sâmbătă, 12 decembrie 2009

Profesionalizarea fraudei electorale

Dacă România a putut avea în fruntea ei un cretin precum Emil Boc, înseamnă că nu mai avem scăpate! Nu poţi să spui senin că renumărarea voturilor anulate consfinţeşte victoria lui traian băsescu. Este o tâmpenie monumentală! Pur şi simplu se verifică în ce măsură numărul atât de mare al voturilor anulate se justifică, sau este vorba de o acţiune intenţionată, de anulare a unor voturi. Faptul că printre voturile anulate se găsesc şi voturi valide, şi că până acum traian băsescu are cu câteva voturi mai mult decât Geoană nu demonstrează nimic. Nici măcar faptul că a existat un "algoritm" de anulare. Sau a existat, şi între timp s-au şters urmele? Pentru că este posibilă şi varianta asta!
Cred că prin decizia de renumărare, CCR a dat timp PDL să şteargă şi mai bine urmele fraudelor. Rămân de lămurit o serie de decizii ale MAE, luate de secretari de stat angajaţi politic până peste urechi, oameni care, sincer să fiu, nu ştiu ce caută în diplomaţie.
Ceea ce am văzut a fost existenţa unui sistem, care a luat prin surprindere celelalte partide. Mica ciupeală la urne a fost o constantă a alegerilor din ultimii douăzeci de ani. Dar motivele erau unele strict personale, iar metodele mai degrabă rudimentare. Acum suntem în prezenţa unui salt calitativ: profesionalizarea fraudei, folosirea unui set de tehnici şi mijloace care privesc tot lanţul, de la cumpărarea de voturi, turism electoral, inventarea de identităţi false, folosite pentru vot multiplu, până la manipularea documentelor.
Şi mai frav este că în acest proces sunt implicare instituţii ale statului, care au fost politizate de o manieră barbară. În loc să fie neutre, să asigure corectitudinea procesului, ele au deformat procesul prin comportament partizan.
România a încetat să mai fie o democraţie funcţională, în râsul cinic al lui Videanu, la numărătoarea paralelă, în noaptea dintre 6 şi şapte decembrie. La două decenii de la recâştigarea libertăţii, totalitarismul începe să-şi ia revanşa. Trist. Şi periculos. Pentru că acum nu mai avem scuza existenţei regimului ceauşist. acum ne-am făcut-o cu mâna noastră, din indolenţă, nepăsare şi incapacitatea de a înţelege ce înseamnă să fii cetăţean...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...