu rachete de croazieră scutul anti-racheta american de la Dăbuleni. Va juca pe o carte, va juca la risc, NATO nu va răspunde imediat de teamă extinderii războiului început deja la scară mondială. Abia atunci va accepta Putin să se așeze la masa negocierilor cu americanul! În rest nu-mi doresc mai mult decât să se oprească cât mai repede războiul lui Putin în Ucraina.
Trimiteți un comentariu