marți, 1 decembrie 2009

Cine împute aerul politicii

N-am vrut să scriu despre politică, azi. numai că în România nu poţi scăpa de blestemul politicii tâmpe, isterice, agresive, fundamentaliste, extremiste.
Nişte cretini(şi îmi asum afirmaţia!) din Timişoara, instigaţi de oranjgutanii locali, au găsit că modul cel mai inteligent de a dovedi spiritul bănăţea, tolerant, european, e să se repeadă la adepţii PSD şi să strice mitingul pesediştilor. Am văzut chipuri schimonosite de ură, o ură iraţională. Care poate prevesti ce se va întâmpla dacă traian băsescu nu-şi recunoaşte înfrângerea duminică.
NIMENI, în ţara asta, nu-şi poate aroga monopolul "revoluţiei", al democraţiei, al civilizaţiei "occidentale". O mână de marginali, incitaţi şi de articole din presa locală, dar mai ales de violenţa liderilor PDL(vezi afişele lui traian băsescu, vezi violenţele de limbaj ale lui Berceanu), au vrut să strice o manifestare civilizată, în adevăratul spirit al Timişoarei.
Actul de azi al liderilor politici prezenţi la Timişoara este un pas în logica reconcilierii naţionale şi politice. Mizeria pusă la cale de susţinătorii PDL confirmă şi ceea ce scriam eu mai acum ceva vreme, dar şi ceea ce scrie Cristian Banu azi: " Traian Băsescu nu va pleca pe mare. Deja s-a instalat la OTV, care este gata să devină tribuna lui favorită (acum un an, spuneam că va dura cam un an după ce pierde alegerile ). Îl văd conducând un PRMNG legionaroido-populist. Va rezista, probabil, un ciclu electoral, peste 5 procente, poate chiar 10%, apoi lumea se va plictisi şi de el cum s-a plictisit de Vadim şi Gigi."
Da, din PDL se va rupe partea cea extremistă, fascistoidă, intolerantă, care, spre deosebire de PRM, va folosi nu doar violenţa verbală, ci şi o violenţă cât se poate de concretă, fizică. traian băsescu va mai împuţi aerul politicii româneşti ceva vreme. Din păcate...

2 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Da, am scris şi eu că în 2014 Băsescu va candida din partea unui partid de extremă dreapta.

N. Raducanu spunea...

Ipoteza ca Basescu se va resemna cu pierderea alegerilor si, treptat, va dispare de pe firmamentul politicii romanesti, este optimista. Dar una mai realista este ca, in fruntea unor talibani fanatizati, va contesta rezultatul, va pretinde, la fel ca acum 5 ani, ca s-au furat voturile date lui si va incita la violenta impotriva guvernului, parlamentului etc. Vedeti ce s-a intamplat in Ungaria cu guvernul condus de un socialist. Viktor Orban l-a contestat mereu, prin metodele cele mai violente, iar acum toti il dau drept castigator la urmatoarele alegeri.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...