luni, 16 iulie 2012

Să-l trimitem la plimbare, deci, cu prag de validare cu tot!



Lucrurile s-au limpezit. Cretinilor ălora de la UE, care au asistat pasivi la toate giumbuşlucurile  constituţionale ale găştii portocalii li s-a făcut pohta ce-au pohtit: s-a introdus prag de validare a referendumului. Era singurul serviciu pe care-l puteau face lui băsescu popularii europeni, cu gândul la schimbările din Europa, după "austeritatea" tembelă a lui Merkel. 

Acum nouă, celor care suntem cetăţenii unei ţări care are nevoie de un act de demnitate ca de aer, nu ne rămâne decât un singur lucru: să ieşim masiv la vot, şi să-i dăm un şut în cur slugii lor. Să le arătăm că nu pot întinde prea mult coarda. Să fim serioşi: statul de drept s-a dus pulii de suflet odată cu anii neocon. Distrugerea clasei de mijloc a distrus democraţia. Criza democraţiei reprezentative este o realitate crudă. Politicienii au fost cumpăraţi de tot felul de cercuri de interese. 

Noi, cetăţenii, nu avem decât o singură armă de apărare: să le stricăm planurile, scoţând din joc, cu votul, dar şi cu Molotovul, că şi Molotovul face parte din joc, slugile care sar peste cal, precum băsescu. Să-i facem să plângă după banii investiţi în ei. 

Nu sunt un naiv. Nu-mi fac iluzii nici cu Ponta, nici cu Antonescu. Acum însă trebuie să scăpăm de băsescu. Şi cum sar calul, le vine şi lor rândul. Asta e puterea noastră: votul. Şi dacă este să ne "vindem" votul, atunci să ni-l vindem celor care ne pot asigura, între nişte limite date de cultura noastră politică, buna guvernare. Asta este "mita electorală" acceptată şi acceptabilă într-o democraţie. 

Aşadar, prieteni, puterea e a voastră. Folosiţi-o! Făceţi-vă datoria de cetăţeni! Votaţi, şi trimiteţi-l la plimbare!    

5 comentarii:

Karakas spunea...

Explicati-mi si mie, in ce tara democrata europeana, un fost sef de stat (asta este statutl de facto al lui Basescu la ora asta) dispune de servicii speciale de la institutiile de securitate ale statului, la sediul sau de campanie! Acolo, el se pare ca este in legatura permanenta cu sefii de la SIE, SRI, SPP, STS. Luind in considerare informatiile pe care le are la dispozitie sa isi atace 'dusmanii' din USL, se pare ca asa sta treaba. Chiar ma intrebam, de unde stie el Basescu ce face fiecare membru al Guvernului?

http://www.antena3.ro/romania/serviciile-secrete-implicate-in-campania-lui-basescu-este-un-abuz-al-sts-175848.html

atdoru spunea...

De când am de gând să-l iau în ştampilă ...

Anonim spunea...

Ce-au patit, mai, astia de la Le Monde? Si la astia a ajuns "propaganda basista"?

http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/07/16/la-roumanie-contre-l-europe_1734167_3232.html

I-auzi: "A Bucarest, le coupable n'est pas la droite, comme à Budapest, mais la gauche. Le gouvernement socialiste de Victor Ponta vient de se livrer à une manière de "coup d'Etat légal" des plus inquiétants"

Ce se-ntampla, Gheorghe, cum se face ca pana si acest ziar socialist e contra USL? De ce toate ziarele straine, indiferent de culoare politica, repeta obsesiv ca ce face USL nu e in regula?

Anonim spunea...

Si inca una: cum se face ca raportul pe justitie al CE acuza incalcarea statului de drept, comisa de USL?

Si pe astia i-a cumparat Basescu? Si astia sunt partinitori si au ceva personal cu bietii de voi?

casandra spunea...

Le Monde nu mai este ceea ce era odata. Banul este ochiul diavolului. Vom vedea cum se desira aceasta poveste.
http://www.dna-algerie.com/interieure/erik-izraelewicz-directeur-du-monde-bouteflika-n-a-pas-accorde-d-entretien-a-notre-journal

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...