luni, 7 decembrie 2009

Ca gâsca prin democraţie

Ciutacu a fost foarte dur cu românii din diaspora, care l-au votat pe băsescu. Din punctul meu de vedere, treaba lor. Ce mă sperie e altceva: aceşti oameni, cu excepţia moldovenilor, trăiesc în democraţii vechi, consolidate, funcţionale, cu valori solide, în care cetăţenii îşi asumă responsabilităţile care le revin. Sigur, nu idealizez occidentul, dar nici nu-l pot compara cu haznaua carpato-danubiano-pontică.
Cu toate astea, de oamenii noştri nu se lipeşte nimic, cum nu se lipeşte apa de gâscă, de vreme ce au votat cu un duşman declarat al democraţiei, cu un iresponsabil, care timp de cinci ani a minţit cu neruşinare, şi-a încălcat cuvântul şi s-a şters cu Constituţia la cur. Şi ei ne-au decis nouă Preşedintele. Evident că nu au cum se aştepta de la recunoştinţa noastră, a celor care credem că traian băsescu este nedemn de poziţia pe care o ocupă, că este o ruşine ca el să ne reprezinte în lume.

11 comentarii:

Mircea-Gabriel spunea...

Pai cred ca ar trebui sa cititi articolul din acest ziar german pentru a întelege de ce a învins Basescu ! Inainte sa improscati cu noroi in dreapta si în stanga incercati sa intelegeti si motivele celor care l-au votat pe Basescu !

http://www.ziare.com/basescu/basescu/faz-incomodul-basescu-a-castigat-pentru-ca-romanii-s-au-revoltat-968913

Fluieratorul spunea...

Ezista o esplicatie: e cu totii neste grobieni, care vine acasa vara ca sa bea bere la pet, sa se impauneze cu masini de mina a saispea si ghiuluri de aur, sa te inghesuie cu cotu' in supermarket, ca banii lor e mai buni, si sa se hahaie zgomotos fara sa le pese de nimic, ca acolo unde muncesc, in tarile asezate, asemenea manifestari in spatiul public nu se prea permit. Cu alte cuvinte, le place mai mult acasa, acum ca au plecat si fac foamea aiurea, decit cind faceau foamea aici. S-a facut un foarte interesant portret al votantului roman autohton: barbat trecut de 50 de ani, cu 10 clase. Votantul de diaspora e cu vreo 10-15 ani mai tinar, si daca a avut scoala mai multa, a uitat, ca doar nu s-a dus afara ca sa faca pe desteptu'.
Cu tot respectul fata de oamenii care ne reprezinta pe-afara, puteau sa se gindeasca mai bine, ca si de binele promis de Basescu si care n-a mai venit indura ei munca si suturi in fund in lumea larga pentru citiva techini.
Pentru cei care l-au vrut (ca de n-ar fi fost autohtonii, geaba vota diaspora), aferim baieti!, si sa va (ne) fie de bine. pentru cei care nu l-au vrut, nasol flacai, hasta la proxima. Pentru aia care n-au dat pe la vot si acum comenteaza (ca or fi destui si de-aia), alta data mai ginditi-va.
Si pentru mine, care ma intristez la virsta mijlocie ca iara imi amaneteaza cineva sansele pentru inca niste ani, ma duc sa studiez pianul, chitara, literatura, si alte lucruri interesante, ca in vremurile anterevolutionare, si sa-mi vad de viata mea, lasindu-i si pe politicieni si pe aia de se uita in gura lor unde merita, adica in urma. Pentru ca traitul in Romania sa nu-mi mai ocupe timpul fara foloase.
Altfel, stimate blogger, gistele care trec prin apa sint intr-adevar impovarate de prostie, dar au si darul inconstientei, si ce nu aflam/stim nu are cum sa ne atinga, iara daca nu gindim, nu putem fi nefericiti.
Asta e omul mileniului al treilea. 95% all over the place. La ce va asteptati?

