luni, 9 iulie 2012

Vara asta se Poarta Albă!




Prieteni! Să lăsăm dracului Apocalipsa, că nu e cazul! Cu sau fără băsescu, România tot o colonie băşinoasă şi păduchioasă rămâne, iar cei care o conduc tot nişte slugi ale hegemonilor. Singura deosebire, dacă reuşeşte să o vadă cineva, ar fi atenţia acordată băştinaşilor. Celor din gaşca băsescului li s-a fâlfâit de băştinaţi, au fost trataţi ca nişte animale. Asta are consecinţe. Iar hegemonul, dacă are şi o fărâmă de judecată(hegemonii nu cunosc noţiunea de "compasiune"), şi vrea linişte prin bătătura coloniei, lasă ca din când în când să cadă capul satrapului local, pentru a reduce tensiunea socială. În fond, şi cei care-l înlocuiesc pe satrap le vor fi la fel de supuşi. Spre ştiinţă: Ponta nu şi-a luat consilier din tribul lui Putin, ci din tribul lui Banana, pardon, Obama! 

De ce m-aş încrâncena? Câtă vreme până şi cea mai mică decizie de natură economică şi socială este luată DOAR cu acordul FMI, BM, CE, ce contează că băsescu primeşte un şut în cur? De ce trebuie ca imbecilii care-l susţin pe băsescu să se declare fecioarele politicii, să se îmbrace în alb, să se smiorcăie pe forumuri, să plângă pe la toate Înaltele Porţi? Să-i înjure pe aceia care nu gândesc ca ei? Să-i jignească? Doar pentru că li se iau sinecurile? Dacă sunt deştepţi, şi negociază, şi le vor păstra! Orice puternic al zilei, cât de mică ar fi puterea lui, apreciază şi chiar iubeşte umilinţa supuşilor. Şi cu cât eşti mai umil, cu atât sinecura va fi mai mare! Daţi-o în pizda mă-sii, domnilor! Doar ştiţi calea! Că şi de la băsescu aţi primit ce aveţi după ce l-aţi pupat în cur! Bunăstarea cere sacrificii! Cururile lui Ponta şi Antonescu ce cusur au? 

Un prieten mă ceartă că, împreună cu Mordechai, mă ţin de drăcării. Nu doar că mă ţin, dar e un exerciţiu de igenă mentală. Da, chestia aia cu sânii e chiar o idee mişto! Ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place. Şi voi, între moaca lui băsescu şi o superbă pereche de sâni, ce aţi alege? Să nu-mi spuneţi că aţi alege mutra Încrucişătorului! Sau moaca boţită de ură şi de alcool a Monicuţei! Are şi ipocrizia chichirezul ei! Acum nu are niciun chichirez!

Sigur, avem de ales. Dar nu neapărat între băsescu şi Crin, spre pildă. Avem de ales dacă mai continuăm doi ani cu băsescu, adică încă doi ani de isterii, de conflicte, de timp pierdut cu nimicuri, de vrajbă şi de răzbunări, de nimic politic, până la urmă. Dacă vrem să continuăm, dacă ne-a plăcut căcatul politic din ultimii opt ani, nu avem decât să îl reconfirmăm preşedinte. Dacă mai avem şi altceva de făcut, ca naţiune, dacă vrem un proiect care să ne permită, chiar şi din poziţia de colonie, să ne depăşim actuala situaţie, să revenim la o normalitate cvasidemocratică, să ne vedem şi de cauzele care chiar merită efortul, îi spunem "pa!" Iubitului Conducător. E simplu! Ce dracu e de neînţeles în asta? 

Aşa că, prieteni, e cazul să ne despărţim râzând de trecut. Pentru mine, acum, trecutul este băsescu. Şi pentru că tot e concurs de slogane, m-am jucat şi eu puţin cu sloganul pedeleilor. Aşadar, "Vara asta se Poarta Albă!"

