vineri, 6 iulie 2012

Meniu pentru vineri, zi de post



Ce avem azi în meniu? Păi, să vedem: una bucată şedinţă a CCR, care trebuie să-şi dea, până la ora 12, avizul privitor la suspendarea lui băsescu. CCR are două opţiuni: fie dă scurt un aviz negativ(previzibil, ţinând cont de compoziţia ei), fie trage de timp. Şi într-un caz, şi în celălalt, suspendarea merge mai departe. Avizul este consultativ, deci poate fi ignorat. Iar lipsa avizului poate fi imputată CCR: Parlamentul a solicitat expres emiterea avizului până la ora 12. Dacă avizul nu a apărut până la ora respectivă, adio şi un praz verde!

Urmează şedinţa comuna a Camerei Deputaţilor şi a Senatului, de la ora 17. Cu sau fără prezenţa lui băsescu. Ieri a zis că va veni şi azi să se explice. Dacă nu se răzgândeşte, că se poate şi asta. Nu ar fi prima dată când s-ar răzgândi...

Înţeleg că, teoretic, USL mai are nevoie de cinci voturi pentru a obţine suspendarea. Cred că le-o găsi, fie la UDMR(care zice că vine la şedinţă, dar nu ştie dacă votează), fie la UNPR(care zice că nu votează, dar cine se uită în gura Laviniei Şandru?), fie la minorităţi. Bun, deci îl execută. Şi începe circul Referendumului pentru destituire. Alţi bani, altă distracţie!

Văd că se discută şi altă ipoteză, aceea a demisiei lui traian băsescu. Este o imposibilitate, practic vorbind. Dacă e suspendat, poate spera că "poporul" îi mai salvează curul o dată. Cu puţin ajutor de la servicii, de la sponsori, de la propaganda portocalie. Dacă îşi dă demisia, aia e: pa!

Dar să presupunem că şi-ar da-o. Ce ar câştiga? Nimic! Ar putea reveni în fruntea PDL? Teoretic, da. Practic, nu-l văd pe Blaga stând să i se ia osul de sub nas. Dar să zicem că se întâmplă minunea asta. Ce poate face? Să începem cu alegerile prezidenţiale, primele pe listă. Va merge cu MRU candidat? Păi, pe valul de antipatie faţă de băsescu, MRU o să ia fix o lulă! Deci va mai marca o înfrângere! Va vrea PDL să-l accepte pe MRU candidat? Ce le mai poate face băsescu, dacă refuză? Că nu mai are nimic de oferit, şi nici serviciile nu-l mai servesc. 

Va putea duce PDL la guvernare, chiar dacă obţine un scor relativ bun? Mă îndoiesc că, spre pildă, Antonescu, ajuns preşedinte, are să-i ofere postul de premier, la care tânjeşte de atâta vreme. Nici dacă a mâncat ciuperci nebune! 

Să discutăm şi ultimul scenariu: acela al respingerii la vot a suspendării. Ar fi o catastrofă pentru România. Nici nu vreau să mă gândesc la ce va urma. Răzbunarea lui băsescu va fi îngrozitoare. Orice exces la care vă gândiţi va fi depăşit de realitate. 

Cam asta avem azi în meniul politic. În meniul meniu, azi, destui români au pe listă răbdări prăjite. O avea ceva în comun cu asta zbuciumul politic? Mă tem că nu...

2 comentarii:

Anonim spunea...

"America si Obama au ales - Ponta. Americanii i-au dat consilier special pe securitate lui Ponta"

si cum va povesteam: "ori cazi, ori cazi..."!!!

Romania, merlinul (peste spada) din Batranul si marea de Hemingway, va ajunge la mal doar un ... shelet?!

ANONIMUS spunea...

Parerea mea este ca trece la votul Parlamentului ca untul ca o gramada de UDMR-isti si chiar PDL-isti sunt santajati la greu.Astia o sa respire usurati ca sabia lui Damocles s-a mutat deasupra chiorului infernal.Cand si parlamentarii vor vorbii nu o sa-i fie usor lui chiombila.La prima intalnire a putut sa-si faca numarul fara sa-l contrazice nimeni.Acum este alta calimera.Nu stiu daca poate vorbi Antonescu ca Presedintele Senatului ,ca daca nu ,este o pierdere C.A. find un vorbitor teribil.Dar Basescu este curajos doar cand vorbeste singur. Cand a vorbit judecatoarea aia simpatica din Galati parca ,nu a fost asa de grozav desi badaran si idiot si-a facut numarul ,dar de castigat a castigat doamna.Vom trai si vom vedea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...