sâmbătă, 7 iulie 2012

Festivalul ipocriziei europene



Am asistat, în aceste zile, la un festival al ipocriziei europene, care face odioasă atât birocraţia de la Bruxelles, cât şi câteva cancelarii europene. Care nu au scos un diftong opt ani, ani în care traian băsescu a tăiat şi a spânzurat în România. Atunci nu erau "încălcări ale valorilor europene". L-au umilit pe băsescu, pentru a deschide pieţe aici, pentru a-şi consolida afacerile, pentru a-şi plasa banii, pentru a-şi planta agenţii de influenţă în structurile statului român, vezi cazul MRU la SIE. 

Mai mult, vedem cum PPE acţionează ca o Mafie politică. A sărit în ajutorul lui băsescu şi al PDL. A scos artileria grea. Vrea comisii de anchetă, ameninţă cu ridicarea dreptului de vot pentru România, denunţă lovituri de stat. Este un act ostil nu faţă de Guvernul unei ţări, ci faţă de cetăţenii acelei ţări, care vor să trimită la plimbare o clică de corupţi, care parazitează statul român. Martens este un individ corupt până în măduva oaselor, dar dă lecţii, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

E bine de ţinut minte. Şi de acţionat în consecinţă. 


6 comentarii:

Anonim spunea...

da aveti dreptate e bine ca a cazut basescu dar e numai primul pas... acum ponta antonescu voiculescu stiu ce au de facut... sa fie hotarati sa intoarca spatele asazisei democratii europene sa mearga spre rusia si putin...

n-au decat sa dea ungurilor ce vor daca au ajutat - probabil o parte din ardeal sa vedem daca ii mai convine lui boc sa fie primar la kolosvar!... si ei sa mearga spre rusia... moldova o sa fie la mijloc... o sa se sature de independenta

europa cu alde ppe etc sa vorbeasca singura de plagiat in ziarele ei si aia care nu le convine mai ales intelectuali sa plece din tara sau sa se duca in siberia...

trebuie sa fie toti hotariti ca pana acum si in un an romania si moldova pot fi in federatia rusa.

Petre Gutanu spunea...

Cetatenii tarii chiar vor sa trimita clica de corupti la plimbare, numai ca respectiva clica tocmai ce se insuruba mai bine in putere, prin lovitura de stat.

Noua clica a inlaturat vechea clica. Problema cea mai mare este ca noua clica da dovada ca este mult mai hrapareata si mai penala decat vechea clica.

a spunea...

Sa fim seriosi in 3 zile nimic nu-si mai aduce de Basescu.O sa vorbeasca cand o sa fie la tribunal pentru "flota" si restul .Cand a fost demis cu asemenea numar de deputati si senatori de la atatea partide in parlament o sa taca malc ipocritii dintre populari.Ca nu e nimic deosebit cand un parlament isi schimba presedintele cand Constitutia permite.Daca culmea coruptiei si sprijinul ei ,Basescu, asta crede UE intr-o lune se v-a stii cine era Basescu si clica de hoti.Ce spera idiotii astia.?!

Fluieratorul spunea...

Eu n-am inteles de ce n-ati inteles la ce sa va asteptati...

Pe vremuri, cind il injuram puternic de tot pe Nastase si aveam motive, el era primit si "cultivat" cu mare interes si la Londra, si la Washington, si la Bruxelles. Am comentat asta in fata unui englez, pe atunci consilier al lui Jonathan Scheele, si acela mi-a explicat foarte clar cum stau lucrurile: toate "Inaltele Porti" nu faceau decit sa-si asigure interesele in Romania prin asigurarea relatiilor cu aceia care le puteau indeplini. La ora aceea, guvernul Adrian Nastase si persoana lui.

Lucrurile s-au schimbat in 2004, dar practicile nu. PD-ul romanesc este un membru recent al PPE (sa nu uitam ca era inainte in cu totul alt grup), si prezenta lui in PPE a inclinat la un moment dat niste balante destul de puternic. Asta din pacate nu l-a facut pe Basescu frecventabil. Basescu e nefrecventabil din cauza prostiilor pe care le-a scos el pe gura la adresa Rusiei, nu din cauza ca l-ar fi dat la o parte cancelariile europene. Goarna lui de prost de fapt ar fi prejudiciat interesele europene, daca Romania ar fi fost mai puternica. Asa, puternicii s-au rezolvat, si noi, gratie, multumita & datorita Basescului, am ramas pe tusa. Unde stam si acum. O tusa care ne costa foarte mult.

Birocratia europeana de dreapta tipa ca din gura de sapre pentru ca pierde teren, si la aceasta pierdere de teren contribuim si noi. In defavoarea noastra si a Europei, pentru ca propunerile proaspetei stingi de care se lipeste Ponta sint subrede si nesustinute.

De altfel, strainii nu fac "curat" la noi acasa. Ei asteapta sa facem noi curat, si discuta cu cine cistiga, pentru ca acela este noul "voda". De investit, diferitele grupuri investesc in ambele tabere. And then the winner takes it all.

Cu strainii n-am nimic. Mai nasol e ca avem romani ca Monica Macovei, fiinte partinitoare, cu intelegere limitata si caracter saracut, cu trecut incert si dubios, in mare parte contrafacut, dar cu mare vizibilitate.

Radu Humor spunea...

Unde nu dă Domnul să ne suspende și pe noi din UE, ca răspuns la cea a lui Băsescu ;)
Niște mizerabili !

Radu Humor spunea...

Mi-am permis să-ți postez articolul la Roxana Iordache !
Dacă ai chef de suspendare n-am nimic împotrivă ;)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...