miercuri, 18 iulie 2012

Hai sictir!



Deci, să înţeleg că CSM este suma tuturor tâmpiţilor din justiţia română? A tuturor incapabililor? Cum altfel pot înţelege intervenţia celor două pupeze care îl conduc? Cum poţi să spui senin că Justiţia română nu poate produce un candidat credibil pentru postul de prim procuror pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti? "Avem cazuri in care functii de conducere au fost ocupate prin delegare, de pilda functia de conducere de prim-procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dupa cum stiti, din nefericire, acesta functie a format obiectul unui scandal de coruptie in 2007, dosarul concursurilor, si de la acel moment pana in prezent functia de conducere a fost ocupata prin delegare de catre o doamna procuror pentru o perioada de trei si ceva, iar de catre un alt coleg, cred ca are mai bine de un an de cand e delegat in aceasta functie." 

Nu cumva postul este atât de important, încât un procuror cu delegaţie va fi mai uşor de manipulat politic decât unul confirmat pe post? Sigur, pupezele justifică astfel prelungirea la nesfârşit a delegării lui Morar la DNA. Ei bine, dacă din peste două mii de procurori nu există nimeni mai răsărit decât păcăliciul de la DNA, putem să spunem adio ideii de justiţie în România! 

Cele două pupeze confirmă, indirect, existenţa unui grup de influenţă în CSM, controlat de Monica Macovei şi de acoliţii ei, care va face tot ce este posibil pentru a desemna în fruntea Procuraturii generale şi în fruntea DNA candidaţii lui. Nu am văzut până acum criteriile alea de selecţie. Şi mai e ceva: CSM ia poziţie politică, şi se situează pe poziţii de confruntare cu ministrul Justiţiei. Ceea ce este foarte grav. CSM nu este stat în stat. Este unul dintre administratorii sistemului de justiţie, nu singurul. Din păcate, şi acest sistem a fost politizat de băsescu şi de acoliţii lui. Un băsescu dezlănţuit, care nu se mai ascunde: "În justiţie, este foarte uşor să depistezi magistraţii integri. Eu analizez toate hotărârile judecătoreşti înainte să numesc un magistrat, să vad dacă este intransigent". Cu alte cuvinte, adio individualizare de pedepse! Ca să te numească băsescu magistrat, trebuie să dovedeşti că eşti o bestie! Că dai pedepse disproporţionat de mari în legătură cu fapta, că nu achiţi nici atunci când ai în faţă un nevinovat. Bravo, musiu! 

Barroso, unde eşti, idiotule? Asta e justiţia română, aia pe care o "reformaţi" şi supravegheaţi voi de cinci ani? Hai sictir! 

4 comentarii:

I satzic spunea...

,,Barroso, unde eşti, idiotule?''
Pai ,l-am ,,trimis'' eu ,cu-o treaba !

Anonim spunea...

http://www.andreas-unterberger.at/2012/07/die-linksfaschisten-putschen-ij-und-die-eu-schlaeft/


protesteaza la asta aici care este redactor sef la die presse nu la tine pe blog! si ce crezi ca faceti daca discutati aici intre voi?!

Anonim spunea...

am inceput sa am o senzatie fizica de greata atunci cand il aud vorbind pe tb. cat de nemernic poate sa fie oare ? http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=9386&_PRID=ag
"După părerea mea, acest lucru este necesar pentru că, altfel, românii vor avea sentimentul - iar prin acţiunea partidelor li se va confirma acest sentiment - că votul lor nu contează. Ştiu că au fost, în aceste trei zile, foarte mulţi purtători de cuvânt, analişti, formatori de opinie care au încercat să minimalizeze importanţa votului celor patru milioane, din aproape cinci milioane, care au votat la referendum. Cred că este o mare greşeală ca partidele politice să nu ia în considerare punctul de vedere al peste 3,9 milioane electori - îmi permit să folosesc rotund cifra de patru milioane. Este, poate, nucleul politic dur din populaţia României, oamenii care vor să fie implicaţi în decizia politică şi a desconsidera opţiunea celor patru milioane de români activ politic ar însemna că avem o clasă politică incapabilă să reacţioneze la semnalele şi la voinţa societăţii.

Numărul românilor care au spus "Da" la referendum, acest aproape patru milioane, este aproape egal cu numărul de voturi care au fost date în favoarea tuturor partidelor care au trecut pragul de 5 la sută şi trimit politicieni în Parlamentul European. Tratamentul care se aplică de către politicieni votului poporului, în comparaţie cu votul pentru interesele politicienilor, este inadmisibil. Introducerea artificială a unui prag de 50 la sută plus unu din electoratul din listă pentru validarea unui referendum arată discriminarea pe care politicienii o practică atunci când cetăţenii români sunt chemaţi la vot împotriva interesului lor, dar în interesul românilor. Condiţiile sunt să fie validate numai acele consultări electorale care sunt în interesul politicienilor.

Cred că o astfel de limită ar putea fi stabilită, 50la sută plus unu din cei înscrişi în listă - condiţie de validare a unui referendum, numai dacă în România ar fi votul obligatoriu. Sunt state în Uniunea Europeană în care prezenţa la vot este obligatorie şi, în cazul absenţei la vot, electorul este amendat. Dar în România participarea la vot nu este obligatorie, nu este sancţionat absenteismul. Ca atare, cei care se prezintă la o consultare electorală sunt cei care doresc să fie activi şi implicaţi politic. În aceste condiţii, fixarea unor parametri atât de dificili pentru validarea unui referendum, care exprimă, conform art. 90, voinţa poporului, mi se pare că este o acţiune îndreptată spre minimalizarea importanţei titularului puterii şi a suveranităţii în stat, care e poporul român, şi nu politicieni."

BlueEyes

Karakas spunea...

Citeva vorbe despre declaratia lui Barroso ca Romania s-ar fi tras cu un pas inapoi "de pe marginea prapastiei". O asemenea expresie, stilistic vorbind, este a unui politruc. Chiar daca Ordonantele alea nu le-au placut la Bruxelles, ele aveau sens. Nu erau deloc ridicole. Ridicola a fost decizia CC de a impune 50% +1 din cei de pe liste, si nu cei care participa la vot. Pentru ca, in orce tara, alegerile democratice se fac pe baza a 50% + 1 din cei prezenti la vot, nu listele.

Desi nu au invadat Bucurestiul cu tancurile, cum au facut sovieticii in Ungaria, se simte un vint rece, imperial, ce bat spinarea statelor mici din UE care inca mai cred in "democratie". Este culmea ipocriziei sa taci 7 ani, in timp ce Basescu impingea democratia pe marginea prapastiei, ca apoi, cind aliatii tai de dreapta sunt in pericol, sa faci asemenea declaratii politice, unice in istoria Comisiei Europene.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...