joi, 5 iulie 2012

Suspendaţi-l pentru înaltă trădare!





Prieteni! traian băsescu nu trebuie suspendat pentru ceea ce scrie în romanul ăla citit azi în Parlament.   Nu, există un singur motiv, şi el nu a fost evocat de nimeni. Se numeşte "înaltă trădare". Am să mă explic.

Admit faptul că traian băsescu a fost luat prin surprindere de rezultatul votului la Moţiunea de Cenzură. Admit şi faptul că a făcut o eroare de judecată şi a acordat USL mandatul să formeze Guvernul. Dar sigur ştia(că altceva ce mai comite el la Cotroceni, în afară de a citi informările primite de la servicii şi de a face dosare adversarilor săi?) ce "bube" are în cap Ponta. Dacă le considera un handicap pentru România, de ce l-a nominalizat? Pentru că spera că-l poate manipula, şantajându-l cu dosarul plagiatului? 

Văzând că nu poate să-şi pună planul în aplicare, traian băsescu a decis să-l distrugă pe Ponta, internaţionalizând scandalul. Nu mai revin la povestea cu revista "Nature", cu FAZ, cu blogurile de la The Economist. Dar atacându-şi premierul, discreditându-l în ochii partenerilor noştri externi, traian băsescu a redus drastic capacitatea de negociere a României. Mai mult, şi-a pus slugile de la CCR să dea decizia aia despre cine merge la Bruxelles, care nici acum nu e publicată în "Monitorul Oficial". De ce? Tot pentru a-l compromite pe Victor Ponta, pentru a-l neutraliza. Dar Ponta nu se dusese acolo pentru el. Reprezenta şi negocia în numele României, iar Preşedintele României îl submina pe faţă. 

De parcă asta nu ar fi fost suficient, alte slugi, gen Monica Macovei şi Cristian Preda au cerut în PE aplicarea articolului 7 din Tratatul constitutiv al UE. Pentru că Vasile Blaga şi Roberta Anastase nu mai sunt şefi la Camere, României trebuie să-i fie retras dreptul de vot în Consiliul European. Mai mult, tema asta, a suspendării dreptului de vot este preluată de un nemţălău din PPE.

Putem continua exemplele. Nu mai departe de azi băsescu a retrimis la Parlament trei legi importante pentru îndeplinirea acordului cu FMI. În speranţa că astfel Ponta va avea meciuri şi cu Comisia Europeană, şi cu FMI. Nu mai spun de minciunile transmise afară pe canalele slugilor sale, dar, şi mai grav, şi pe canale oficiale, sau ale serviciilor secrete.  

băsescu îşi duce lupta cu Ponta în exterior, afectând grav interesul naţional. Nimic nu justifică atitudinea sa. Costurile acestei demenţe le va deconta România. Care şi aşa are probleme de credibilitate în UE.  

În care ţară Preşedintele, sau după caz suveranul, îşi umilesc public premierul, îi subminează autoritatea, fac tot ce este posibil pentru a-l împiedica să-şi îndeplinească mandatul primit de la Parlament? 

Faptele lui băsescu ţin de înaltă trădare, şi ăsta este cel mai bun motiv pentru suspendarea lui. Dar ce ştiu eu?

9 comentarii:

Karakas spunea...

Este corect ce spui: pentru putere, submineaza interesele nationale, decredibilizind Guvernul si Parlamentul.

Karakas spunea...

Media romaneasca e clar manipulata si manipulanta. Cititi stire Mediafax de azi:

"Politica românească, de o agitaţie recunoscută, tinde să fie ignorată ca zgomot de fundal, dar de această dată acapararea puterii de către USL este destul de serioasă pentru a conduce la o slăbiciune cu durată mai lungă a cursului euro-leu", se arată într-o notă de cercetare a ING."

Deci, o nota "de cercetare" de la ING (cine o fi facut cercetarea si cine a comandat-o?), care nu se stie cum a ajuns in mainile celor dela MEDIAFAX, afirma ca USL "acapareaza" puterea, la modul "destul de serios". Bine ca o fac cu destula seriozitate! Referitor la "acapararea" puterii, este o tema larg "emanata" de la PDL. Ca si cum ei au fost ingerasi cind au 'acaparat' puterea de la PSD in trecut. "Acapararea" merge mina-n mina cu "politizarea", o alta acuza a PDL, cu degetul catre USL, care isi pun oamenii lor in institutiile statului. Ei, insa, au lasat pe toti pesedistii la post cind au luat puterea in 2005. Aiurea...

