luni, 2 iulie 2012

N-are coaie!



băsescu nu are coaie! El e un laş, care se ascunde, ca întotdeauna, în spatele reţelei sale securiste de putere. Fără ea e un neica-nimeni! Dovadă? În mapa aia roşie, pe care i-a dat-o lui Ponta(roşie, pe post de cartonaş, subtil, ca un elefant cu ochii roşii în cireş!) este scrisoarea pe care acesta a rupt-o în faţa Congresului USL, în aprilie.  În esenţă, era vorba de demisia sa, contra modificării Constituţiei. Care modificare este o imposibilitate. Deci nu demisionează.

Jocul ăsta nu duce nicăieri. Este departe de orice agendă publică. Este un pericol  pentru viitorul nostru. băsescu a pus la punct un mecanism prin care paralizează activitatea Guvernului. Deşi, politic vorbind, nu are alternativă la actuala putere. Am mai discutat asta: dacă dărâmă guvernul Ponta, are ce pune în loc? Tot o slugă de-a lui? Pentru trei luni? Şi ajungem să avem, doar anul ăsta, patru guverne? Pentru ce? Şi aşa instituţiile statului sunt blocate. Noroc că alegerile locale au limpezit cât de cât lucrurile în teritoriu, şi lucrurile se mişcă, greu, dar se mişcă. Cetăţenii au la dispoziţie un minimum de servicii publice, şi o ancoră de stabilitate. 

Lucrurile sunt grave, pentru că România suferă, din 1989, de pe urma unei culturi a confruntării. Dacă în primii ani a mai fost posibil şi consensul, pentru a atinge obiectivul integrării euro-atlantice, de la venirea lui băsescu la Cotroceni consensul a devenit o imposibilitate. Am spus şi de ce a devenit o imposibilitate: băsescu nu are program, proiect, ci doar o obsesie: aceea de a arăta lumii "cine este şeful"! 

Într-o democraţie asta este o imposibilitate: democraţia este regimul separaţiei puterilor în stat, şi fiecare este şef pe felia lui, iar puterile se controlează una pe cealaltă, şi toate sunt sub controlul cetăţenilor. Mintea lui băsescu nu poate concepe aşa ceva: el e Comandantul, ţara e un bampor, pe care el îl duce la ţărm, dar pentru asta toată lumea ascultă comanda lui, şi se supune fără cârcnire. 

Şi cum nu îi mai poate lega de catarg pe "revoltaţi", pe cei care nu ascultă de el, pentru a primi 50 de lovituri de bici, se foloseşte de ce are la îndemână: de dosare, ca la Securitate. Mai un plagiat, mai o incompatibilitate, mai o chemare la DNA, doar să te vadă lumea intrând, mai o stenogramă scursă în presă. E biciul digital! 

Ei bine, astfel de corăbii sfârşesc invariabil pe fundul oceanului! Căpitanul ar trebui să părăsească ultimul corabia. Practica ne arată contrariul. Căpitanul o şterge primul. Pentru că nu are coaie. Şi nici onoare...   

5 comentarii:

Anonim spunea...

Care instituţie a statului este blocata ?
ICR ? TVR ?CNATDCU ?
Cine le-a blocat ?

Unknown spunea...

Vorbiti de guvernul condus de genialul Ponta? Vorbiti de guvernul esuatilor intre politica si titluri doctorale false? Vorbiti de guvernul in care "excelentul" om de cultura Puiu Hasotti anihileaza un proiect de anvergura europeana si pour la bon bouche si o personalitate de talia lui Neagu Djuvara? Vorbiti de guvernul care incearca sa politizeze fatis toate institutiile? Vorbiti de guvernul care promoveaza adormitul national, putin intrat in andropauza si isterizat? Cred ca intre actualul presedinte si cel pe care, indirect, il sustineti exista o mare diferenta: cel dantia, vrem-nu vrem are coaie, celui de-al doilea i s-au uscat de multisor: admira funduri de alti masculi si are reactii tipice de andropauza frustrata. Vorbiti de guvernul care pentru ca se ocupa de politica nu a facut nimic pe latura economica si sociala? Chiar nu vedeti ca toti au nevoie de coaie de imprumut- protezate - si de aceea se rafuiesc cu institutiile care au si coaie si p*la necesara alaturi de acestea (CCR, ICR, CNATDCU si multe multe altele). Daca nu vedeti toate acestea, nu ramane decat sa conchid ca nici dvs. nu aveti coaie, iar acest lucru este evident din mentionarea lor obsesiva. Strugurii prea acri???

I satzic spunea...

Mai,da multi sunteti!Voi unde lucrati,la privati?

Constantin Gheorghe spunea...

Bă băieţi! Data viitoare eşuaţi în spam! Eu înţeleg că aveţi normă de la partid, dar poate ăla de vă dă mesajele de transmis poate face rost de mai multă imaginaţie.
Voi nu trăiţi în România? Sunteţi atât de tâmpiţi să credeţi că CCR, ICR şi alte acronime, în care băsescu şi PDL şi-au pus toţi pleşcarii sunt independente şi nepolitizate? Ne credeţi proşti? Afară cu ei, fără milă! Dacă ăsta este jocul care-i place lui băsescu, va fi servit! Că şi noi ne-am săturat de toate japiţele portocalii!
Nu vă obosiţi să-mi răspundeţi!

ANONIMUS spunea...

Cand vorbeste de "coaise"cand este vorba de Basescu este o mica problema, e una asemenea cu a lui Hitler.Va asigur ca d-sa le are si e la fel de viril ca Hitler.Daca cineva crede ca Basescu are vreo problema cu "fetele"lui greseste grav.Este atat de pornit sa conduca si sa aibe controlul din pricina lipsei de virilitate a "Pseudo masculului Alfa"care pot paria ca e un anteportas perfect,si se lauda cu virilitatea s-a pentruca n-o are.O are in mana dreapta.Dece credeti ca sotia presedintelui nu are nici o reactie fata de Udrea,si altele.Pentruca-si stie "virilul"care se termina in trei minute.Boala de marinar si de autosatisfacere obligata.Asa ca sa lasam eroii astia de la Hitler,Basescu ,Napoleon,Cezar,Tiberius etc.....si sa nu vorbim de coaise.In orice caz s-ar zice ca au mai multa minte decat in spatele plesuviei cu mesa retezata.Domnii in comanda ordonata au o problema cu IQ-ul, ca nu e vorba de "uneltele"virilului ci de puterile statului pe care matelotul in loc sa le armonizeze incearca sa le calareasca desi asta este specialitatea Primei Doamne care e sa spunem, e mai "barbata "decat sotul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...