miercuri, 16 decembrie 2009

O ţară pe butuci

Un viscol mai parşiv, de fapt o combinaţie între ploaie, zăpadă, ger, vânt, prostie, indolenţă, încăpăţânare, nepăsare, incompetenţă, incapacitate administrativă şi o profundă durere în cur a mai marilor din guvern, vezi Radu Berceanu, cel mai nesimţit şi incompetent ministru al transporturilor, a pus România pe butuci.
Cozi de autovehicole care stau de peste 12 ore pe şosele, lungi de zeci de kilometri, oameni care îngheaţă în ele, trenuri rămase fără curent, în mijlocul câmpului, un serviciu 112 complet inutil, şi nişte autorităţi invizibile. Asfaltangii ţării, care primesc sute de milioane de euro pentru a avea grijă de şoselele patriei, au dispărut ca măgarii în ceaţă.
Pe de altă parte, se pare că mulţi dintre angajaţii statului, care trebuie să se ocupe de lucrurile astea, gen cei de la ISU, se află acasă, în concediu fără plată. Practic, se pare că suntem pe cont propriu. Care se descurcă, bravo lui! Care nu, asta e, ghinion! La Pătrunjelu!
Nici la Bucureşti lucrurile nu stau mai bine. Pur şi simplu oamenii nu-şi mai fac treaba! Primarii de sectoare au şmenurile lor cu firmele de salubritate şi cu acelea care au grijă de străzi, şi sunt la ordinul lor, nu invers. Între Primăria Generală şi cele de sector nu prea mai există comunicare. Fiecare primar de sector face fix ce-i trece prin cap!
Nu avem cultura cooperării. Şefii diverselor instituţii, dar şi managerii de firme au un singur model managerial, care este propriu şi sefului statului: "aşa vrea pula mea!" Pe moşia lui se comportă ca un satrap. El ordonă, restul execută. Iar când e vorba să coopereze cu alţii, ideea de bază este că lui nu-i suflă nimeni în ciorbă şi nu-i spune nimeni ce să facă.
Cu o astfel de cultură organizaţională nici nu-i de mirare că lucrurile stau cum stau în minunata noastră ţară, Republica Absurdă România. Şi vom tot vorbi despre iarna care ne ia pe nepregătite...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...