marți, 17 iulie 2012

DW îşi face de lucru



În timp ce, cu foarte rare excepţii, ceea ce se întâmplă în România nu stârneşte cine ştie ce mari emoţii, ca să nu zic că este o tăcere semnificativă, la Germanika e o isterie de zile mari. Nemţii iar se visează pe tancuri, cucerind Europa, într-un soi de revanşă cretină. 

Brusc, după o perioadă relativ echilibrată, şi chiar critică faţă de băsescu şi ai lui,  Deutsche Welle o ia pe ulei. Şi începe un război propagandistic calchiat după cel împotriva Syriza, partidul de stânga din Grecia, care deranja şmenurile nemţilor. 

Propaganda este pe cât de grosieră, pe atât de ineptă. Nu poţi afirma aşa ceva, fără să te faci de râs: "Dacă România a ajuns în Uniunea Europeană, acest lucru i s-a datorat Monicăi Macovei şi bilanţului ei ca ministru al justiţiei reformist, mai mult decât oricărui demnitar român în afară de Traian Băsescu. La antipodul acestei contribuţii esenţiale pentru aderarea României la UE se situează anii grei ca plumbul ai politizării justiţiei româneşti. O politizare împotriva căreia au luptat din greu şi Traian Băsescu şi Monica Macovei. Rezultatele incontestabile ale acestei lupte dure s-au văzut când, în sfârşit, după ani de pertractări, justiţia românească a reuşit să-i condamne la închisoare cu executare nu numai pe doi dintre cei mai notorii delincvenţi din România postcomunistă: Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu, ci şi pe unii din marii corupţi din PDL. Nu întâmplător, mulţi analişti occidentali atribuie tocmai acestor condamnări valoarea de semnal care a speriat cleptocraţia bucureşteană într-atât încât să declanşeze o lovitură de stat."

Să le reamintesc celor de la DW adevărul? E inutil! Îl ştiu! Ştiu că aderarea României la UE era decisă în decembrie 2004, şi a fost gata-gata să fie compromisă de pretenţia lui traian băsescu de a redeschide negocierile la capitolul "Agricultură". Ştiu că Tratatul de Aderare fusese deja negociat de guvernul Năstase, băsescu doar l-a semnat în aprilie 2005. Ştiu că abia traian băsescu şi monica macovei au politizat justiţia, prin intervenţia ministrului justiţiei şi a preşedintelui în procesul de numire a procurorilor general şi al DNA. 

Dacă ar fi să mă iau după DW, Ritzi, Udrea, Blejnar, Videanu, Berceanu, şi mulţi alţi pedelişti de frunte, care au secat bugetul de stat de miliarde de euro, sunt la mititica. Da' ce să vezi? Nu sunt! Pentru că i-au apărat traian băsescu şi oamenii monicăi macovei din justiţie. 

Acum vine "ameninţarea":"România se găseşte în mare pericol pe plan european. În chestiune nu e doar amânarea accesului la Schengen ori intrarea în vigoare a articolului 7 al Tratatului European, care stipulează ridicarea dreptului de vot al unui stat care încalcă flagrant normele şi valorile europene.


E vorba de faptul că România sporeşte masiv problemele politice de la periferia Uniunii Europene, adăugând noi şi serioase dureri de cap celor iscate Bătrânului Continent de ungurii, grecii şi slovacii din interior şi de ucrainenii situaţi la răsărit de graniţele comunitare.

În aceste condiţii n-ar fi cu totul improbabil ca unele state cheie ale Europei să ia în considerare crearea unei noi Comunităţi, în care aceste ţări problemă să nu mai fie incluse. Uniunea Europeană ar putea fi lăsată să moară paşnic, fără mari convulsii. Şi s-ar putea crea o nouă Uniune, din care ţări ca România să nu mai facă parte. Depinde acum nu în ultimul rând de alegătorii români ca acest risc mortal să fie înlăturat." 

Ce vrea să spună DW? Că dacă nu-l lăsăm pe băsescu la butoane, să facă ce vrea pula lui, o să ne dea afară din "noua" UE, la care lucrează Germanika? Foarte subtili, politrucii de la DW şi stăpânii lor, guvernul Germaniei, cel care finanţează postul. 

