joi, 26 iulie 2012

De ce cred eu că va fi cvorum la Referendum?



Motivul, după părerea mea, este simplu: pentru prima dată în ultimii 22 de ani românii plătesc preţul alegerilor lor nepotrivite. Îl plătesc la modul cel mai direct şi mai concret cu putinţă. Şi acum au ocazia să-i facă, la rândul lor, să plătească pe cei vinovaţi că le-au înşelat încrederea. 

Tot pentru prima oară după 22 de ani românii îşi asumă responsabilitatea pentru alegerea lor. Nu contează că acum mulţi votează cu portofelul. Nu este un act de răzbunare, este un act de asumare. A erorilor proprii, dar şi a acţiunii de corijare a erorii. Cum spuneam, se naşte, în sfârşit, un soi de civism, venit şi din frustrare, şi din ură, şi din umilinţă, dar şi din convingerea că au puterea să schimbe ceva în politică. 

Suntem, zic eu, pe drumul cel bun. Depinde de noi să-l urmăm. Aşadar, Referendumul va fi validat. Părerea mea!


5 comentarii:

Marieta spunea...

Cu toată consideraţia pentru dumneavoastră, cred că aveţi o părere excesiv de bună despre poporul care ocupă teritoriul numit România.

Fluieratorul spunea...

De acord cu @Marieta. Cel mai simplu e sa nu le pese, sa le fie lene, si sa considere nepasarea sau lenea opinie cu justificari, cum fac cei din PDL, care indeamna la neparticipare din toti bojocii, pentru ca n-au oricum alta idee.

Anonim spunea...

Cînd poporul nu-i cuminte
Guvernanţii-n cap îi dau
Şi vor să-l înveţe minte
Stai că vine-acum Beau-Beau....

Oare câte conturi are
Cîţi bani şi-o fi tras Beau-Beau
Cîte case are oare
Cum o arăta Beau-Beau?
Hei, Hei, Hei....

Nu mi-e frica, nu mi-e frica de Beau-Beau
Nu mi-e frica, nu mi-e frica de Beau-Beau

Unii spun că pe-a lui masă
Mii de sticle goale stau
Că de ţară nu-i mai pasă
Nu mi-e frică de Beau-Beau

Oare cîte stele are
Pe umerii lui Beau-Beau
La cîţi ne-a făcut dosare
Curiosul de Beau-Beau?
Hei, Hei, Hei....

http://www.youtube.com/watch?v=zJ_pw1iqISA

Vasile spunea...

Băsescu nu a fost prost. A cooptat la ciolan un număr suficient de mare de "cetăţeni" pentru a se asigura că va fi extrem de greu de demis.
Există o mulţime de oameni simpli care obţin diverse venituri din aranjamente cu şefi şi directori numiţi de pdl. Cunosc cazuri de profesori abonaţi perpetuu la gradaţii de merit (25% din salariu pe timp de 4 ani)prin complicitate cu inspectorul de specialitate sprijinit de pdl. Există o mulţime de bugetari amărîţi care îşi datorează posturile directorilor afiliaţi pdl.
O femeie de serviciu care a fost angajată de un astfel de director nu va vota, de teamă să nu plece şi ea odată cu şeful care a "băgat-o".
Astfel încît, optimismul dvs. este exagerat. Conştiinţa civică trece prin stomac şi performanţa pe care a reuşit-o fiecare gubernare din 90 încoace a fost să îi mai sărăcească puţin pe români.

ANONIMUS spunea...

Vreau sa cred ca de data asta "bizonul nationale" o sa voteze cu atat mai mult cu cat inca de pe acum mangaie in raspar capra proprie.
Dupa atatea dezamagiri avem macar acum o mica compensatie.Ce ma inspaiminta este ca ultimul sondaj se cam invarte in apropierea de marja de eroare a sondajului.Acum poate fi + sau - dar depinde de ce noroc avem.Am impresia ca de data asta ne salveaza votul strainatatii, pentruca prima oara ne sunt datori,si pentruca acum si ei sunt dezamagiti si furiosi ca au fost inselati."NU" toata lumea sa voteze ca asemenea ocazie omul are odata in viata.Sanatate si mult noroc!!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...