miercuri, 2 decembrie 2009

Cea mai mare manipulare post-decembristă

România este o ţară fără speranţă. O ţară în care nimeni, nici măcar comuniştii, nu a reuşit performanţa spălării pe creier a unei întregi generaţii, astfel încât la "mitinguri" anti-comuniste masele cuprinse de ură să strige sloganuri totalitare. Nu mi-am imaginat că un om, recte traian băsescu, va dezvolta un asemenea cult al personalităţii, încât să anuleze spiritul critic nu doar al unor lumpeni decervelaţi, abrutizaţi de frustrări şi de ură, ci şi al unor intelectuali(şi nu pun ghilimele, pentru că ei sunt, după orice definiţie, nişte intelectuali).
Unul dintre ei, Funeriu, se laudă cu performanţele lui, cu faptul că a fost discipolul unui laureat al Premiului Nobel, dar participă la mitinguri în care se scandează împotriva jurnaliştilor(Ziariştii sunt noii securişti). Este nominalizat drept ministru al educaţiei. Îşi propune să schimbe programele după care se predau materiile în şcoală. Ce generaţii vor ieşi după asta, dacă Funeriu şi ai lui vor impune în şcoală ideile astea?
Cu Funeriu şi Lăzăroiu eram lămurit. În schimb prezenţa lui Paleologu este un greţos mod de a spune: "contribui şi eu la cauză". Ceea ce îl face mic, mic, mic.
Anti-comuniştii lui peşte au plecat de la o viziune comunistă: "noi avem monopol pe simbolurile "Revoluţiei". Şi la Timişoara, şi în Bucureşti, şi mai ştiu eu unde. "Noi decidem cine merită şi cine nu să fie asociat cu ele." Aşa a ajuns traian băsescu idolul "revoluţionarilor", simbol al luptei anti-comuniste.
Dacă e să ne gândim bine, asta este cea mai mare manipulare din perioada post decembristă: traian băsescu luptător anticomunist. Un fost securist, membru al fostului partid comunist, un kleptocrat sinistru, şi notoriu, un om lipsit de principii, de morală şi de ruşine, corupt până în măduva oaselor, este acum eroul celor care cred că principala problemă a României este comunismul.
Dacă vor o nouă revoluţie anti-comunistă, păi să înceapă prin a nu-l mai vota pe traian băsescu. Restul vine de la sine.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...