marți, 15 decembrie 2009

O virgină cu mustaţă

Miron Mitrea se dă virgină şi se înfoaie la Mircea Geoană, care, vezi, Doamne, a întinat munca pălmaşilor pesedişti cu gafele lui. Şi-a dat mâna cu japiţa de Rus, de la Cluj, în contestarea lui Geoană. Pe care tot el l-a pus unde este acum, la Congresul din aprilie 2005. Atunci l-a muşcat de cur pe Ion Iliescu pentru că acesta îi ceruse să stea liniştit o tură, să se retragă în planul doi. Alegerea lui Geoană nu ar fi fost posibilă fără "contribuţia" lui.
"Mircea Geoană trebuie să se ţină de cuvânt şi să se comporte onorabil. Ştie el foarte bine ce a pornit şi cum a dus discuţia privindu-l pe Adrian Năstase, al doilea om în partid, după congresul din 2005 şi ce i-a spus el atunci. Trebuie să se ţină de cuvânt şi să fie onorabil..."
Nici alţii din PSD nu scapă de contestarea lui Mitrea: "Eu spun de un an că grupul Hrebenciuc, din care face parte şi Vanghelie şi mulţi alţii care s-au lipit pe acolo, a pus control pe Mircea Geoană şi l-a împins pe el în această aventură nereuşită. Nu cred că cineva putea să piardă aceste alegeri decât în această combinaţie, Geoană - Hrebenciuc. Mircea Geoană nu avea voie să piardă dacă avea o conducere de campanie relativ profesionistă decât acesta."
O fi aşa, n-o fi aşa, n-am cum şti şi Nu mă interesează! Dar să nu se dea virgină, că nu-l crede nici dracu! Vă mai amintiţi ce spunea în discuţia înregistrată de jurnalişti, în decembrie 2008, când a pierdut locul de vicepreşedinte al Senatului, în favoarea lui Dan Voiculescu? "Bă, eu nu mă las, tu ştii că nu mă las. Că le e frică... Le-am spus în şedinţă. Ei ziceau să mă retrag. Eu nu mă retrag, mă! Faceţi voi şmecherii şi mă daţi la o parte... De trei ore stă parlamentul blocat... Asta-i viaţa, bă, băiete, e complicată... Ce?... Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las! Nu-s probleme. Sunt cu colţii în beregata lui şi nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie îmi pare rău că l-am băgat pe Dan Voiculescu în treaba asta. Eu chiar n-am nicio treabă cu ăsta. Dar cu Geoană am. Cu Geoană am. Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!..."
Deci, despre ce vorbim? Despre principii? Miron Mitrea şi principiile, vaca şi baletul! Nu, prieteni, vorbim despre colţi în beregată sau în părţile moi ale unora sau altora. Şi aşa este peste tot, nu doar la PSD, doar că la ei lucrurile sunt mai grave, pentru că pe stânga nu mai există o altă forţă credibilă, care să asigure un cât de cât echilibru pe scena politică.
Sigur, seraiul cu virgine mustăcioase este plin de exemplare de genul Miron Mitrea. Dar nu aşa ceva ne poate scoate din mizeria morală în care se bălăceşte clasa politică autohtonă.

Un comentariu:

Goagal spunea...

Da, de principii nu duce lipsa; el deputat, nevasta deputat, nashu deputat, nashul de la prima casatorie sef de judet multa vreme, cavaleria cavalerie... trai neneaca pe banii natiei. Vector de modernizare care va sa-zica.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...