luni, 7 decembrie 2009

Obiceiuri de nuntă la politicieni năuci

PDL şi PNL au început un complicat şi în acelaşi timp comic dans nupţial. S-ar lua, dar nu ştiu cum. Tăriceanu ar vrea, Orban, Antonescu, Nicolai, nu. băsescu l-a sunat pe Tăriceanu, dar nu şi pe Antonescu.
Aşadar, sămânţa dihoniei a fost pusă în PNL, şi germinarea se face în ritm alert. Ca de obicei, UDMR a jucat la două capete, şi nu e cazul să fie curtaţi prea mult.
Întrebarea nu este dacă se vor lua, ci când divorţează. Pentru că nicio alianţă cu PDL n-a durat. Şi nu va dura. Ideea lui băsescu despre căsnicie este una puţin ciudată, mai degrabă fiind un soi de oananism, sau narcisism. El nu e îndrăgostit decât de el şi de partidul lui. Care sunt totuna.
Aşadar, vom avea un mariaj, în care nimeni nu crede. Acest mariaj va da naştere unui bastard, guvernul Livache 2. după care traian băsescu va descoperri că tocmai a promovat o soluţie imorală, şi va divorţa, nu înainte de a lua nişte "amintiri" din PNL. Deputaţi şi senatori. Şi cu genearalul izmenelor, pune de-o guvernare minocoloră PDL.
Dacă intră mai tare în căcat, începe iar peţitul. Iar fraiereşte nişte fraieri, iar face o căsătorie din interes de câteva luni, cât să-şi treacă, de exemplu, modificarea Constituţiei, după care iar divorţ. Şi tot aşa timp de cinci ani.
Nu prea cred că va apela la alegeri anticipate. Pentru că s-ar putea să le piardă. Modul în care a câştigat aceste alegeri a născut o dorinţă de răzbunare imensă. PDL şi-o poate fura urât de tot. Ca atare, ne vom târâ din criză în criză...

2 comentarii:

Lulutza spunea...

Va apela la alegeri anticipate fara riscuri si fara scrupule. Ba chiar sint aproape sigura ca pd-l le-ar castiga cu mult peste 50%. Cum naiba sa nu aduni aproape toate voturile orbilor, cind emani atita forta si autoritate, cind le spui doar ce vor sa auda si unii si altii si cind promiti revansa poporului asupra exploatatorilor?! Sau cind sint prea inspaimintati de vocea tunator-amenintatoare, ca sa mai si priceapa altceva decit cuvinte disparate dintr-un discurs hotarit, promitind fiecaruia dulcea revansa si duioasa razbunare dreapta...

L-am vazut si ascultat cu atentie azi pe trompetelul #1 si, spre stupoarea mea, nu am putut intelege si retine decit ca poporul a ales "proiectul politic" al presedintelui si un viitor de dreapta. Nu am nici o indoiala ca un domn rafinat si popular ca Boc este sincer entuziasmat, dar sint sigura ca, luat la bani marunti, ar claca penibil. Habar nu are despre ce vorbeste, are doar o norma la numar de cuvinte.

Pe de alta parte, este o adevarata placere sadica sa vad cum aleg "dreapta", si inca cea legitima, necorupta, adevarata, cea care se lupta cu mogulii si le va confisca averile ilegale, acea inefabila "prostime", cei mai incapabili sa traiasca altfel decit de azi pe miine. Fabulos! Demn de Ilf si Petrov!

Lulutza spunea...

In ceea ce priveste PNL, cred ca Dinu Patriciu ar fi singurul primministru de anvergura egala cu a lui Base Voda. Nu dori moartea sefilor, ci fa-i sa si-o doreasca singuri!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...