luni, 14 decembrie 2009

Reales, fără Congres şi fără glorie

Cu ajutorul neprecupeţit al "serviciilor", cu banii asfaltatorilor şi a altor profitori, cu limbile meşteşugite a intelectualilor sinecurişti, şi, în dispreţul evidenţei, cu votul CCR, traian băsescu este noul vechi preşedinte al României. Într-un fel, era de aşteptat. De mirare este scorul bun luat atât de Mircea Geoană, cât şi de Crin Antonescu.
De mirare este şi lipsa de spirit critic a celor care l-au susţinut furibund pe traian băsescu. Am mai scris despre asta: cum vom fi priviţi de ceilalţi europeni, când ne-am ales un preşedinte care este în total conflict cu tot ce înseamnă valori şi civilizaţie europene? Uşor, uşor, vom deveni o paria a Europei. Noi credem că putem face tot ce ne trece prin cap, că alegerile noastre nu au consecinţe. Greşim profund. Grecii simt acum pe pielea lor ce înseamnă ignorarea celorlalţi. Cu nemţii în frunte, occidentalii le-au întors spatele, deşi se află în criză economică şi socială profundă. Excesele şi corupţia endemică nu li s-au iertat.
În acest al doilea şi ultimul mandat(sper), traian băsescu va avea o evoluţie identică evoluţiei lui Ceauşescu în ultimii săi ani. Un regim minat de corupţie, un partid, PDL, care se va îngroşa fără măsură cu tot felul de oportunişti, o guvernare care-şi va ascunde sau motiva eşecurile prin desemnarea de "duşmani" ai poporului. DNA şi ANi vor facee ceea ce făcea Ion "Teleagă" Dincă, adică spectacol cu zdrăngănit de cătuşe.
De când este în politică, traian băsescu a dovedit cea mai tenace incapacitate de a învăţa, de a se schimba. De ce s-ar schimba acum? Când nu are nicio motivaţie? De ce i-ar respecta pe ceilalţi? De ce ar respecta Constituţia? Ce, i s-a întâmplat ceva? A fost votat, deşi n-a făcut nimic? De ce ar face acum ceva în plus, când nu mai există perspectiva unui nou mandat?
Credeţi că-i pasă de locul lui în manualul de istorie? S-or mai deştepăta dracului generaţiile viitoare şi se vor întreba: cum a ajuns un comunisto-securist un înfocat anticomunist? Fără ca asta să-l facă un democrat convins? Fără să-şi respecte partenerii? Fără să-i pese de ceilalţi?
În ce mă priveşte, nu-l recunosc ca Preşedinte al României. A obţinut cele două mandate prin fraude morale şi prin fraude materiale. Nu are pic de ruşine şi de demnitate. A compromis instituţia preşedintelui. După ultimul lui mandat cred că ar trebui desfiinţată. A minţit, a corupt instituţii şi oameni, a corupt bunul-simţ.
Nu ştiu cum voi trece peste aceşti cinci ani care vin. Din păcate, pentru mine nu mai există opţiunea emigrării. La vârsta mea nu mai poţi s-o iei de la zero. Şi nici la săpat şanţuri nu mai fac faţă, fizic vorbind.
Voi încerca să-l ignor, să-l scot pe cât posibil din viaţa mea. Sper să reuşesc, deşi individul are o infinită capacitate de a otrăvi viaţa celorlalţi. Nu vreau să mai aud de el. Şi voi încerca să scriu cât mai puţin despre el. De se va putea, deloc.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Important este ca PSD-PNL sa traga concluziile necesare post-electorale. Nu stiu daca asta ijnseamna capul lui Geoana sau nu. E treaba lui si a partidului. Din cite am vazut a facut destule greseli in campanie care au fost penalizate de electorat. Desi e greu de spus daca vizita la Vantu, sau presupusul act gen Clinton nu i-ar fi marit popularitatea intr-o tara ca Romania.

Realitatea este ca Romania este mai divizata ca oricind, si ca Basescu nu e in stare sa se ocupe si de "ciuruiti". Ca si Berlusconi, va fi privit ca o bizarerie europeana in materie de leadership de catre administratia americana, care il va considera "prieten", pe datorie evident. Cu americanii nu va mai fi ca pe vremea lui Bush. Iar inghetata cu personajul colectiv Putin-Medvedev nu o sa linga. Deci, conductele din capul lui Basescu o sa se mai intortocheze putin. Ma astept la niste ciocniri de interese in Republica Moldova, vezi afirmatiile lui Medvedev de curind vis-a-vis de limba rusa.

Va fi nasol in Romania in viitorii 5 ani, asa ca te inteleg. Fara prea multe solutii, se va apela iarasi la nationalism. Ceilalti vor fi de vina, fie ei tigani, "comunisti", evrei sau mai stiu eu ce stafii.

Sfatul meu: fa vizite dese in strainatate, sau retrage-te des in natura!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...