luni, 28 decembrie 2009

Istoria dudei

Începuturile.
Acum, că mi-am luat dudă, trebuie să-i aflu şi istoria, nu? Ei bine, duda nu e aşa bătrână: împlineşte doar zece anişori! Şi a început ca un soi de pager cu două căi. Voi aţi avut pager? Eu unul, da. De la Motorola. Era o cutie neagră, cu un ecran monocrom, pe care primeai scurte mesaje, de cele mai multe ori numărul de telefon la care să suni. Pentru a apela pe cineva, sunai la o centrală, spuneai numărul de pager şi o rugai pe centralistă să noteze mesajul. Bun, era mai mult decât nimic! Dar tot aiurea rămânea, pentru că erai dependent de telefonul fix.
RIM, firma care a produs platforma tehnologică BlackBerry, ce nu este un simplu telefon, ci un serviciu care îţi permite accesul instant la contul de email, a mizat de la început pe email, în sectorul corporatist.
Trebuie să recunosc că-şi merită fiecare bănuţ, şi pe măsură ce te obişnuieşti cu sistemul de operare şi cu facilităţile pe care le oferă, devii dependent.
Aveţi aici istoria completă a dudei. Dacă vă interesează, merită citită. Pentru că ilustrează perfect ce ar trebui să facem noi în economie, şi nu facem. Adică să ne bazăm dezvoltarea pe acest tip de inteprinderi inovatoare, pe produse cu valoare adăugată mare, din domeniul noilor tehnologii. Dar aici nu e de furat, ca la asfalt...

Un comentariu:

Anonim spunea...

pana la urma om face si noi asfaltu` cu leduri, or sti ei casunenii si goldenblitzii cum e aia.
daca o vrea zeus...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...