vineri, 6 iulie 2012

Vremea decontului



Tot aud pe la diverse tembeliziuni că băsescu e bun în campania electorală, că lui îi place în opoziţie. I se face plăcerea: va fi trimis în opoziţie. Dar eu aş începe încă de acum redeschiderea dosarelor. De exemplu cel privind casa din Mihăileanu. Fals, uz de fals, abuz în serviciu. Pentru că NU mai are imunitate! O plimbare pe la Procuratură nu i-ar face prea mult rău la fengshui. 

Să nu se bazeze pe "carisma" lui. A trecut vremea carismei. E timpul decontului. Şi de data asta va deconta tot ce trebuie să deconteze. Nimeni nu mai gustă miştoul lui de doi bani! Şi dacă îşi va face campanie cu miştouri, o s-o ia scut în barbă! 

Un comentariu:

cristi spunea...

Nu va fi invitat la Parchet atâta timp cât e Kovesi acolo, iar Antonescu n-o să o schimbe imediat. Ar trebui, dar nu dă bine dpdv politic. Carisma javrei, deşi există, e un pic supraevaluată. Nu asta l-a salvat în 2007 şi 2009, ci meritele altora - în mod special ale mult huliţilor Năstase şi Iliescu!

La 1 ianuarie 2007 România adera oficial la UE. Pentru mulţi români asta însemna un soi de "sfârşit al istoriei". Am intrat în "lumea civilizată", de acum totul va merge din ce în ce mai bine, nimic rău nu se poate întâmpla. Atunci s-au făcut cele mai multe credite în valută, atunci s-au lansat tot felul de afaceri riscante şi tot atunci au venit investiţii majore. Politica era complet neinteresantă pentru cei mai mulţi, mai ales că auziseră că în "lumea civilizată" politica nu e o preocupare. Acest optimism l-a servit pe Băsescu în 2007 şi 2009.

Acelaşi fenomen - personalizarea statului, ideea că orice merit sau vină pot fi atribuite preşedintelui - e pe cale să-l distrugă. Face pe viteazul acum, dar ştie ce-l aşteaptă. Tot ce vrea e să facă cât mai mult rău celor care l-au suspendat, indiferent de victimele colaterale. Mai avem de îndurat 22 de zile, dar trebuie să ne mobilizăm şi să mergem la vot - să nu avem vreo surpriză.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...