duminică, 20 decembrie 2009

La pula lui încă cinci ani!

Mâine este solstiţiul de iarnă. Începe iarna astronomică. Şi tot mâine traian băsescu depune jurământul în calitate de Preşedinte al României. Încep încă cinci ani de "iarnă" politică. Nu-mi fac iluzii în ceea ce-l priveşte pe "noul" Preşedinte. Nu se va schimba. Dovadă stă guvernul năşit de el, cu Piticul lui de Grădină Preferat pe post de premier.
Sigur, nu ne aşteptam la un guvern de uniune naţională. Dar măcar un guvern de responsabilitate naţională putea face! Nu l-a interesat. L-a interesat un singur lucru: să-şi aibă păpuşile lui în Guvern, să-l poată controla. Să-şi recompenseze pupincuriştii. Să se asigure că datoriile din campanie vor fi plătite.
Nu cred că pot fi surprize la votarea guvernului. Deşi, probabil, unii dintre miniştri nu vor primi avizul comisiilor de specialitate. Dar nu mai contează. Trădătorii din PSD şi PNL vor fi la datorie, fie în grupul independenţilor, fie la ei în partide.
Nu aştept mare lucru nici de la discursul de inaugurare. Promisiunile lui nu fac nici cât o ceapă degerată. Va promite desfiinţarea Senatului şi reducerea numărului de "trântori" din Parlament, modernizarea statului, lupta împotriva corupţiei, reforma justiţiei, îi va ataca pe moguli, mă rog, ştiţi şi singuri obsesiile lui. Va vorbi doar în numele "poporului", înţelegând prin popor doar pe cei care l-au votat.
Ce motive ar avea să se schimbe? Există vreo presiune în direcţia asta din partea societăţii, în sens larg, nu din partea lăbarilor de-şi zic "societate civilă" ? I-a reproşat cineva din UE derivele totalitare şi modul mizerabil în care face politică? Are vreo constrângere? Nu, el este Pulea Vodă, deci face fix ce vrea pula lui! Iar noi vom fi încă cinci ani la pula lui! Infamă zi, ziua de mâine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mda... E groasă!
Dar să încercăm şi jumătatea ailaltă, aia plină a paharului:
1. Poate că nevoia formală de un guvern e acută. Poate că unii se fac frate cu dracu', până trece FMI-ul. Poate căluţii (troieni, nu trăieni), vor dar din copite la momentul potrivit. C-or fi ei din herghelia intercarpatică, c-or fi ei din herghelia independentă, nu prea contează, nici acum, nici atunci, nicicând.
2. Din câte s-a auzit, un anume ambasador, persoană importantă, a încercat o audienţă şi a fost refuzat. Poate revine. Poate se cer şi alţii. Poate se vorbesc între ei.
Noi, oricum, nu prea avem microfoane, nici camere video, plasate la palat, sau în alte spaţii, frecventate de cine ştie ce spune... Dar ele există, oricum.
3. Cu cât nu se schimbă mai mult, cu atât se afundă mai tare. Pârţescu (sinonim, nu poreclă) dă semne de turbare evidentă. Sună în stânga, sună în dreapta, sună la vest, sună la est... Ghici cine-i răspunde?! Şi, mai ales, ce?!
Ar trebui să urmărim agonia cât mai încrezetori. O fi agonia ţării, nu zic nu, dar, dacă altă soluţie nu există...
Sau poate este... De fapt, sigur e. De fapt, sunt. Dar să ne punem centura, deocamdată. Măcar atât putem face...

Lilick Auftakt spunea...

O leapsa la mine. Trebuie sa ii evidentiem pe cativa domni dupa aceasta frumoasa campanie. :)

Salut spunea...

Asta-i viata> la sfarsitul povestii, raul pierde.

Adrian Năstase spunea...

Păi chiar guvernul propus, în frunte cu totboc, e un "demo" a ceea ce înţelege el prin modernizarea statului şi reforma clasei politice.

Adnana spunea...

Mare om trebuie sa fie "Pula Voda" daca varsati atata cerneala pentru el!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...