marți, 15 decembrie 2009

Un spectacol scabros

Indecent şi chiar scabros spectacolul "dezertărilor" de senatori şi deputaţi din PSD şi din PNL. Dezertări motivate nu de "convingeri" ideologice, de "iluminări", ci de aspecte cât se paote de materiale şi personale, cu un puternic miros de corupţie.
Nimeni în ţara asta nu vrea să înţeleagă un lucru elementar, că singura garanţie că democraţia este mai mult decât o faţadă o reprezintă existenţa unei opoziţii puternice? Că este în interesul puterii să existe o alternativă la ea, care să gestioneze ţara, atunci când lucrurile o cer, spre exemplu în caz de crize politice şi sociale, care generează pericolul violenţelor sociale?
Ceea ce fac azi cei din PDL se va întoarce împotriva lor şi a lui traian băsescu. Nu pentru binele ţărişoarei recutează ei dezertori, ci pentru ca alde Videanu, Udrea, Berceanu şi compania să rămână lipiţi de robinetele cu bani publici. Dacă li se pare că după acest spectacol dezgustător clasa politică va fi privită cu mai multă simpatie şi aprobare, atunci chiar sunt idioţi!

2 comentarii:

Matilda spunea...

Se naşte din nou partidul-stat. Toată lumea era oripilată în vremea guvernării Năstase. Acum e muuult mai grav. Vede cineva ?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Care "democratie"?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...