sâmbătă, 14 iulie 2012

Flacăra democraţiei în noaptea minţii băsesciene



Sunt perfect de acord cu Lucian:  urmează un atac la adresa lui Crin Antonescu. Şi cum chestia aia cu Porumbacu-trimitere la presupusul nume de turnător la securitate al lui Crin, inventată de Cotroceni şi lansată pe Internet printr-un comentariu la un articol despre Crin-este plauzibilă presupunerea că atacul se referă la date din dosarul lui medical. Lucian explică pe larg despre ce poate fi vorba. Iar atacurile demente ale lui Sebastian Lăbăroiu confirmă ipoteza.

Dacă băsescu se foloseşte de dosarul medical al lui Crin Antonescu, depăşeşte orice limită a abjecţiei. Şi merită lapidat, nu suspendat! A mai comis un gest abject, rămas nesancţionat de conştiinţele intelectuale ale pulii, atunci când a sugerat că soţia lui Crin s-a sinucis din cauza lui. Acum, disperat fiind, e dispus la orice. 

Aş vrea să ştiu însă cine este canalia aia de medic care, trecând peste orice considerente deontologice, a făcut un gest incalificabil, dând jegurilor portocalii date din dosarul medical al lui Crin. Cum aş vrea să ştiu dacă datele au fost obţinute prin efracţie, cine a dat ordin serviciilor secrete să procure datele. 

Şi aş vrea să văd ce răspunde Barosso, întrebat dacă, într-un stat de drept, într-o democraţie funcţională, un preşedinte foloseşte puterea de care şi instituţiile statului pentru astfel de mârşăvii. Nu de altceva, dar de dat lecţii dă fără jenă. Să-l văd cu "mortul" ăsta în braţe! 

A, şi ca ridicolul să fie perfect, băsescu a aprins azi o "flacără a democraţiei", care o să bântuie prin ţară. Nu şi-o vâră el, aprinsă, în cur? Pentru că altă întrebuinţare nu-i găsesc!  

8 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Basescu umbla cu simboluri, si are ce are cu focul, ca pe vremuri cu flacara violeta...

Flacara democratiei, sarmana, ca in poza cu dovleacul... :)

Vasile spunea...

Fiind psiholog, mă pot pronunţa în cunoştinţă de cauză.
Există 2 feluri de bolnavi psihic: cei care au discernămînt şi cei care nu au discernămînt. În cazul în care are antecedente psihiatrice, bănuiesc că Antonescu se încadrează în prima categorie. Că dacă e în a doua categorie, suntem in deep sheet.

În opinia mea însă, orice înalt demnitar al statului ar trebui să aibă o sănătate mintală foarte bună şi orice antecedent medicopsihiatric ar trebui să fie o contraindicaţie pentru ocuparea funcţiilor de răspundere în stat. Pentru că un preşedinte răspunde de destinul unei naţiuni.

Asta nu înseamnă că îl sprijin pe Băsescu, care a arătat clar că are probleme în a îşi stăpîni accesele de furie.
Pe deasupra, mai are şi un caracter profund imoral, trăsătură caracteristică structurilor patologice de personalitate.

Thai Refugee spunea...

@Vasile, daca ai fi psiholog intr-adevar ai avea o retinere inainte de a bate campii. L-ai consultat tu pe Crin Antonescu de-ti permiti sa ii pui diagnostice si sa faci presupuneri pe bloguri?

Atata abjectie in tara asta ca nu ma mir nici o secunda ca e cum e. Isi merita soarta.

Vasile spunea...

@thai: dacă ai fi citit comentariul meu ai fi văzut că nu i-am pus niciun diagnostic. Am formulat o opinie generală privind starea de sănătate mintală a înalţilor demnitari.

Karakas spunea...

Pai in Romania oricine poate face o criza de nervi, doua, trei, nu e nimic iesit din comun. Eu sa traiesc acolo as fi fost permanent in camasa de forta :)

Dar, spre deosebire de Antonescu, Basescu e bipolar, deci total instabil (vezi trecerea de la plins la ris), violent (pumnul dat copilului), cu vadite fobii de tip social, cu probleme grave de comportament in orice societate (nu stiu in familie).

Sigur, pare ca in ultimul timp si-a luat pilulele zilnic, dar asta nu garanteaza nimic, mai ales cind debiteaza niste enormitati fara legatura cu realitatea. El traieste inca in "lumea lui" nu acea reala. Vezi aia cu cele 3 butoane, si declaratia ca numai El poate duce Romania prin criza...megalomanie cred ca-i zice.

Karakas spunea...

Parca si-a mai bagat un betisor in ureche de a ajuns la spital. Sper sa nu se arda si cu "flacara democratiei"

cristi spunea...

Nu ştim încă nimic, se prea poate să fie doar un zvon lansat pentru a lăsa impresia că "e ceva cu Antonescu". Vă amintiţi de caseta cu Geoană, aia de care zicea Patapievici?

Oricum, nu despre asta e vorba acum. Chiar dacă Antonescu a avut un episod nevrotic serios, asta înseamnă doar că n-ar trebui să fie el preşedinte. Demiterea lui Băsescu, care e cu certitudine dement, merge înainte.

Valentin Berceanu spunea...

Daca scoate chestia asta, oricum ar livra-o, e mort. Ii va exploda in fata ceva de speriat. Nu cred ca lumea ar perce-o atit de negativ fata de Crin, ci mai degraba s-ar dezgusta de abjectitatea acuzatiilor. Daca Base da pe gura asa ceva, e curatat.
Aproape ca-mi doresc s-o spuna.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...