Anonim spunea...

dar de ce crezi tu ca oamenii astia ( desigur exista si exceptii) se duc în occident ca sa mearga la teatru? sau sa citeasca la cafea în fiecare dimineata presa internationala. sau sa nu rateze expozitia de la muzeul de arta moderna a lui Magritte? sau se uita la televizor la altceva decît pe canalele românesti pe care le vad în bucla: otv , taraf, favorit etc gratie antenei satelit. otv-ul e legatura lor cu realitatea din tara si nu consulatul sau ICR-ul cu a lui ponney si alte valuri de sperma. te înseli daca crezi precum Eminescu ca "ai nostri tineri la Paris învata"....rau dar învata.
asa ca rezultatul votului din diaspora era previzibil. daca ai sa vii la Bruxelles am sa'ti arat unde se aduna conationalii tai în weekend si poate ai sa întelegi de ce voteaza cum voteaza.
poate ca de atîta suntem în stare. priveste si gîndeste din perspectiva istorica!
sigur ca mai gasesti potentati aiurea si în alte tari ( cu traditie) vezi Italia si chiar Franta. si aia alesi democratic; dar al nostru e al mai tare! e bio! e organic! e dotat cu o mîrlanie naturala. si alegatorul român din diaspora pretuieste politicianul cu gust.
disperarea e alta: noi ( generatia ta si a mea ) nu mai avem timp. viata s'a dus. 5 ani adaugati la 50 nu sunt ca 5 la 20.
aia e. trezeci de ani tii i'au mîncat partidul si alti douazeci (neo)securitatea.
repet a resemnare : aia e!

Anonim spunea...

"aceşti oameni, cu excepţia moldovenilor, trăiesc în democraţii vechi, consolidate, funcţionale, cu valori solide, în care cetăţenii îşi asumă responsabilităţile care le revin."

nu ti-a trecut prin cap nici o secunda ca problema s-ar putea sa fie la tine?

Dracu

Karakas spunea...

Diaspora asta romaneasca e diversa, atit pe generatii cit si pe zone cultural-geografice. Problema se poate discuta din multe puncte de vedere. Unul este ca insisi politicienii romani au incurajat sistematic politizarea ei (sau a unei parti) pentru a obtine voturi. Acum unii cad victime propriei constructii politice (inclusiv cei din PSD au dorit implicarea diasporei in alegerile romanesti).

Proportional vorbind, diaspora nu a votat. A votat o minoritate din diaspora. Cea galagioasa, anti-PSD, anti-Iliescu, anti-rusi, nationalisti, verzi, cunoasteti melodia. Pe restul nu ii intereseaza politica romaneasca decit ca observatori.

Odata ce esti primit de o alta tara unde iti stabilesti rezidenta, acolo ar trebui sa iti exerciti dreptul de vot, pentru ca acolo platesti taxe, nu in Romania. E imoral sa nu ai nici o contributie financiara la bugetul Romaniei, dar sa ai pretentia sa ai un cuvint de spus despre cum trebuie gestionati banii tarii.

Pina la urma cei din strainatate care voteaza se lasa intr-un fel sau altul manipulati, pentru ca ei nu au decit contact virtual cu realitatile tarii.

Dupa parerea mea, dreptul la vot al cetatenilor romani in alte tari ar trebui limitat doar la romanii in tranzit prin acele tari (turisti, pe vize temporare de lucru).

Traian spunea...

Cei 100.000 care au votat in diaspora Basescu au decis alegerile? Sau cele 5 milioane plus care au votat Basescu in tara?
Este o tema falsa, poate mai reflectati.
Okay, poate cei din diaspora nu sunt mai putin informati decat cei din tara, totusi sunt cel mult 2% din votantii totali ai lui TB. Mai interesant ar fi de discutat (fara incrimanari) ce a fost in Ardeal, in Prahova, Ilfov, si mai ales ce a fost in sectiile speciale, si cum e posibil ca in 2009 in Romania cineva sa poata vota de 2 ori. Cel putin cei din diaspora nu au votat de 2 ori.

