joi, 12 iulie 2012

Ori noi, ori el! E simplu!



Prieteni, din punctul meu de vedere singura soluţie acceptabilă pentru viitorul României este demiterea lui traian băsescu. Orice altă variantă este indezirabilă şi periculoasă.  Este evident de ce. 

Faptul că băsescu ar fi delegitimat de un vot masiv împotriva sa, în condiţiile în care referendumul ar fi invalidat, nu înseamnă nimic. Când l-a interesat vreodată pe băsescu ce spune poporul?  Scot din calcul varianta că băsescu ar fi condus din nou la Cotroceni de acelaşi popor, care-i este recunoscător. 

Ce vom avea? Întors la Cotroceni, se va răzbuna. Şi o va face fără scrupule, sub ochii bovini ai coanei Iuropa, care ne-a dat zilele astea o probă de cât de curvă poate fi! Ăia de la DNA abia aşteaptă să se întoarcă tăticul lor! 

Dacă Antonescu se ţine de cuvânt, şi pleacă din politică, atunci în PNL se deschide succesiunea. Asta poate fragiliza, sau chiar distruge USL, adică visul lui băsescu şi al PDL! Sigur, dacă PNL iese din combinaţia cu PSD, pentru acesta din urmă nu este o mare nenorocire. Poate câştiga undeva între 35% şi 40% din voturi, singur. Dar nu va primi din partea lui băsescu sarcina să formeze guvernul. PDL ar lua undeva pe la 20%-25%, PNL vreo 15%, PP-DD vreo 10%, UDMR obişnuitele 7%, şi gata. 

Ca să guverneze, PDL trebuie să facă o majoritate cu PP-DD, alături de PNL şi de UDMR. Evident, băsescu va pune în fruntea guvernului o mationetă, cel mai probabil pe inevitabilul MRU. Şi vom avea o întoarcere în timp, o revenire la epoca boc. PNL îşi doreşte la guvernare, şi sunt destui care ar face pactul cu PDL în toamnă. Cum v-am spus, este exclus ca băsescu să accepte USL la guvernare!

Întrebarea este: vreţi să retrăiţi astea încă doi ani? Foarte bine! Nu ieşiţi la vot! Lăsaţi şobolanul să scape şi de data asta! Lăsaţi lichelele pedeliste iarăşi la butoane, împărţind banii publici. 

Lucrurile sunt simple: ori el, ori noi! E care pe care! Şi totul depinde de cât de conştienţi suntem de răul pe care poate să-l facă băsescu României. Votaţi! Atât!

5 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Fir-ar el al dracu' de PNL! Cum a scos 20% in 2008 si acuma n-ar mai scoate nici atit!
Nu credeti ca subestimati puternic procentele PNL-ului si le umflati cam mult pe alea ale PSD-ului?
Chiar asa l-a fraierit Antonescu pe Ponta sa-i dea 50-50 intr-o alianta care, de fapt era 40-15?? (73-27)

Vasile spunea...

România este într-o situaţie loose-loose.
Ponta a coborît ultimele trepte ale slugărnciei şi prostiei ducîndu-se la Bruxell să se "explice". Nu are nimic de explicat, ăia de acolo sunt informati mai bine decît el. Probabil s-a dus numai să promită sultanului mai multe pungi cu galbeni ca să îi dea totuşi firman de domnie. Ca ultimul fanariot...

În timpul acesta USL practic nu are campanie electorală, nu are nicio strategie de comunicare şi comite zi de zi greşeli.
Nu ne aşteaptă nimic bun după eventuala gonire a lui Băsescu.
Făcîndu-se în preş în faţa Bruxellului şi arătînd că nu este capabil să închege un mesaj electoral coerent, Ponta şi-a dat măsura incompetenţei.

ANONIMUS spunea...

Nici o problema Referendumul va fi validat cu peste 50%.cu o mare diferenta. .Care este raportul intre ce-i care sunt siguri de ceva .Va spun 70% care-l urasc pe Basescu,si mai putin de 20%care-l iubesc pe Basescu unii sincer altii interesat.Daca nu se duc totii iubitori de Basescu raman acasa 20%.daca nu se duc toti impotriva lui Basescu pot linistiti sta acasa de la 50,1% si 70%.Nu vad sa nu fie validat referendumul,pentruca nu vor vota toti pentru DA si nu vor sta acasa toti cu Nu.Vom trai si vom vedea.Daca multi ca Merkel &Co vor face galagie toti romani vor vota NU, ca sunt multi prosti de baune si in UE.
Răspunde

Lucian Sarbu spunea...

Referendumul nu are cum să nu treacă. Ministerul de interne e la USL, 90% din primării sunt la USL, se poate vota oriunde, la urma urmelor se poate vota și 2-3 zile, numai să se atingă cvorumul. Presiunile UE în favoarea lui Băsescu nu fac decât să întărâte populația, pentru că românul atunci e mai al dracului, când e atins la coarda naționalistă. La începutul anilor 90 au mai fost oengiști și oengizde care susțineau prin afară să fie boicotată România, să fie boicotat Iliescu șamd. Rezultatul a fost că forțele democrate au reușit cu chiu, cu vai, să preia puterea abia în 1996, pentru că oamenii nu au căpătat încredere în ei decât când și-au pierdut-o suficient în ăștilalți. Așa e și acum. Pun pariu că fiecare agitațiune a redegistei mai scade un procent din dreptul lui Băse. Așadar, în condițiile în care USL-ul are pâinea și cuțitul nu văd cum să nu treacă referendumul. Vot să fie, că voturi se găsesc. Dacă nu vor trece acest referendum atunci cei de la USL chiar sunt cretini cu spume și merită să moară zvârcolindu-se în focul gheenei.

vgeorgicas spunea...

@ Lucian S
Nu stiu de ce, eu nu prea cred ca referendumul va fi validat. Nu vad de loc cum se vor mobiliza la vot 9 mil din cei 15-16 cit mai exista (pe bune, nu pe hirtii). Doar sa ia si o parte din copiii de tita.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...