marți, 3 iulie 2012

băsescu, precum ceauşescu



Discursul din seara asta al Pulimii Sale este expresia cea mai elocventă a disperării. Încearcă să se arate sigur pe el, dar nu mai poate ascunde frica. Frica îi dictează acţiunile. A repeta de trei ori aceaşi frază nu e semn de limpezime a gândirii.

A numit "duşmanii de clasă": Ponta, Antonescu, Daniel Constantin, Kelemen Hunor şi Gabriel Oprea. I-a ameninţat direct. Crede că astfel rezolvă problemele. Nu le rezolvă. Nu câştigă nimic evocând mineriadele, şi punând semnul egalului între ele şi un act legitim al Parlamentului. De când au ajuns Blaga şi Anastase "instituţii ale statului"? De când Justiţia din România se identifică doar cu Kovesi, Morar, Ţuluş şi câţiva pupincurişti penibili? 

Nu ştiu pe cine mai impresionează tâmpeniile astea. Evident, poate face ceea ce ştie el mai bine: îşi poate pune ţuluşii la treabă, să aresteze, să facă dosare, să linşeze mediatic, pentru că propaganda portocalie e veşnic la datorie. 

Văzându-l, îl vedeam pe ceauşescu acuzându-i pe revoluţionarii din Timişoara. Şi ceauşescu dădea avertismente, şi el ameninţa. Şi el evoca valori, ale socialismului, valori care la băsescu au devenit "europene". ceauşescu a sfârşit prin a pierde puterea. La fel va sfârşi şi băsescu. Doar că pe băsescu îl aşteaptă o vilă de la stat, ca fost preşedinte, cu pază de la SPP. Ceea ce nu-i tocmai rău: e semn că, totuşi, România a evoluat. 

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Se vede ca-si pierde mintile,s-a suparat ca majoritate da lovituri de stat minoritatii care este in drept sa conduca statul ca asa vrea "Maximus Dementius Senilis"in persoana.Ca majoritate vrea sa puna mana pe justitie ca e a sa .Ca la fel nu-l lasa ca CCR-ul sau sa-si faca de cap.ETC...si le face un om care n-are dreptul sa se amestece intre puterile statului singurele care au dreptul sa le foloseasca conform legii.Si care si asta face.I-l asiguram pe Presedintele Basescu ca odata inlaturat, justitia o sa se ocupa de toate cele pe care imunitatea l-a retinut.Pot paria ca in 2 ani daca mai traieste v-a fi" Sef de Camera" la Rahova.In rest toate amenintarile,sa stea bland si la fel prostiii de la MRU sa se agite cu mitingurile ca se v-a intampla ca la adunarea lui Ceausescu .Sa ai curajul s-o faci inseamna ca tipi sunt de-a dreptul idioti si sunt bland in exprimare.Probabil ca Dl Basescu vrea o mare de furiosi in fata Cotroceniului sa-i dea binete.Cine isca vant culege furtuna.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...