Gabriela Savitsky spunea...

”Afară” s-a furat mai bine, atâta tot. Cu excepția moldovenilor care-s mai infantili ca noi.

Marius spunea...

Locuiesc in Dusseldorf.
La Consulatul din Bonn se platea cu 50 de euro votul pentru domnul Basescu. Dovada era fotografia pe care o faceau cu telefonul mobil.
Iar pe langa cei care locuiesc de mai multi ani in alte parti in "democratii consolidate", exista si foarte multi muncitori sezonieri, mai ales in constructii, care erau adusi cu microbuzele, si care erau bucurosi sa faca un "ciubuc" in ziua lor libera...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Au fost manipulati si mituiti la fel ca multi din tara. Numai ca fraudele sunt mai greu de dovedit. Cat despre moldoveni, asta este, au fost prostiti de istericalele anticomuniste. Ei nu sunt in stare sa-si aleaga presedintele, dar il decid pe al nostru. Total nefiresc.

Anonim spunea...

de votat au votat romanii care se afla in vest doar temporar si care se vor intoarce deci inapoi. numarul infim spune totul! apoi nu trebuie uitat ca romanii de afara trimit peste 1 mrd euro bani in tara fiind cel mai important investitor in romania conform cu ceea ce s-a declarat de atitea ori pe acolo.

"aceşti oameni, cu excepţia moldovenilor, trăiesc în democraţii vechi, consolidate, funcţionale, cu valori solide, în care cetăţenii îşi asumă responsabilităţile care le revin. Sigur, nu idealizez occidentul, dar nici nu-l pot compara cu haznaua carpato-danubiano-pontică."

pina nu terminati cu acest gen de prostii cu vestul luminos noul far calauzitor spre noi falimente de succes n-o sa va merga bine niciodata! vestul este o hazna imputita si nenorocita asa ca ce credeati ca veti avea?! valuri cu chanel si ploi cu salam? nu cumva voi sinteti cei care preluati sistemul lor ca asa ati vrut? atunci sa-l stapiniti sanatosi si sa va bucurati de el!! democratia aia minunata din vest este numai pt miliardari si milionari sau mai pe romaneste este pt dulai nu pt catei.
valorile alea solide din vest sint: prostitutia generalizata hotia minciuna jaful lipsa totala de constiinta delatiunea etc insa nu mai stau sa insit toate astea ca le cunosti de acolo ca doar le-ati lut sistemul si atunci aveti tot aia si puteti sa vedeti aceste minuni live!
daca ceauasescu ne dadea sa citim despre haznaua cretinilor vestici sau ne lasa sa ne ducem pe acolo atunci boii vestici cu toate cretinismele si idioteniile lor nu aveau nici cea mai mica sansa sa ne transforme in sclavi!!!
ti-am dat o lista de carti scrise de vestici in care-ti spun ei la ce te poti astepta. traiesc in imputiciunea asta de vest de zeci de ani si nu dau pe el nici macar un scuipat!

Anonim spunea...

completare pt ce-am scris mai sus.

nu va lasati iarasi ca niste fraieri manipulati ca s-o rupeti cu romanii care locuiesc in alta tara!!! va conduc ca pe ultimii fraieri numai cu 2-3 slogane si divide et impera!!!! este rusinos la maximum!!!!!!culmea este ca romanii rid de americani insa iti spun acum intre noi ca romanii sint sub aia pt ca pot fi dusi cu un pres toti odata ceea ce nu este posibil in alte parti.
despre ce spunea ceausescu nu stiu decit 2 chestii ca viata era frumoasa si distractiva in romania chiar si in anii 80 si nu-mi pasa de el:
1. ca la altii este nenorocire in problema locuintelor--adevarat!
2. ca sistemul vestic va distruge romania si poporul roman--adevarat!
o mai fi spus si altele dar nu stiu decit atit.
cert este ca vestul m-a convins ca este o mare de laturi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...