miercuri, 11 iulie 2012

Salvaţi democratul băsescu!



De unde dragostea asta subită a "naţiunilor civilizate" faţă de mojicul nostru suspendat? Că până acum l-au tratat toţi cu curucucuru, paloma! Ce interese au stricat cei din USL prin suspendarea, şi previzibila sa demitere? De ce s-a declanşat operaţiunea "Salvaţi democratul băsescu!"?Pentru că trebuie să fiu tâmpit definitiv şi irevocabil să cred că toate jelitoarele de la UE şi viceregele Unchiului Sam luptă pentru "democraţie" în România. 

Dacă erau atât de îngrijorate de starea democraţiei româneşti, nu-l lăsau pe băselu să zburde printre legi şi Constituţie şi să facă ce vrea pula lui. Nu tăceau când transforma instituţiile statului în poliţie politică. Când făcea afirmaţii care descalifică un politician european. Când se substituia premierului. Când îşi numea amanta ministru. Când proteja camarila de braţul şi aşa ciung al legii. Nu, ei plâng acum când este sancţionat de Parlament.

Miza jocului este atât una politică, cât şi una economică. Şi priveşte raportul de forţe din interiorul UE. Raport care se schimbă rapid. Germania, care este şi cea mai virulentă în reacţii, este şi cea care are cel mai mult de pierdut politic. Era sigură de votul României. Acum nu mai poate conta pe el. În plus nu-i place deloc ideea unui cuplu polono-român, care să reprezinte interesele "prietenilor solidarităţii", ţări mai puţin dezvoltate, care cer să nu se amputeze fondurile de solidaritate în exerciţiul financiar 2014-2020. Germania are ideile ei despre asta, şi nu vrea să plătească, deşi de dezvoltarea acestor ţări e prima care beneficiază. 

Economic e vorba, mai mult ca probabil, de câteva privatizări, de exploatarea gazului de şist, de alte lucruri care nu ne sunt prea clare, dar lor da. Unii sperau să pună mâna pe Hidroelectrica, să zicem. Poate intrarea în reorganizare i-a lovit. Ştiu şi eu? 

Oricum rămâne valabilă observaţia mea: cea mai virulentă ofensivă împotriva României şi a intereselor sale este instrumentată de o mână de politicieni români, iresponsabili, doar pentru că au fost îndepărtaţi de butoanele prin care furau banul public. Şi e vorba de sume uriaşe, de miliarde de euro anual. 

Represaliile împotriva României, că România nu se identifică în niciun caz cu Ponta sau Antonescu, au început. Ponta nu mai poate da înapoi. USL trebuie să meargă înainte pe drumul actual. Pentru că, până la urmă, dacă populaţia României votează destituirea lui băsescu, nu cred că vom vedea, precum praghezii în 1968, tancurile nemţeşti pe străzile Bucureştilor, venite să-l reinstaleze la putere pe băsescu. Sau vom vedea?   

10 comentarii:

Florin spunea...

Vom vedea dar sub alta forma. Deutschland uber alles.

Valentin Berceanu spunea...

Nu, nu vom vedea. Mai ales ca regimul Merkel e si el cu perfuzia-n vena si urmeaza sa-si dea obstescul sfirsit.

Asa ca: JOS BASESCU! Votez "DA" la referendum, in 29 Iulie!

Dragos Bora spunea...

http://www.stelian-tanase.ro/la-zi/de-ce-popularii-europeni-reactioneaza-dur-contra-romaniei/

"Partidul Popular European pierde prin debarcarea lui Băsescu majoritatea in Consiliul European. În prezent Partidul Popular European este reprezentat în Consiliul European de 14 şefi de guvern şi de stat. Majoritatea este fragilă şi balanţa se inclină spre partidele liberale şi social-democrate. Dacă luăm in calcul că în Olanda în septembrie alianţa de stânga formata din social-democraţi si socialişti va câştiga alegerile parlamentare, iar creştin-democraţii olandezi se vor retrage în opozitie, popularii pierd în numai şase luni trei şefi de stat şi de guvern: Franţa, România şi Olanda.

Prin alegerea lui Crin Antonescu drept preşedinte al României, geometria politică la nivelul instituţiilor europene se schimbă în mod fundamental. Liberalii europeni ar deţine prin Crin Antnonescu o poziţie de veto în Consiliul European. Liberalii europeni ar deveni king-makerii politicilor europene. Fără voturile liberalilor nu ar exista majoritate în Consiliul European. În urma acestor schimbări, popularii europeni pierd posturi cheie la toate nivelurile administraţiei europene. Nu este exclus ca viitorul preşedinte al Comisiei Europene să provina din rândul social-democraţilor europeni. [...]"

Bujold spunea...

Cred c-ar trebui sa desfintam PSD si PNL, sa-l repunem urgent pe Basescu si PDL-ul pentru ca, altfel, ne bombardeaza...

Karakas spunea...

