miercuri, 11 iulie 2012

Koveşi la puşcărie!



De unde provin transcrierile convorbirilor telefonice din scandalul CSM? S-o luăm pe deşte: niciunul dintre cei doi nu a fost reţinut, şi apoi trimis în faţa unui judecător, pentru a primi mandat de arestare. Atunci, teoretic, probe din dosar devin publice. Cererea DNA a fost doar de încuviinţare a percheziţiilor. ÎCCJ a încuviinţat asta pentru o singură persoană. 

Şi uite aşa făptaşul e sub nasul nostru: cineva din secţia de procurori a CSM, căreia s-a adresat ieri DNA. Acolo au ajuns transcrierile. Şi de acolo au plecat către presă. Inclusiv manipulările. De data asta Koveşi trebuie să şi-o ia în freză. Nu mai poate da vina pe avocaţi, că niciunul dintre cei doi nu a apelat la avocat, că nu avea de ce. Nici măcar nu li s-a anunţat oficial inculparea. Cum e posibil să apară în facsimil transcrierile în EvZ?  

Nu se poate ca o mână de nebuni să pună mâna pe CSM, pe ÎCCJ, pe Procuratura Generală şi pe DNA, şi să-şi facă de cap. Să distrugă, la ordin, oameni politici. DNA poartă un război pe cont propriu cu politicul. Este un război ilegitim. Am mai spus: scopul nu scuză mijloacele. Nu hotărăşte DNA care politicieni sunt "buni" şi care sunt "răi". Este tipic pentru un regim totalitar. 

Este obligatorie şi urgentă o anchetă asupra modului în care funcţionează DNA, asupra legalităţii acţiunilor şi mijloacelor folosite, şi, mai ales, dacă DNA face interceptările prin intermediul SRI, sau are şi un serviciu paralel de ascultare, care face ascultări fără mandat, pe termen foarte lung, după care, pro forma, cer SRI să facă interceptări, pentru a legaliza interceptările lor ilegale. 

Până atunci Koveşi trebuie să spună cine a dat presei interceptările, pentru că s-a comis o ilegalitate flagrantă. Dacă refuză să ancheteze, trebuie demisă imediat! Fără menajamente! Şi trimisă la mititica!   

4 comentarii:

Karakas spunea...

Pai vedeti cum EVZ este "organu' propagandistic" din RSecuR?

De acord, Kovesi, si marionetele lui Basescu de la DNA si servicii: afara!

Ponta trebuie sa se dumireasca rapid si sa actioneze si mai rapid odata ce exista dovada implicarii institutiilor statului in vendete politice. Asta inseamna depolitizare!

Fluieratorul spunea...

oate tanti asta, Kovesi, e placuta la Bruxelles? Ma intreb daca n-o fi si ea una dintre petele pe obraz pe care Romania le are la capitolul justitie, si n-o fi trebuind "curatata".

Pina una, alta, se ingrijoreaza public ca urmasul ei nu va fi ales corect, ci discretionar. Asa cum a fost ea in 2006, cind n-avea nimic altceva s-o recomande decit pe tanti "nashika", Monica Macovei.

Intre timp dosare facute aiurea, date aruncate la plesa, abuzuri, plagiat grosolan, s-au adunat multe motive de mazilire. Gata, nu vreau sa mai aud de ea. Daca ia sau nu puscarie nu ma intereseaza, ar trebui sa i se revoce dreptul de practica. sa se reconverteasca profesional si sa treaca la munca, for a change, ca sa cistige o piine cinstita, pe puterile ei. Ca de zdravana, e zdravana.

By the way, eu astept sa-i vad pe toti basistii ca iau urma lui Laurentiu Ciocazanu, si se duc la munca. La munca cu ei!

Anonim spunea...

"Am mai spus: scopul nu scuză mijloacele"

Ai mai spus, dar apoi ai spus ca nu se aplica in cazul PSD. Pentru ceea ce fac ei, scopul scuza mijloacele.

"Nu se poate ca o mână de nebuni să pună mâna pe CSM, pe ÎCCJ, pe Procuratura Generală şi pe DNA, şi să-şi facă de cap. Să distrugă, la ordin, oameni politici."

Sa schimbam CSM cu MO, ICCJ cu Parlament, PG cu Av. Pop., DNA cu Guvern si oameni politici cu tara.
Sa nu uitam ca totusi, pentru "ai nostri" scopul scuza mijloacele.

ANONIMUS spunea...

Culmea este ca prostii, ori cum ,nu fac multi purici mandatele prelungite si reprelungite se termina.Sa-ti risti capul sperand ca basescu va castiga,inseamna ca sunt prosti asa cum si arata daca te gandesti.Si o sa faca si puscarie
toti sefii care au facut politica si politie politica este de
notorietate.Cand tai doua capete ,patru se ridica deja si cauta sa le rupa gaturile.Cel putin pentru abuz grav in serviciu s-au aranjat.Sa nu realizezi c-ai dat de dracul este
de plans.Slaba dotare cerebrala.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...