vineri, 4 decembrie 2009

Cumpăraţi arme, nu unt!

De multă vreme nu am mai citit o imbecilitate mai mare decât "The Welfare State and Military Power", un soi de editorial, apărut azi în WSJ. În care sunt atacaţi atât Obama, pe motiv că vrea, comunistu' dracului, să dea mai mult unt americanilor, în loc de mai multe arme, punând astfel în pericol statutul de mare putere al SUA, cât şi europenii, cam din aceleaşi motive.
Idioţii de europeni, nişte băşinoşi, care în loc să cumpere tancuri, avioane de transporta, nave, s-au apucat să sufle în curul şomerilor, bătrânilor şi bolnavilor, şi acum nu pot deplasa în teatre de operaţii la mare distanţă decât 4% din forţele armate, în timp ce SUA au trimis 14% din trupele lor. Şi de aia nu vrem să ne luptăm cu Ahmadinejad, de aian n-am vrut să neluptăm cu Saddam. Iar liderii europeni nu pot cere cetăţenilor lor îmbuibaţi să facă sacrificii majore pentru cauză pentru că: "The overlooked culprit here is the rise of the modern welfare state. Since World War II and especially from the 1960s, Europe has built elaborate domestic income-maintenance programs, with government-run health care, pensions and jobless benefits. These are hugely expensive, requiring high taxes and government spending that is a huge proportion of GDP. The nearby table compares the so-called tax wedge across nations, which is one measure of the relative burdens to finance cradle-to-grave entitlements." Probabil că ar trebui să se ocupe de noi numai când dăm colţul, din motive de igenă, nu de altceva!
Iar se vehiculează cretinismul ăla cu "Războiul Rece a fost câştigat de Războiul Steleor". Nu, SUA au cheltuit de pomană aproape o mie de miliarde de dolari în tehnologii care nu fac doi bani, în sisteme de arme care nu sunt operaţionale nici azi, şi nici nu vor fi vreodată. Aşa cum este "scutul anti-rachetă". Aşa cum sunt lasere ambarcate, şi altele, care, după treizeci de ani de tocat bani, sunt acum abandonate de Obama. Scutul propus de el este o variantă a sistemului antiaerian "Patriot", care există de prin anii 70, nu e nimic care să rupă gura târgului, şi e depăşit de departe de ultimele sisteme sovietice S 400 şi 500, pe care, de exemplu, le cumpără grecii, şi ei în NATO, dar şi Arabia Saudită.
Nu, Războiul Rece a fost câştigat de popoarele din Est, care credeau că în Vest umblă câinii cu covrigi în coadă. S-au ales cu libertatea de a constata că lor le-a fost rezervată gaura de la covrig. Şi onoarea de a muri în războaiele noului hegemon, care acum are nevoie de banii lor pentru a controla lumea militar, pentru că nu o mai paote domina moral. Discuţie încheiată!
Aşa că, feriţi buzunarele! Unchiul Sam are nevoie de arme şi de carne de tun!

Un comentariu:

Anonim spunea...

der

asta este de cind sint ei si nu doar de acum! chestia este ca n-ati vrut voi sa vedeti ca-n fata statea elvis si acoperea restul.
si canadian bacon il poti viziona si acum pe youtube!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...