Am şi eu o întrebare: îşi poate permite Germania, chiar şi î
n plin delir de putere, să-şi asume consecinţele demontării UE, şi construirii unei alte comunităţi? Voinţa celorlalţi membri nu mai contează? Ce zic membrii fondatori? Sigur, cei doi isteţi care semnează analiza asta de căcat, nu par să-şi fi pus astfel de probleme. Nici nu-i interesează. Important este să se audă: "Fără băsescu sunteţi futuţi" Vă dau ăştia afară din UE!"

Bine, bă! V-am auzit! Dar de votat tot "Da!" votăm la referendum! Aşa, de-ai dracului! 

8 comentarii:

casandra spunea...

De cativa ani am avut banuiala ca Uniunea Europeana constituie un corset neplacut pentru Germania reintregita. Si ca nemtii vor face tot ce pot pentru a slabi acest corset.
Cred ca americanii i-au "ghicit" cel mai bine, dar nu prea au avut prilejul sa le devoaleze intentiile.

ANONIMUS spunea...

Dupa 29Iulie ,primi care incep cu sarumana vor fi Nemtii ,pentruca Romania nu este o tara de 2-3 milioane.Si cum Polonezii si alte tari ii iubesc peste masura si cum Franta i-a cam dat una "madamei" Merkel,PPE-ul a cam imbulinat-o .Daca sunt asa de cretini sa nu realizeze ca romanii ii iubesc ca sarea-n ochi si daca ameninta sau sunt obraznici, poate, dupa aceea sa sustina ca germanii au facut-o in intenta ca sa scape de "tiran",pentruca ca romanii nu accepta ordine de la altii.Ar fi in stare.Germania este o tara puternica si merituoasa ,singurul lucru care lipseste pentru a fi si mai mare este ca nu au simtul umorului si ridicolului.Mi-e scarba sa-i aud cand sunt atat de jalnici si ipocriti.Pentru a fi iertati ar ytrebui sa plateasca nu ca boul de Basescu care e in stare sa faca ori ce ca sa multumeasca "sefii"chiar pe gratis.Din tot ce a facut pentru Germania si USA a fost doar fotografia cu Obama si si-a permis sa-si trimite rachetele in Romania unde o sa ne cada in cap aici, nu in Texas.Basescu este jalnic dar ce sa vrei de la un incult si beotian care n-a citit o carte in viata.Votati "DA" ca nu este de tolerat asemenea pitecantrop.Vreau sa fiu mandru ca sunt roman nu ca mi-e rusine.

Anonim spunea...

Cu alte cuvinte (apud băsescu), ori ue, ori muie...!
Anopnymus Magnus

Fluieratorul spunea...

Hm, Monica Macovei este noua statuie a libertatii.

pacos spunea...

Una cam abtiguita, care in loc de torta are festila lu' traian.

cristi spunea...

Marele pericol pe plan european e doar schengen-ul şi atât, dar chiar ne sperie asta? Articolul 7 are condiţii atât de stricte încât e practic imposibil de aplicat (ar trebui unanimitate în celelalte 26 state). Iar "riscul mortal" de care vorbesc ăia e pentru ei, nu pentru noi. Mai mult decât oricine altcineva, Germania cu economia ei de export e dependentă de absenţa barierelor vamale în UE asta mare. Şi de puterea de negociere cu chinezii şi americanii pe care o conferă tot mărimea UE.

Karakas spunea...

Eu in viata mea am avut ocazia sa citesc Pravda pe vremuri. Exact acelasi tip de propaganda, cu idei putine dar fixe: sa ii dam afara pe astia de la periferie din UE, si sa facem numai una a noastra. Paradoxal, nemtii par la fel de mujici ca si sovieticii.

Valentin Berceanu spunea...

Wow, grav. Asa ceva, grav. Aveam pretentii mult mai ridicate de la DW si faptul ca cacatul asta a ajuns in casa fiecarui german e grav, pentru ca ei nu sunt imunizati ca noi impotriva unor jeguri ca Radu Moraru si col. Turcescu. Cineva, poate ambasadorul Romaniei in Germania ar trebui sa se sesizeze pe tema asta. Daca nu o face ar trebui revocat si trimisa sesizare prin MAE.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...