miercuri, 4 iulie 2012

O ipoteză




M-am tot întrebat de ce l-a acceptat băsescu pe Ponta, ştiindu-i toate bubele din cap, gen "plagiatul"? Pentru că nu cred că abia după ce l-a numit s-au apucat ăia de la Cotroceni să sape. Oricum aş da-o, nu-mi vine în minte decât un răspuns: a crezut că-l poate controla, şantajându-l cu ceea ce ştia despre el. Doar că şi-a făcut socoteli greşite. Nu a reuşit controlul, pentru că lui Ponta nu-i pasă, iar rezultatele alegerilor din 10 iunie i-au dat brusc un soi de legitimitate în plus, pe care băsescu n-a văzut-o la timp. 

Dacă nu i-a ieşit şantajul, băsescu avea două opţiuni: să tacă, şi să tragă de timp, mimând un soi de coabitare tip Război Rece, sau să se răzbune. A ales răzbunarea. Adică soluţia cea mai proastă pentru el. Acum cred că nu e foarte fericit cu alegerea făcută. Iar a jucat la cacialma. Dar nici cacialmaua nu mai e ce-a fost...   

7 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Exact! A vrut sa il santajeze cu plagiatul dar nu i-a mers. In seara cu "dottore" a fost ultimul avertisment.

Karakas spunea...

E clar ca are si Basescu si trupa sa mult de pierdut, altfel nu faceau scandalul asta ridicol, cu accente dramatico-comice, gen "sariti, e lovitura de stat!" (Macovei), si prefacut simandicoase, a la Gitenstein, care, vezi Doamne, e ingrijorat de constitutionalitatea unei hotariri de guvern despre CC. Pina acum nu l-a deranjat nici pe unul, nici pe altul, ca tara a fost condusa bezmetic, cu dispret fata de popor. Dar, de ce ma mira, cind la fel fac si ei, la ei acasa...

USL are un capital de simpatie si incredere. Sper sa nu-l roseasca. Si atentie, vor urma multe manipulari, inclusiv la demonstratii, se va incerca fortarea ordinii publice si interventia Politiei, care apoi va fi criticata despre "brutalitate", si evident, comparatii timpe cu venirea minerilor (Basescu a bagat deja deshtu'n cacao pe tema asta).

Daca-i barbat de stat, si nu de statura, sa accepte sa fie validat democratic.

ANONIMUS spunea...

Si habar neavand ce e un plagiat, cand a terminat o facultate si a facut o lucrare de licenta pe care a copiat-o incepand cu tezele lui Ceausescu.Daca mintosii care au citit lucrarea de doctorat si-a inchipuit ca restul care copiau schimband cuvinte si topica sunt la fel cu o teza de drept care nu permite decat legile citate mot a mot doar 30%fiind permis preluari cu bibliografie ,lucru pe care Ponta a respectat-o.Cand teza este originala si cel care a scris-o fiind membrul unui colectiv care a creat-o si idiot sa fii trebuie sa-ti dai seama ca nu e cazul de plagiat.Cand toti cei care au sustinut ,idiotii, ca au fost plagiati ,toti au sustinut ca nu e adevarat.Dar ce conteaza cand primul academician al tarii, Basescu o sustine ca idiotul, probabil incurajat de alti "telectuali"de vaza.Acum o incaseaza pentruca "cine sapa groapa cade singur in ea"A patit-o ca Patriciu cu "Pixelul albastru" si au patit-o exact pentru ce au facut,Funebriu si altii.Exista o pedeapsa Dumnezeasca pentru acesti scelerati .

cristi spunea...

Băsescu a lăsat de multe ori să se înţeleagă că el e "stăpânul dosarelor", şi implicit că o parte importantă a activităţii serviciilor este dedicată săpăturilor prin trecutul unor politicieni. Şi a mers chiar mai departe: eu cred că a încercat să facă cu Năstase ce a reuşit să facă cu Patriciu. La un moment dat chiar s-a arătat dispus să-l reevalueze pe Năstase, atunci când l-a declarat cel mai bun premier.

Până la momentul "dottore" eu nici nu ştiam că Ponta e doctor în drept sau că a fost reprezentantul României la TPI. El nu s-a lăudat niciodată cu astea, ceea ce e un semn bun. Regimul Băsescu are şi un efect colateral pe care titularul sigur nu şi-l doreşte: recredibilizează o parte a clasei politice. Cei care au fost şi au rămas cu USL, rezistând şantajelor şi tentativelor de corupere, sunt altfel decât restul politicienilor. Mai ales decât ăia care se plâng pe la diverse Înalte Porţi.

Bujold spunea...

Am alta explicatie: Basescu si-a spus ca il pune pe Ponta si-l toaca marunt pana la alegeri, pe el si pe ministrii din guvern, astfel incat USL scade pana atunci, el demonstrand poporului cat de prosti sunt uselistii si, pe acest trend, va repune PDL la putere.... Din pacate, pentru el, si din fericire, pentru noi, n-a ramas Basescu singurul personaj politic cu creier din Romania. Mai existau si Antonescu/Ponta si strategii PNL/PSD. Asa ca, Basescu, s-a trezit, neasteptat, cu ceea ce se intampla saptamana aceasta dupa apropape 2 luni in care a crezut ca e singurul cu putere de decizie si analiza de pe corabie. Cand colo, ce sa vezi.... Musul (in fapt musii) ii dau in cap cu regulamentele maritime...

Anonim spunea...

ny (04/07/2012 at 10:06 pm): "... Problema este alta: imi doresc o promovare, cum demonstrez ca masteratul meu este “pe bune”, in conditiile in care “multumita” plagiatorului nu mai beneficiez de prezumtia de buna credinta? Asta este, printre altele, unul dintre motivele care m-au facut sa semnez petitia care cere demisia jalnicului."

intimplator (04/07/2012 at 10:58 pm): "@ny
sorry,spuneti-le colegilor ramasi in romania ce patiti cu majorarea;
orice angajator de afara acum va profita de aceasta situatie cu diplomele romanesti-care oricum nu prea erau considerate serioase-partea buna e ca la fel zic si aele din grecia,deci nu suntem singurii-si vor incerca sa va reduca salariul ,daca diploma a fost un plus la negociere.e pur si simplu business ”mr copy,copy paste” trebuie tras la raspundere pentru asta"

ny (04/07/2012 at 11:11 pm): "Diploma a fost si este conditie la angajare, asta e problema mea cea mare. Cum as putea sa-l actionez in judecata pe mr. Copy-paste?"

intimplator (05/07/2012 at 12:00 am): "@ny
imi pare rau,nu stiu
sincer,daca as fi angajatorul Dvs,si as sti cazul acestui nenorocit ajuns prin frauda si minciuni premierul romaniei,v-as ” solicita” in schimbul mentinerii pe post sa acceptati reducerea salariului;
nu e corect,nu e etic,” it’s just business”"
http://theophylepoliteia.wordpress.com/2012/07/04/epoca-marionetelor-culori-si-constructii-din-ruine/#comment-241786

Nu am cuvinte.
Viviana

AristotelCostel spunea...

Viviana, numa' cretinisme de la pedofil n-ajunsesera pe aici.

Ny e un căcănar incapabil sa negocieze. Daca situatia e reala... it's just business... inca un prost cu diploma il acuza pe ponta de propriul retard.

Si, asa, de dragul rigorii, cu masteratul promovezi... la stat. In privat e numa' pe ceea ce stii sa faci si cat produci, deci, bagati-l pe pedofil in cur.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...