joi, 17 decembrie 2009

Noua Stângă?

Văd că se evocă tot mai des apariţia unui nou "partid de stânga". O face şi Ioan Rus, care văd că e plin de energie acum, DUPĂ alegeri, dând lecţii în stânga şi în dreapta. Trec peste faptul că tot ei l-au pus pe Geoană în fruntea PSD, tot cu şlagărul "reforminsmului", şi după cinci ani tot pe ăsta în cântă.
"In PSD am avut trei etape, trei zodii. La inceput, multi intelectuali nu ne-au votat spunand ca liderii partidului sunt fosti comunisti. Aceasta a fost zodia Ion Iliescu. Apoi, intelectualii si studentii nu ne-au votat invocand argumentul coruptiei. Aceasta a fost zodia Adrian Nastase. Acum, intelectualii fug de noi din cauza 'vanghelizarii'. Aceasta este perioada Mircea Geoana. Trebuie sa tragem linie daca vrem sa reformam cu adevarat partidul si sa il salvam politic. PSD poate fi inca exponentul stangii in politica romaneasca, dar PSD poate fi asta doar fiind reformat si repozitionat."
Cât de cretin să fii să adopţi argumentele adversarilot tăi politici? ÎNTOTDEAUNA aceştia vor găsi motive pentru care PSD să nu fie votat. Dar tu, tu, pesedist, ce argumente ai să-i convingi să voteze PSD? În ţara asta, care în 1989 avea 4,2 milioane de membri de partid, şi e vorba de PCR, nu de PNŢ-CD! doar Ion Iliescu e comunist? România este liderul absolut al corupţiei în UE şi doar Adrian Năstase e corupt? traian băsescu este promovat agresiv de batalioane de manelişti, şi doar Vanghelie e o problemă?
Văd că există în PSD acest complex al "intelectualilor". De parcă România ar fi raiul intelectualilor, noua grecie a filosofilor. De parcă toţi care l-au votat per băsescu şi votează PDL, pe-o găleată, o pelerină şi-o brichetă, citesc toţi "Critica raţiunii pure"!
Sunt în România atâtea categorii socio-profesionale care nu sunt reprezentate politic de nimeni, pentru că nu se pot identifica, din păcate, cu niciun lider şi cu niciun partid politic.
E bine să citeşti cărţi deştepte! Dar şi mai bine ar fi să le înţelegi! A treia cale, a lui Tony Blair, a fost posibilă într-o Anglie devastată social şi economic de thatcherism, care a lăsat în urma lui o clasă de mijloc neliniştită şi temătoare în legătură cu viitorul ei economic şi social. Noi nici măcar clasă de mijloc nu avem! Pentru că nu poţi avea o clasă de mijloc pe datorie!
Aşa că aştept cu nerăbdare ce stângă iese din "gândirea" grupului de la Cluj. Stânga caviar o avem. Mă îndoiesc că vom avea şi o stângă proletară, cu Rus şi Dâncu în fruntea ei. Dar poţi să ştii? Dacă avem o dreaptă condusă de un securisto-comunist, de ce n-am avea şi stângă condusă de nişte plezirişti?

Un comentariu:

Anonim spunea...

la cum ii pupa PNL-ul poti zice ca esecul gruparii geoana este ca sunt liberali ascunsi in piele de social si democrat, vb lui patriciu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...