miercuri, 4 iulie 2012

Un caz de preluare ostilă a puterii



Văd că a început un festival de comentarii savante pe marginea "actului de acuzare" al USL, în procesul de suspendare a lui băsescu. Sincer vorbind, este pierdere de vreme. Orice ar scrie în document, este mult prea puţin faţă de mizeria morală şi politică a acestui individ, care a fost viteaz cât a avut toată puterea, şi acum, când apar alţii mai tupeişti şi mai decişi ca el, se răsteşte la pereţi. 

Da, este o acţiune de preluare ostilă a puterii. Se putea şi altfel? Da, dacă băsescu mai avea o fărâmă de minte şi de bun-simţ. El a crezut că-i joacă şi pe ăştia cum l-a jucat pe boc, că despre MRU nu prea sunt multe de spus. Şi a început cu vechile lui trucuri. La care băieţii i-au zis "Tataie, te-ai ramolit! Uite aici cum se joacă acum poker-ul!" Şi l-au făcut scurt la portofel. Fără să joace la cacialma! 

Mulţi vor spune că nu este un lucru liniştitor pentru viitor, această modalitate de a prelua puterea. N-o fi. Dar mai mult ca sigur se vor construi şi conta-puteri reale în timpul ăsta, formate nu doar din papagali cu papion, oamenii se vor responsabiliza şi, da, PDL se va transforma cu adevărat în partid, care va intra în competiţie cu celelalte fără cărţi măsluite. 

După demiterea lui băsescu USL TREBUIE să ofere românilor un proiect de viitor, necesar pentru a reda oamenilor încrederea în politică. Să guverneze, nu să paraziteze, ca şi PDL, guvernarea şi mai ales bugetul statului. Voi fi primul care va da cu bolovani în ei. Nu am niciun angajament partizan, şi nici reţineri în a spune ce gândesc. 

Acum le acord un timp pentru a pune lucrurile la punct, dar răbdarea mea este extrem de limitată. Astea nu sunt vremuri de pierdut timpul cu tâmpenii!

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Inca odata nimic de adaugat.Cei care taie firul in patru
acum, sunt ca tipii care ar sta si acum in fata nodului lui Gordius.Politicienii nu sunt sfinti dar noi putem sa-i cenzuram.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...