luni, 28 decembrie 2009

Ai noştri tineri...

Azi s-a mai consumat un episod din divorţul de realitate al clasei politice. Este vorba de modul în care a fost impus drept candidat al PDL pentru alegerile parţiale din Colegiul 1 Bucureşti Honorius Prigoană. Nu ştiu cine este Virgil Tudorache, cel care fusese desemnat de Organizaţia de Bucureşti a PDL drept candidat. N-am auzit să fi făcut cine ştie ce fapte de vitejie, şi cred că ar fi fost la fel de inutil în Patlament ca şi numitul Honorius. Dar nu asta este problema.
Problema este Honorius, şi mai precis rolul jucat de banii lui Prigoană sr. în această desemnare. Pur şi simplu Pliciman i-a cumpărat progeniturii un loc de parlamentar. Honorius este ieşit de-a dreptul din Eminescu:
"Ai noştri tineri la Paris învaţă
La gît cravatei cum se leagă nodul,
Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.
La ei îşi cască ochii săi nerodul,
Că-i vede-n birje răsucind mustaţă,
Ducînd în dinţi ţigara lungăreaţă…
Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.
Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmbă:
Stîlpi de bordel, de crîşme, cafenele
Şi viaţa lor nu şi-o muncesc — şi-o plimbă.
Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
Ce au uitat pîn’ şi a noastră limbă,
Pretind a fi pe cerul ţării: stele."
Acum noul Paris e America, birja a fost înlocuită cu Lamborghini şi avionul personal, ţigarea cu cocaina şi marihuana, diploma în drept cu MBA. În schimb nepotismul a rămas acelaşi, selecţia prin bani, la fel. Dacă traian băsescu i-a făcut cadou mezinei sale un post de euro-parlamentar, de ce nu i-ar cumpăra Prigoană un loc de deputat loazei sale? Ce, el e mai prost?
Acum vă explicaţi de ce urăsc să scriu despre Revoluţia din 1989? Pentru că am crezut ceva, şi s-a întâmplat altceva. În formă, Revoluţia a fost un progres. În fond, nişte indivizi precum Prigoană, băsescu, şi gaşca de profitori au făcut din Revoluţie opusul ei: o contrarevoluţie, pusă sub semnul lui restitutio in integrum. Ne-am întors în timp. La vremea lui Eminescu. Şi a racilelor veştejite de el. Dar cui îi pasă? Banul e combustibilul care ţine politica în mişcare. Cine are bani, are puterea. Şi-şi poate permite orice. Nu mai avem nimic de sperat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

fara pile si conostinte mori de foame peste tot in lume. fara pile nu pupi nici macar un kkt de serviciu! ti-am mai scris ca un serviciu bun se cumpara iar unul la stat unde ai drepturi costa in jur de 15 de euro la jafurile vestice. la ailalti un job bun tot asa unde aveai ceva drepturi incepea de la 15000 dolari iar la categoria asta erai portar la un bloc de bosi unde cistigai in jur de 2400 lunar si aveai asigurari. acum salariul ala in ny nu inseamna nimic iar la total o duci mult mai rau decit la nea nicu. chestia cu pile nu tine de romania sau o alta tara ci de sistem plus educatia si nivelul omenirii pt ca sint produsii sistemului asta celebru numit democratie care ma face sa vomit. in rest ma bucur ca ati "optinut succesuri" cu revolutia aia.

Bogdan Glavan spunea...

Asta e modelul societatii romanesti. Cred ca intr-o prima faza domnul Prigoana a zis "ia sa vad pe cine sa sponsorizez" - lobby ca in State - dupa care a tras concluzia damboviteana: las' ca mai bine le dau bani sa ma voteze pe mine... sau pe baiat.
Ca totul sa fie pe fata, "transparent" dom'ne, eu centrez eu dau cu capul, nu ca la altii "rafinati" care se dau pe dupa... democratie.

geomarz spunea...

După cum am mai spus, Contrarevoluţie, nu Revoluţie...

Anonim spunea...

Gadina Constantin - pozitia 67 - contestatie justificata. O.R. nr. 45/1994 (Pr.mun.Buc.), a detinut spatiul cu alta destinatie în Bd. Dorobanti nr. 56, sector 1- revendicat si restituit fostului proprietar (sic !) DAR SPATIU(NU INCA) L-A RESTITUIT EFECTIV DUPA --_-----.2010 (NICI PANA AZI), deci dupa 15 ANI . > De pe internet am copiat anuntul sugestiv : Cu toată campania din presă, d-l. De mai sus, face diligențele de rigoare sa închirieze spatiul proprietate din str. Academiei 39-41, sc. III, ap.6 – bis, a dat anunturi in presa, pentru a se muta in blocul roz, C. Grivitei 60, vizavi de baia Grivita, S+P+1, bloc luat pe Partid , PSD sector 7 Bucuresti (sic!), trecut pe Asociatie apoi pe SRL cu acelasi nume, unde este singur asociat si cumparare mai apoi pe persoana fizica, adica el, spatiu de peste 1.000 mp.Pentru acesta spatiu uriaș plateste o suma simbolica, de 100-150 euro, de pe spatiu din Academiei va lua 1000 euro, 850 euro castig. oricum este al treilea spatiu ca revolutionar si mai are alte doua spatii, avizate de prim. bucuresti. totul se gaseste pe internet la accesare ~Gadina Constantin~ si As.Jilava ~89-R.-R., nu doreste sa piarda nici un leu. Unde nu exista “FALS IN DOCUMENTE PUBLICE”, ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...