sâmbătă, 5 decembrie 2009

Pumnul şi sexul: imposibila echivalenţă

Cineva argumentează, pe "voxpublica", afirmaţia că Geoană n-a pierdut alegerile joi, din cauza "relaţiei nepotrivite cu Vântu", ci vineri, la OTV, când băsescu a pomenit despre o casetă, dată de oameni din PSD, dar pe care el n-o va folosi.
" Basescu a tinut sa creeze un contrast sfidator de puternic intre ceea ce poate el sa faca si ceea ce a facut Geoana si rechinii din spatele sau. Ca intr-o partida de pocher in care a jucat totul la cacialma, Basescu a aruncat vineri seara, la OTV, “bomba” ca detine o caseta cu imagini compromitatoare cu Geoana. A avut grija sa impacheteze si aceasta lovitura bine. A spus ca refuza sa o dea presei, ba chiar i-a amenintat pe cei din staful sau ca, daca o vor da jurnalistilor, el se retrage din cursa.
“Este o problema interna a PSD. Ei se filmeaza intre ei, apoi se vand” Va puteti abtine din ras? Eu nu. Insa, efectul asupra votantilor proveniti pe filiera OTV este maxim. Astfel a demonstrat Basescu marinimia sa, in comparatie cu micimea sufleteasca a mogulilor rechinizati care au aruncat pe piata fara scrupule caseta cu “palma” din 2004.
Am curaj sa pun pariu cu Basescu ca imaginile compromitatoare pe care le detine il infatiseaza pe Geoana, cel mult, cum face pipi pe sediul PSD, noaptea, la coltul cladirii. Insa, Basescu a castigat. A pecetluit victoria morala cu anuntul unei fantasmagorice aliante PDL – PNL care vor forma viitorul guvern. O fantastica prostie imposibil de crezut acum, dar, toata lumea stie, inevitabila dupa ce Basescu va castiga alegerile. "
De fapt, aşa zisa "casetă" este porcăria aia care a circulat pe net o perioadă, şi în care cineva semănând cu Ana Birchal face sex oral cu un bărbat a cărui faţă nu se vede. Se bănuia de mult că există şi o secvenţă cu faţa bărbatului.
Ei, şi? De când e lumea, oamenii fac sex. Bărbaţi cu femei, bărbaţi cu bărbaţi, femei cu femei. Normal, oral, anal, sado-maso, etc, etc. Care-i noutatea? Infidelitatea? Mă laşi?!
Se fac echivalenţe care sunt imposibil de făcut. Nu poţi fi "mărinimos" cu un gest pe care NIMENI nu are dreptul să-l facă, şi cu atât mai puţin un om politic, viitor şef al statului: să loveşti un copil, şi s-o faci, fără ruşine, în văzul oamenilor. Ar mai fi fost ales băsescu dacă gestul era dezvăluit atunci, şi nu la cinci ani distanţă? Şi faptul că s-au scurs cinci ani înseamnă că trebuie să trecem peste gest? E nesemnificativ? Păi, dacă îl citim într-o serie cu "găozar", "ţigancă împuţită", cu telefonul smuls, cu toate gesturile reprobabile, întâmplarea de acum cinci ani este şi mai puternică. Peste aşa ceva nu se poate trece. Peste o partidă de sex oral, da! Şi el vrea să uităm ce-a fost în 2004 şi să-l votăm, făcând aluzie la o casetă cu sex oral?
băsescu nu-şi putea permite să prezinte caseta. Din două motive: unul care ţine de moralitate, al doilea, de felul în care îşi exercită funcţia de şef al statului. Sexul oral era un lucru din spaţiul privat al protagoniştilor, care nu are nimic în comun cu funcţiile lor, cu poziţia lor socială. Palma aia, da, are multe de spus.
Al doilea motiv ţine de modul în care a fost făcută filmarea. Să-i pui cuiva tehnică de înregistrare audio-video în maşină este o treabă care cere oarece "abilităţi": pătrunderea prin efracţie, disimularea tehnicii, pentru a nu se prinde "subiectul", extragerea tehnicii, etc. Adică un serviciu secret. Care poate folosi "subcontractori". Cine comandă serviciile? Aţi ghicit! băsescu! Chiar dacă nu el a comandat-o, automat degetele s-ar fi întins spre el. Era riscant.
Şi nici nu cred că la OTV a transmis imaginea unui zeu atoateştiutor şi iertător. A transmis imaginea unui individ meschin şi răzbunător, care vrea să controleze pe toţi, care nu se dă în lături de la nimic şi care nu se va da în lături de la nimic.
Ca de obicei, a jucat la cacialma. Pentru proşti, evident, pare un joc genial. Dar în ţara asta n-or fi numai proşti. Şi nu s-or uita toţi la OTV.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cititi blogul lui Iosif Buble. Merita. Sa avem o seara de duminica buna.

Lilick Auftakt spunea...

Daca avea vreo caseta nu trebuia sa o dea el. Haha! Aparea pe un blog ca de obicei. Dar normal ca nu are nimic. :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...