joi, 3 decembrie 2009

Foto-ghicitoare, urmare

Fotografia este cea apărută în HotNews şi în Caţavencu. L-ar reprezenta pe Geoană intrând în casa lui Vântu din strada Paris. Cum eu am biroul tot prin zonă şi trec pe Paris, nu reţin faţada asta. Dar asta nu înseamnă nimic. Numai că cineva comentează faptul că intrarea seamnă cu aceea a casei lui Iohannis, din Sibiu. Ceea ce schimbă datele problemei. Dacă e aşa, cineva vrea să inflameze spiritele şi să valorifice arestarea lui Nicolae Popa.
Ultima oară când am verificat, România era o democraţie. Cam şchioapă, cam chiombalie, cam dusă cu pluta, dar democraţie. Nimeni nu-mi poate dicta cu cine să mă întâlnesc, nimeni nu mă poate obliga să dau socoteală public pentru viaţa mea privată, dacă nu încalc legea. Sigur, mi se va da în cap cu morala. În afara câtorva principii imperative, pe care le găsim în Decalog, morala este o chestie relativă. Fiecare are setul lui de valori morale.
Câtă vreme l-au susţinut, nici SOV, nici Păturiciu, nici Felix motanul nu i-au puţit lui Pulea Vodă. Nu i-au puţit lui, nu le-au puţit nici pupincuriştilor lui. Cum s-a schimbat calimera, şi a decretat Marele Cârmaci că trioul de moguli e câh(pentru că nu mai cotizează pentru cauză şi-l muşcă de cur), cum pupincuriştii au început linşajul mediatic.
traian băsescu a avut la dispoziţie cinci ani şi pentru a limpezi afacerea "Petromidia", dar în loc s-o facă inteligent, s-a repezit ca ghiolbanul să-l aresteze pe Patriciu, să-l asculte ilegal, să facă ce ştie el mai bine: scandal. Cum era de aşteptat, l-a ratat. Şi acum ce vrea? Ca Patriciu să-l pupe pe frunte? Să-i dea bani de campanie?
Şi pe SOV l-a ratat. Deşi e cam greu să pui mâna pe SOV, care are alergie la dat autografe. A venit madam Vlas din Israel. Şi ce ne-a spus? Nimic! O să vină şi Popa din Indonezia. Şi o să ne spună fix nimic. Adică nimic ce poate fi folosit în instanţă. Că de poveşti sunt sătul!
Cu Felix motanul lucrurile stau altfel. Omul nostru nu prea face afaceri cu statul. Şi nici averea nu şi-a făcut-o cu banii statului. E drept că a avut o oportunitate în comunism: aceea de a învăţa capitalismul prin calificare la locul de muncă. Contează! Restul prostioarelor ce se spun despre el sunt aşa, de coloratură. De fapt, dintre toţi, Dan Voiculescu este cel mai periculos adversar al lui băsescu. Pentru că are mult mai puţini scheleţi în dulap decât el. Asta îl face extrem de periculos. De asta detestă atât de tare băsescu Antenele. Pentru că nu are cum îl neutraliza pe patron. SOV joacă dublu, cu realitatea-Caţavencu. Iar Patriciu nu a jucat politic în trustul lui de presă, vezi "Adevărul".
Obsesia lui băsescu pentru "moguli" a fost la început o găselniţă mediatică, care abia mai târziu s-a transformat în dileală. O dileală care a împiedicat orice dezbatere serioasă în campania asta electorală. Pentru că acum se crede victima mogulilor, s-a focusat pe ei, e incapabil să-şi analizeze erorile.
Să le mulţumească pupincuriştilor, care i-au întreţinut şi amplificat obsesia. Dacă e să piardă, pierde pe mâna lor, nu pe mâna mogulilor...

2 comentarii:

Matilda spunea...

Boxescu să se uite în curtea lui şi a fratelui său ! Or fi îngeri gingaşi, săraci şi incoruptibili...

Unknown spunea...

Ce sa mai comentez...
http://www.flickr.com/photos/45228087@N05/4156085862/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...