Mult zgmot pentru...putere. Doar ca cei care seamana vint, vor culege furtuna. Oamenii incep sa inteleaga cum se fac manipularile in mod "democratic". Cu bani, pentru bani. Atit.

http://www.mediafax.ro/economic/grupul-ing-avertizeaza-acapararea-puterii-de-catre-usl-destul-de-serioasa-pentru-a-afecta-pe-termen-lung-cursul-9818702

Anonim spunea...

Respect domnule! Aveţi dreptate!Dacă ar gîndi mai mulţi aşa, sau, măcar de-am avea nişte intelectuali de caracter şi patrioţi, dar sunt aproape toţi slugi!

chien spunea...

Faza cu Paul Krugman e tare. Kim Scheppele a mai fost "gazduita" pe blogul lui Krugman cand s-a luat de regimul lui Orban din Ungaria, de mai multe ori adica. Si daca in Ungaria macar a trait ani in sir si deci stie lucruri de la fata locului, Romania este acum pentru ea clar un fel de trofeu teoretic, de prada pe care o inhata repede doar ca sa se intrebe daca "Another EU democracy in the east is unraveling the rule of law..." si sa conchida pe urma ca tot in Ungaria e mai rau si ca Orban e dictatorul, nu Ponta. Da' cine sa vada detaliile astea, Hotnews si Evz?
http://www.law.upenn.edu/cf/faculty/kscheppe/

La fel si cu marea stire Hotnews "Franta cere Guvernului Ponta sa respecte statul de drept", bagata de Hotnews ca un fel de amenintare la adresa Romaniei, cand de fapt omul recunoaste pur si simplu dreptul romanilor de a se pronunta in chestiune:

"Tous les Etats membres de l'Union européenne sont naturellement tenus de respecter les valeurs démocratiques et l'Etat de droit ainsi que l'équilibre des pouvoirs dans le cadre des institutions qui sont les leurs", a affirmé lors d'un point-presse le porte-parole du ministère, Bernard Valero, interrogé sur le manque de réaction de Paris aux évènements en Roumanie. "Il appartient aux Roumains de se prononcer sur les procédures en cours", s'est borné à préciser à ce sujet le porte-parole.

wtf?! spunea...

Wtf?

http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/05/guest-post-romania-unravels-the-rule-of-law/

Constantin Gheorghe spunea...

Am comentat la postarea lui Scheppele, i-am atras atenţia lui Krugman că este folosit în războiul politic de la Bucureşti şi i-am dat linkul EvZ. Ziceţi-i şi voi câteva de dulce.

Lucian Sarbu spunea...

Foarte bine. Eu i-am scris pe Twitter. Chiar m-am săturat să văd că văicărelile ăstora inundă și bloguri pe care le apreciez. Dacă aveți cont de Twitter puteți să îi dați replica lui Băse himself (mă rog, sclavul care postează acolo) @tbasescu.

chien spunea...

@ Karakas: Cum a ajuns in mainile presei? foarte simplu, ING isi trimite analizele la toata presa care are departamente economice, exact asa cum fac si alte banci. Dar pe cei de la ING nu-i intereseaza politica sau sa influenteze politica, ci doar sa impinga leul in jos, sa bage in cap oamenilor ideea ca o sa pice rau de tot leul, sub diverse pretexte. Ia sa ne amintim:
http://cursdeguvernare.ro/isarescu-sufera-rau-prognoza-cresterii-euro-la-5-lei.html

Anonim spunea...

Nu poate fi suspendat pentru Inalta Tradare, pentru a fi acuzat de Inalta Tradare trebuie anchetat de organe de urmarire penala, parlamentarii nu sunt organe de up acestia au doar rolul constitutional de a-l suspenda din funct.prin vot pentru o asemenea acuzatie, e acelasi principiu ca si la ridicarea imunitatii.Mai mult decat atat in Codul Penal actual nu exista aceasta infractiune, deci legal in cf.cu art.7 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si rap.la art.11 si 20 din Constitutie nu poate fi pus sub acuzare pentru o infractiune neprevazuta de lege sau dezincriminata.Noul Cod Penal repara acest vid legal si incrimineaza fapta de Inalta Tradare.Deci suspendati-l voi, votati ptr.demitere la referendum, puneti presiune in strada pentru ca justitia sa fie independenta si populata cu oameni competenti,sa fie curatata de uneltele pd-l iste care au facut politie politica, si atunci cu certitudine va fi incriminat ptr.Inalta Tradare (probe si fapte sunt cu duiumul numai sa vrea d'on procoror sa le vada)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...