vineri, 4 decembrie 2009

O moştenire malefică

De ce a devenit vizita lui Geoană la Vântu un "glonţ de argint"? Să ne înţelegem bine: în orice ţară normală, dacă existau informaţii că Mircea Geoană are vreun amestec în eliberarea unui paşaport pentru Popa ăla de la Gelsor, când era dat în urmărire internaţională, ele ar fi ajuns IMEDIAT pe masa unui procuror. Dar nu există. Chiar dacă există vreo semnătură pe vreun act, deşi mă îndoiesc. Nicăieri în lume un ministru de externe nu semnează astfel de hârtii, chiar şi dacă ţara aia e şi mama, şi tata, birocraţiei.
Pur şi simplu un serviciu secret a primit o temă de "cercetare-dezvoltare": "Bă, ia ziceţi voi, de cine putem să-l legăm pe Geoană? Că e prieten cu ăla, cu ăla şi cu ăla". Băieţii au înţeles mişcarea, că ei au inventat-o!
Şi atunci începe căutarea. Care nu e foarte complicată.
"Pe cine a zis Iubitul Conducător poporului să urască luna asta?"
"Păi, pe moguli".
"Şi care mogul are o pisică moartă în dotare?"
"Patriciu, nu, că nu prea ştie lumea ce-i cu creanţele libiene, cu transformarea creanţelor în acţiuni ale statului, cu..."
"Bine, las-o baltă! Altul la rând!"
"Păi, Felix motanul!"
"Nici cu ăsta nu e o mare sfârâială, ce ştie lumea ce e aia "coaliţia de la Grivco"? De ce ai urâ tu o firmă, Grivco?"
"Păi, şefu', mai rămâne SOV. Şi, ştiţi, îl avem la Jakarta pe Popa. Ăla cu Gelsor"
"Da, mă, cine n-a auzit de FNI? Asta e! Ia dă-l tu pe goarnă proştilor de la Interpol, şi nu greşi adresa, să nu-l caute ăia prea mult, că trec alegerile!"
Dar credeţi că vestea arestării lui Popa şi legarea lui de Geoană ar fi avut efect fără exerciţiile de ură colectivă pe care le tot propune traian băsescu poporului? Nu, evident nu!
Încă din campania electorală din 2004 era evidentă această tactică. Atunci, în afară de Adrian Năstase, cei pe care trebuia să-i urâm erau Tender, Sechelariu, Iacubov. Tender, Sechelariu şi Iacubov au şi fost arestaţi după 2005 de o Procuratură zeloasă, condusă de monstrul moral numit Macovei. Toţi trei au fost achitaţi. Doar că Tender, arestat şi a doua oară, a fost presat să-şi vândă afacerile, mă rog, unele dintre ele. Tare sunt curios: cumpărătorii sunt printre finanţatorii campaniei lui traian băsescu?
Exerciţiile de ură continuă. Pe listă urmează Patriciu şi Tăriceanu. Din motive pe care le cam bănuiesc, ura nu funcţionează în cazul lui Tăriceanu. Pentru că nu poţi urâ pe cuineva care-ţi măreşte salariile şi pensiile! Simplu!
Sigur, nu puteau lipsi Iliescu, Constantinescu, Hrebenciuc(din motive personale), Parlamentul, coaliţia 322, "spionii", bugetarii şi pensionarii cu salarii nesimţite, ruşii, etc, etc, etc. Cum spunea cineva, traian băsescu are unica şi nedorita calitate de a scoate tot ce e mai rău în oameni. Dar el a mers mai departe cu asta: a reuşit, în numai cinci ani, să scoată ce e mai rău dintr-o naţiune. Nu cred că există naţiune care să fi produs mai multă abjecţie în atât de puţin timp, ca România sub băsescu. Este o performanţă, oricum ai lua-o!
Exerciţiile de ură vor continua. Chiar şi cu băsescu în afara Cotrocenilor. Pentru că el e orbit de ură. Şi vrea ca toţi să fim după chipul şi asemănarea sa. A făcut în cinci ani mai mult pentru făurirea "Omului nou" decât cincizeci de ani de comunism. Şi asta e o performanţă!
Din păcate, ura îi va supravieţui politicianului băsescu. Cu sau fără el la Cotroceni. Ura este proiectul lui politic, ura îl însufleţeşte, în motivează, este raţiunea lui de a fi. Şi a ajuns şi raţiunea de a fi a unui partid, PDL, dar şi a unor intectuali, care se consideră atât formatori de opinie, cât şi repere morale. Dar care se bucură văzând cum ne sfâşiem între noi. Acest joc pervers îi excită, îi satisface în cel mai înalt grad.
Asta e moştenirea lui. Poate n-o fi Geoană cel mai potrivit contracandidat, dar sigur poarte face, alături de cei care nu pot accepta să trăiască în ură, un lucru: să distrugă această moştenire malefică.

3 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Comunicat MAE!

Constantin Gheorghe spunea...

Şi care-i problema cu vizita? Că nu înţeleg? Ce e SOV? Răul absolut în România?

Anonim spunea...

este ceva identic cu ce ne-au dat sa mestecam in 1989!!!!
=metode de vest.o sa va obisnuiti si cu astea!diferenta este ca la vestici bosii le fac cu ferestrele inchise iar multimea nu se baga in ciorba lor ca asa sint educati. stiu din propie experinta ce poate aduce scuipatul in sus!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...