duminică, 27 decembrie 2009

Mascaţi şi ipocriţi

Care va să zică, circa 50 de arme militare au fost regăsite, rătăcite precum curca, în lemne, cam la un an după ce au făcut picioare din depozitul de la Ciorogârla al Aviaţiei române(mă rog, parodia de-i zice "aviaţie"). Timp de un an armele astea ar fi putut ucide. Timp de un an securiştii patriei se zice că au umblat după ele. Iar acum se dedau la un joc de artificii, cu mascaţi câtă frunză, câtă iarbă, de-ţi vine să râzi în barbă şi să-i laşi pe drumuri pe toţi amărâţii care zic că ne apără!
În astă vreme nişte oameni au stat la bulău, fără să ştim de ce. Nu ştim cine a comandat furtul. Nu ştim mobilul lui, pentru că armele nu au fost folosite. În schimb, azi se evoca o posibilă "cumetrie" între militari şi grupuri infracţionale organizate. Mişto perspectivă, nu-i aşa?
Mi se face silă de circul ăsta! Armele au zăcut sub nasul "anchetatorilor" tot timpul. Atunci, în momentul furtului, cineva s-a folosit de ocazie pentru a scăpa de un personaj incomod, care nu vroia vechituri pentru a înlocui bătrânele Miguri. Acum cine profită de pe urma "capturii"? Cine mai ia o stea? Cine mai urcă în ierarhie? Ce politicieni sau oameni de afaceri mai trec pe la DNA? Cine mai trădează pe cine?
Avem un joc al aparenţelor şi al ipocriţilor, un labirint al oglinzilor deformante, din care joc nu mai deosebim adevărul de minciună. Jocul ăsta amorţeşte spiritul critic. În fond, cu sarmaua şi şpriţul sub nas, cine se mai întreabă care este adevărul în "cazul Ciorogârla"? Au găsit armele? Foarte bine! Ura şi la gară! Restul sunt amănunte! Să mai vină o baterie!

Un comentariu:

geomarz spunea...

Mi s-a părut mie ciudat că tocmai acum, la un an de la evenimente i-a apucat brusc vitejia să descopere cine a furat armele...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...