Se confirma ca basescu si regimul sau este sustinut de cercuri neo-liberale, corporatist bancare globale, care vad in Romania multe vaci demuls. Ii doare-n fund pe ei de romani sau ca Basescu e un mirlan...Tot ce vor e sa aiba un regim papusa. Si daca nu il mai au, se vor lupta cu toate mijloacele posibile sa il puna.

Mai mult, cred ca oe foare multi politicieni occidentali ii sperie chestia asta cu suspendatul. Daca se poate-n Romania, se va putea si in alte tari. Deci, e vorba de un precedent care ii face sa tremure pe mai marii Europei.

Fluieratorul spunea...

Miza cea mai mare cred ca este cea politica. In materie de cedari economice, acestea se vor face sigur.

Ponta va mosteni lista de lucruri care "trebuie" facute no-matter-what asa cum a primit si Obama, candidat fiind, bailout-ul. Poate mai tineti minte cum si-a tinut toata planeta rasuflarea si cum s-a suspendat citeva zile campania prezidentiala din State pina cind Paulson a dat drumul la bani. Cine n-a achiesat n-a ramas in cursa, discutie, carti, etc.

Asa si Ponta acum. Sint lucruri impotriva carora USL a comentat, si care se vor face, no matter what.

Ramin la parerea mea, ca miza este politica, si e de politica mare, nu locala.

Altfel, nu-i pasa nimanui ce face voda la el acasa, atita timp cit la Inalta Poarta face ce trebuie.

Florin spunea...

Domnule Berceanu, cu tot respectul pentru Dvs. afirm ca " tancurile germane " defileaza voios pe strazile Europei de 23 ani. Greseala invingatorilor din cel de-ai doilea razboi mondial este ca nu au luat de model felul in care au procedat romanii cu cartaginezii. Peste Germania trebuia sa se treaca cu plugul pentru mortii si suferinta pe care a provocat-o in razboi. A castigat pacea si acum dicteaza in Europa.
Indiferent de culoarea politica a guvernelor care s-au succedat la conducerea Germaniei politica ei a fost extrem de coerenta si nu a repetat greselile facute de Hitler. Si a castigat. rezultatul se vede acum. Nu acelasi lucru se poate spune despre politicienii romani care s-au scufundat intr-un balcanism gretos si nedemn de a turna la Inalta Poarta, indiferent care ar fi ea, pe adversarii politici, de a promite "pungi cu galbeni" mai multe numai sa-si pastreze dregatoria chiar cu pretul mortii supusilor si a tarii. Suntem in cel mai jegos ev mediu romanesc. Va dau un singur exemplu care dupa mine e edificator: uniforma armatei romane. Pana la CarolI armata romana a avut o uniforma de tip turcesc. Carol I a impus o uniforma de inspiratie germanica. In timpul si dupa primul razboi mondial uniforma armatei a fost inspirata de armata franceza. In cel de-0al doilea razboi mondial a fost de tip german. In perioada '47-'90 a fost de inspiratie sovietica cu unele elemente romanesti dupa '67. Dupa 1990 a redevenit o uniforma romaneasca cu nuante franceze, iar dupa 200 a devenit o uniforma tipic americana fara elemente nationale. QED. Despre ce discutam?

Florin spunea...

P.S.
Iar politicienii romani , in marea lor majoritate, nu au nici un fel de simt al demnitatii si onoarei nationale. Rusine.

Anonim spunea...

@Florin

Germania n-a inceput razboiul asa, de florile marului. Cand la reimpartirea sferelor de influenta marile puteri coloniale i-au oferit Madagascarul normal ca s-au suparat si au zis ca ne luam noi singuri daca nu ne dati voi.

Au murit multi cand s-au bagat americanii desi treaba era o rafuiala europeana. Germanii au fost niste gentlemen. Puteau sa toace marunt corpul expeditionar englez (plus francezii) dar i-au lasat sa fuga (350'000 de oameni) din Dunkirk.

Mai puneti mana pe o carte de istorie. Sau nu, pentru ca istoria este scrisa de invingatori.

ANONIMUS spunea...

Vox Populi,nu cred ca "bizonul" nationale cunoaste politica inalta dar daca-l mai ajuta pe basescu Dl .Getenstein ,si gramada de ciufute din EU,Markel,si alte figuri Basescu este istorie.In mod normal" bizonul"face exact pe dos cand "seful"o spune.Analiza politica este fara cusur.Este greu sa observi ca eforturile sale sunt la pamant,dar nimeni in politica nu o tine ca "langa " cand lucrurile merg intr-o alta directie.Cred ca Dl.Ponta si Antonescu sa fie ferm cu demnitate si mai mult castiga decat prostii care fac cadouri gratuite.In real politik tot ce spune primitorul o sa spune -Uita prostii,daca primim ceva gratuit n-o sa le dam nimic.Polonezii au arata ce trebuie sa faca o tara mandra care a pierdut-o de 3 ori si nu noi pe care nici sa ne-o i-a nu ne-au luat-o ca ori cum nu era a noastra.De vina e blestemata "Miorita","Capul plecat sabia nu-l taie,etc....O idee de mandrie si
demnitate n-ar strica.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...