luni, 14 decembrie 2009

O luăm de la capăt!

Jigodiile alea patente din "grupul de la Cluj" apar ca hienele, după ce n-au mişcat un deget pentru partid şi pentru Mircea Geoană, şi se dau mari reformişti. Rus se plângea în seara asta la "Realitatea Tv" că dacă mai lua PSD 0,nu ştiu cât în Ardeal, PSD câştiga alegerile, dar că ei, clujenii, sunt consideraţi "coloana a cincea" a PDL. Dar cine i-a împiedicat să pună osul la treabă, să demonstreze contrariul? Boul de Rus s-a uitat pe cifre, să vadă ce dezastru a fost la Cluj? El şi-a văzut de afaceri, iar Dâncu "sonda" pentru băsescu. Iar acum dau cu pietre în cei care au muncit în campania asta. Bine, rău, e de discutat. Dar au făcut ceva, n-au stat cu palma-n cur pe margine!
M-am săturat de spectacolul ăsta al josniciei umane. M-am săturat să văd că în toate partidele reforma se reduce la schimbarea unor lideri, fără să se schimbe nimic în relaţiile dintre ei, şi în relaţiile dintre partid, militanţi, simpatizanţi şi cetăţeni.
M-am săturat să văd Congrese aranjate, lideri aleşi pe coridoare sau prin veceuri. De ce nu adoptăm sistemul primarelor? De ce nu punem membrii de partid să voteze, să trimită ei delegaţii la Congres, nu găştile de interese? Şi tot ei să aleagă competitorii pentru diversele funcţii. Dacă e democraţie, apoi democraţie să fie, începând cu partidele! Altminteri pescuitorii în ape tulburi vor continua să facă jocurile.

2 comentarii:

Bogdan spunea...

Corect!!
Singurul care a miscat ceva la Cj a fost Puscas, restul din "grupul de la Cj" NIMIC!!!
Sper sa dispara odata pt totdeauna acest "grup de la cj" , care nu este nimic altceva decat un grup de interese (apropiat PDL), impreuna cu Mitrea si Oprisan...
Iar ideea despre organizarea alegerilor in partide este foarte corecta...
Sper ca primul care sa dispara sa fie Ioan Rus (pt ca daca l-a impus pe Geoana si acesta este slab este vina lui, iar daca nu, este de asemenea vina lui deoarece nu a stiut sa recunoasca un "invingator")

Adrian Năstase spunea...

Să fim realişti. Finanţatorii unui partid au întotdeauna pretenţia să aibă un cuvânt greu. Dacă nu sunt băgaţi în seamă, îşi iau banii şi pleacă la altul, iar un partid fără bani moare de inaniţie ca PNŢ-ul.
Aşa că delegaţi la Congres aleşi prin vot de către membrii partidului, nu de găştile de interese, n-ai să vezi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...