4 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Sincer nu cred ca Ponta si Antonescu sunt la fel cu Basescu.Este o diferenta de cultura,si de timpuri cunoscute.Vreau sa cred ca nu se vor mai intalnii asemenea fel de a fi ca sceleratul de Basescu.Si nu cred ca toti se vor arunca-n genunchi la Obama din simplu motiv ca Obama nu poate face nimic si nici USA.Ca l-au luat de consilier pe Clarck Mc.Shevron este ca sa-l linisteasta pe Gitenstein von Lobby,si ca interesele SUA sunt aparate.In situatia politica
nici sa fii americanofil n-o sa poti sa pariezi cu un cal muribund.(poate se anima?!)ca nu e mort total dar nici americanii nu stau bine.Vom trai si vom vedea.

Karakas spunea...

Presiunile pe care capitalismul le exercita asupra democratiei sunt cunoscute. Chiar si cele mai vechi democratii in Europa sunt presate de puterea capitalistilor globali, care impun regulile/dobinzile la imprumuturi, lasind statele sa-si bata capul cu finantarea proiectelor nationale.

S-a ajuns intr-un mare impas in UE. Capitalismul este sursa generatoare de conflict, iar politicienii nu au solutii pentru popoarele lor. Unii spun ca singura solutie pentru UE este o reforma care sa duca la o uniune politica veritabila...

http://www.nytimes.com/2012/07/09/opinion/europes-missing-union.html?_r=1&ref=global-home

Karakas spunea...

Guvernul Germaniei a criticat deosebit de aspru Romania pentru ca l-a suspendat pe Basescu. Spun nemtii ca "nu este acceptabil" procesul de a il inlatura pe Basescu. Pina si NYTimes zice ca limbajul este deosebit de aspru.

Sunt multe intrebari despre aceasta pozitie, dar e clar ca sunt indispusi ca le pleaca partenerul de dreapta (partidul lui Merkel e in PPE)

Germania pare ca ignora total Constitutia si legile romane si ca o trateaza ca pe o colonie


"The German government observes with deep concern the actions of the Romanian government under Prime Minister Ponta. The process to remove President Basescu is unacceptable," German government spokesman Steffen Seibert told a news conference.

Using unusually strong language against another European Union member state, Seibert said the suspension of Basescu and the calling of a referendum took place in a way that "flouts the basic principles of the rule of law".

http://www.nytimes.com/reuters/2012/07/09/world/europe/09reuters-romania-politics-germany.html?_r=1&ref=global-home

cristi spunea...

Suntem un popor de slugi fiindcă ne comportăm ca nişte slugi. De la începutul democraţiei noastre fragile argumentul suprem în orice discuţie a fost că unii sau alţii de prin Europa sau America fac aşa sau au zis aşa. Iar ăia sunt perfecţi, infailibili, incoruptibili etc. Iliescu a venit cu modelul suedez, ăştia cu reforma sănătăţii cu modelul olandez, iar orice critică la adresa politicilor de austeritate era şi încă este întâmpinată cu "ce bă, tu crezi că eşti mai deştept decât nemţii?". Să gândim noi pentru noi nici nu concepem.

Reacţia lui Merkel, chiar dacă e mai diplomatică decât zice media băsistă, e totuşi favorabilă lui Băsescu dar motivul ei este chiar acela că avem pretenţii de ne-colonie şi mai ales că s-ar putea să fim un exemplu pentru alţii. Liberalismul modern, cel din categoria F.D. Roosevelt, are o puternică dimensiune socială şi e aproape identic cu social-democraţia. Alianţe gen USL sunt perfect fezabile şi sunt un coşmar pentru "populari" oriunde în Europa nu numai la noi. Actualmente PPE are o majoritate fragilă, de 14 din 27 în Comisia Europeană. Foarte probabil că vor pierde Olanda în septembrie, dar le-o luăm noi înainte în 29 iulie.

Acum se explică de ce vroia atât de mult Băsescu să meargă el la Bruxelles, şi de ce Ponta a fost primit atât de bine de socialişti şi liberali. Bucureştiul nu e în realitate la periferia Europei, e chiar în centrul ei! Noi facem jocurile, şi am fi incredibil de cretini să nu profităm.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...