miercuri, 4 iulie 2012

Ce ne-ar mai putea spune băsescu?



Strategia de apărare a lui băsescu nu poate fi prea complicată: suspendarea este ca şi făcută. Acum trebuie să se adreseze cetăţenilor. Pe ce teme? Cum a salvat el România din criza pe care o nega? Cum a tăiat el salariile şi a mărit TVA, în timp ce ciracii lui furau cu amândouă mâinile din banii publici? Cum a modernizat el statul, distrugând tot ce putea distruge? Cum i-a făcut sclavi pe angajaţi, schimbând Codul Muncii? 

Atunci? Păi, atunci are să dezgroape tot felul de pisici moarte. Mogulii, bineînţeles! Ce ar fi o campanie a lui băsescu fără moguli? E drept, unul dintre ei e la mititica, pentru un motiv rizibil. Şi acum se simte răzbunat! Celălalt îşi vede liniştit de ale lui, şi are! Dinu Patriciu e cam ocupat cu falimentul, aşa că i-a lăsat lui Cartianu onoare să-l apere pe Încrucişător. 

După moguli(poate chiar înaintea lor!) sunt inevitabilii ruşi. Au apărut deja  mormane de comentarii pe Internet, în care propaganda portocalie face trimitere la amestecul Rusiei în această poveste. După reacţia celorlalţi, aş zice că lumea s-a plictisit şi de asta. Dar, fie! Să vedem cât de creatori sunt! Cum Ponta n-a fost la Moscova, se vor lega de Marga. 

Iliescu? Acum nu are motive. Iliescu are alte plăceri la ora asta: scrie, lucrează pe la Biblioteca Academiei, participă la tot felul de forumuri prin străinătate(oricum l-a depăşit de departe la capitolul ăsta pe băsescu!), şi i-a lăsat în plata Domnului pe pesedişti. Le mai zice câte ceva când sar peste cal, dar în rest nu are treabă cu ei. Sigur, n-a fost fan băsescu, şi nu cred că a devenit peste noapte. El, un om profund consensual(şi ştiu ce spun!) urăşte făcătorii de scandal. Dar, ca şi în cazul ruşilor, va fi temă de campanie a lui băsescu. Ei şi? Cui îi mai pasă?

E şi tema Adrian Năstase. O enunţă cel mai sinistru pupin băsescian(sinistru pentru că avea de ales, că nu e unu cu mintea de doi bani!), Cristian Preda: "băsescu e belit pentru că n-a intervenit în procesul lui Năstase!" O, da! Au să-l creadă toţi! 

Ar mai fi venirea comuniştilor. Problema e că nu mai avem comunişti, dacă judecăm după declaraţiile de avere ale tuturor politicienilor, luaţi de la stânga la dreapta, şi invers. A, dacă vorbim despre gândirea totalitară, ea e comună tuturor, inclusiv "implementatorilor" de democraţie, că democraţia nu se învaţă la fără frecvenţă!

Mi-e greu să-mi imaginez cum ar putea vinde ideea "loviturii de stat". O lovitură de stat demnă de acest nume se termina pentru el nu cu un Referendum, ci cu o slujbă de înmormântare, statistic vorbind. 

Ar mai fi ideea "dai în mine, dai în fabrici şi uzine"! Dar eu nu le-aş aminti românilor furioşi performanţele economice şi sociale ale guvernării sale. Şi nici nu l-aş pomeni pe boc! Sau cea a corupţiei. Care ar declanşa reflex reacţia "dar de elena udrea ce zici, musiu?", sau, şi mai rău" tu vorbeşti, ci vânzările anterioare?"

Uitam: salvarea lui stă în adepţii lui Nicuşor Dan! Parol! Berea nu face casă bună cu canicula! Ups! Nici asta nu se poate! "deceneu: eu l-am votat pe Nicusor si nu am de gand sa ies in strada sa apar lichele ca basescu si anastase. Nicusor Dan a fost votat tocmai pentru ca e total diferit de PDL si USL. oK, poate usl-ul nu a procedat elegant in demiterea lui Basescu, dar scopul scuza mijloacele si Basescu a fost indeajuns de ticalos incat sa nu imi pese de modalitatea prin care este indepartat. Si apropo multi din cei 10% care l-au votat pe Nicusor sunt cei alaturi de care am strigat in iarna in Piata Universitatii: Jos Basescu! Sa vina Roberta / Sa ne numere! O sa sanctionez iesind in strada viitoare derapaje ale USL-ului, dar pentru Basescu chiar nu se merita sa iesi." 

Dar poate nu am eu imaginaţia lui Lăbăroiu...

Un comentariu:

Lucian Sarbu spunea...

„Justiția ticăloșită care vrea să-l scape pe Felix de pușcărie.” Fiindcă Felix cică nu știu ce șmecherie a făcut cu demisia de la Senat de săptămâna trecută, ceva subtil, special ca să scape de pârnaia ce venea amenințătoare peste el cu gura larg închisă.
Toți bășiștii vor prelua această temă și se vor lamenta că nu va ajunge Felix la pușcărie dacă nu se rezistă Băse pe poziție.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...