vineri, 18 decembrie 2009

Spectacolul grotesc al tele-guvernării

  • Azi n-am chef să scriu. În Bucureşti viscoleşte şi nu prea. Oricum, de dimineaţă a fost ceva deranj, acum s-a mai potolit. am ieşit să-mi cumpăr ceva pâine şi nişte jurnale. Mai bine stăteam în banca mea! Pe străduţa care dă din Calea Victoriei în Piaţa Amzei, o femeie în vârstă, căzută pe zăpadă, şi, în jurul ei, ciopor de oameni: poliţişti(era şi o maşină de patrulare acolo), încasatorii Primăriei, care iau banii automobiliştilor, şi obişnuiţii gură-cască. Un poliţist se uita în portofel, căutându-i actele. Să-i pună cineva ceva sub cap, nici vorbă. O manevră de resuscitare, ceva? Nimic. Salvare? Telefonase cineva, dar nu se vedea, deşi pe străzi se circula bine şi nici nu era cine ştie ce aglomeraţie. Mai degrabă pustiu. Dacă era moartă, nu se învrednicise nimeni să-i aprindă o lumânare la căpătâi.
  • Că bătrânica moartă în stradă, lovită de un infarct sau de un atac vascular celebral, trebuia să facă drumul ăsta fatal nu încape îndoială. Martore erau sacoşele pe care le strângea încă în mâini. Nu avea probabil pe nimeni şi, bolnavă sau nu, nevoia a scos-o din casă. La cine ar fi putut apela? Cine s-o ajute?
  • Facem paradă de solidaritate, dar în realitate, se descurcă fiecare cum poate. Nimănui nu-i pasă de tine, nu-ţi pasă nici ţie de nimeni. Punct! Asta este regula în ţara asta, şi nimic nu se va schimba. Un cinic o să spună: "un votant mai puţin pentru PSD!"
  • Boc cel mic şi tâmp face videoconferinţă cu prefecţii şi subprefecţii, în cel mai pur stil Dăscălescu, în care, cu un aer marţial şi pe un ton căutat tăios, dar care nu a fost decât ridicol, a debitat banalităţi şi sfaturi de doi bani. Dar a arătat poporului că el e jupânul, că totul este sub control.
  • În ăst timp România funcţionează cum ştim: din prost în mai prost. Drumuri închise, trenuri întârziate, bolnavi uitaţi prin ambulanţe înzăpezite, firme de deszăpezire care nu-şi fac treaba, etc, etc, etc.
  • Moara de măcinat vorbe produce la capacitate maximă. Ideea de bază a guvernului Boc IV pare să fie "noi cu foloasele, proştii cu ponoasele" După propunerea indecentă făcută lui Marian Sârbu(care, cu dosar la ANI, este de-a dreptul disperat să accepte!), a venit şi vremea liberalilor, Sebastian Vlădescu discutând în dimineaţa asta cu Boc preluarea portofoliului Finanţelor. Presupun că asta înţelegea băsescu prin "securizarea guvernului": "îi punem pe alţii să ia măsurile dure, şi noi ne vedem de afaceri, că trebuie să plătim facturile din campanie".
  • Nici între PDL şi UDMR lucrurile nu sunt tocmai line. Păruiala pe portofolii e evidentă. Ungurii cer mai mult decât vrea PDL să dea, iar un baron portocaliu, Cezar Preda, nu e de acord ca UDMR să primească portofoliul Culturii şi Cultelor.
  • Tele-guvernarea merge mai departe, şi rezultatele se văd.

Un comentariu:

Anonim spunea...

deci se poate spune ca ati ajuns niste vestici. scenele descrise le-am vazut de m-am plictisit! mor multi batrini prin casa si ii gasesc dupa citeva luni cind anunta posta ca nu-si mai ridica pensia. in peste 20 de ani petrecuti in vest nu mi-am cunoscut vecinii prin locurile unde am locuit. doar o data am stiut ca alaturi sta o familie de bulgari. vest ati vrut vest ati primit!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...