miercuri, 4 iulie 2012

Tancurile UE pentru salvarea curului Robertei Anastase



Credeţi sau nu, există în România cel puţin un idiot care nu doar gândeşte, ci şi exprimă în public dorinţa de a vedea, probabil ca la invazia URSS în Cehoslovacia, în 1968, tancurile UE pe străzile Bucureştilor, venite pentru a le salva curul Robertei, Buldogului Portocaliu şi Pulimii Sale. "Uniunea Europeana este incapabila sa-si proiecteze puterea la marginea sa. Nu stiu daca e lipsa unei armate sau criza economica, dar ideea este ca Bruxelles a dat chix fantastic cu noi, in ultimele 24 de ore. Tancuri ar fi trebuit de mult sa fie trimise incoace, in acceptiunea vechii ordini, pentru ca asa ceva nu se permite intr-un stat membru al unei structuri supranationale, cu atat mai mult cu cat aceasta se vrea democratica. Semnalele de la Washington si de la Bruxelles au vizat Curtea Constitutionala si nu magaria din plenul Parlamentului. Acolo s-au spalat pe maini de noi, iar asta tradeaza o profunda si nefericita lipsa de autoritate."

Ce ar fi trebuit să facă cei de la Bruxelles? Să intervină într-un banal proces de schimbări în conducerea unui parlament naţional, ca urmare a schimbării majorităţii? UE este o întrupare a fostei URSS? Suntem sub regimul "suveranităţii limitate"? Trebuie să ne spună Bruxellesul cine e cel ales să ne conducă? Cei pe care îi alegem noi primesc şi firman de la UE? Şi dacă nu li-l dau, alegerile noastre nu fac doi bani, sau cum? 

Eu pot înţelege că unii s-au băşicat după cele întâmplate ieri. Dar a fost o lecţie pentru toţi: atunci când vrei ca lucrurile să se întâmple ca la carte, uiţi de partizanat şi le ceri TUTUROR să respecte regulile. Dar când aplauzi abuzurile celor din tabăra ta şi le înfiereze pe cele ale adversarilor, nimic bun nu se poate întâmpla. Şi nici nu mai ai autoritatea morală de a da lecţii celorlalţi. 

Tot ce pot să sper este că războiul lui băsescu cu noua guvernare nu va escalada, după ameninţările de ieri. Pentru că, de data asta, adversarii lui ies la luptă fără complexe şi fără scrupule. Şi nici serviciile nu mai sunt aşa convinse că merită să apere cauza băsistă. Nu cred că ce i se întâmplă lui băsescu în ultima vreme se întâmplă pur şi simplu. Şi nu-l văd apelând la tancurile UE. Nu că i-ar displace ideea, dar, indiferent ce cred tâmpiţii, Bruxellesul nu este Moscova lui Brejnev. Nu încă... 

4 comentarii:

Lucian Sarbu spunea...

Războiul nu va escalada pentru că Băsescu nu mai are muniție. Ieșirea de ieri a făcut parte deja din campania pentru referendum. Tema lui Băsescu va fi „Vreți să se întoarcă Jones?” adică: „Vreți să pună ăștia mâna pe justiție și să scape corupții de închisoare? Vreți să iasă Năstase din pârnaie?”

Constantin Gheorghe spunea...

Lucian, cunosc eu câţiva care, pentru a-l vedea pe băsescu la puşcărie, l-ar accepta pe AN afară!

Lucian Sarbu spunea...

Păi da. Pur și simplu Băsescu „a furat startul”. Știe că va fi suspendat și a luat startul în campania pentru referendum chiar de aseară. Acum 5 ani tema pentru referendum a fost, chipurile, că nu poate sta deoparte („nu pot să tac, nu pot să nu văd, nu pot să nu aud”) și lumea l-a crezut. Acum o s-o bage pe asta cu justiția, că tot e caldă. Ce nu înțelege el e că 85% din populație se bucură că justiția va trece sub pulpana USL, pentru că va intra el la pârnaie.

ANONIMUS spunea...

Daca pana atunci n-au reusit alti"corupti decat nenorocitul cu "mezelul"si vreo cativa .Ramane ca adevaratii corupti care 8 ani au jefuit tara ,ca nu opozitia ,sunt sigur ca justitia cu adevarat libera v-a tabara pe PDL-si camarila,asa ca o sa avem placeri orgasmice pana situatia se va ameliora.Din ce vor scoate banii hotilor vor carpii gaurile saracimii.In ceea ce-l priveste pe AN justitia se va omora sa-l scoata afara ,dupa ce judecatorii si tulusii vor fi pedepsiti exemplar pentru comenzi politice,luindu-le locul cei merituosi si nu chiar in varful piramidei justitiei.O sa-si faca singuri treaba.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...