luni, 9 iulie 2012

Sluga perfectă



Andrei Pleşu este sluga perfectă. L-a slujit pe băsescu, până a aruncat ipochimenul cu paharul după el. A plecat de la Cotroceni cu coada între picioare. La un moment dat, din motive de "demnitate", a încercat să zică ceva despre băsescu. La primul mârâit al lui băsescu, a tăcut, ca un filosof ce se află.  

A fost umilit, în public şi în privat, de băsescu. Ştie că ăla se pişă pe ei de "intelectuali", că-i dispreţuieşte profund, că îi tratează drept ceea ce sunt, nişte lichele. Şi ce face Pleşu? Sare în apărarea lui băsescu! Uau! Ce caracter cioplit în granit! Sau modelat din căcat, că mi-e greu să disting? 

Împreună cu ailaltă lichea, Liiceanu, şi cu alţi băsişti, semnează o scrisoare deschisă adresată premierilor din UE, în care-l pârăsc pe Ponta că a plagiat.  Cum dracu să nu te apuce scârba, când îi vezi pe ticăloşii ăştia cum ţin cu dinţii de sinecuri şi de privilegii. Şi se supără când le mai dă câte cineva o flegmă pe bombeu. 

4 comentarii:

chien spunea...

Ce penibil, sa ajungi sa ceri UE sa faca ordine in presa din propria tara. "Vă scriem îngrijorați de felul în care o bună parte a mass-media din România și mai ales oficialitatea au înțeles să trateze acest subiect." Oare ce propun, sa fim scosi din UE daca presa nu se conformeaza agendei fixate de ei si nu porneste o campanie pentru demiterea guvernului? Cand a picat guvernul Ungureanu, PDL tipa ca e instabilitate, ca pleaca investitorii, ca deja e prea mult sa cada doua guverne in 3 luni, acum brusc ar fi bine sa mai cada inca unul?

Fluieratorul spunea...

Niste penibili. Am citit si eu scrisoarea, si ma mir ca la atita cap cit se spune ca au, pe respectivii chiar nu-i duce mintea ca asa ceva pur si simplu nu se face: orice problema ai la tine acasa cu vreo rufa murdara, o rezolvi in propria masina de spalat, nu pe strada, in vazul tuturor.

Atita timp cit n-au ajuns in beciuri la Jilava, la canal sau mai stiu eu unde, asemenea atitor nefericiti in alte vremuri, ca sa se plinga ca au fost calcati in picioare de regim si sa ceara ajutor din afara, nu inteleg care e problema lor.

Anonim spunea...

Oare cui scrie daca il insala nevasta?

cristi spunea...

Sinecuri şi privilegii? Alea există, dar nu cred că sunt principalul motivator al acestor telectuali. Dacă ar fi fost aşa s-ar fi repezit deja să pupe bucile lui Ponta şi Antonescu. Nu, e ceva mult, mult mai sinistru. Trebuie să recunosc, cu ruşine, că mai demult citeam cu plăcere operele acestor indivizi fără să înţeleg ce urmăreau ei de fapt. Poporul român, cred ei, este infestat de "mentalităţi comuniste" până la nivel fizic, malformat adică. Vezi de ex. dispreţul lui Patapievici faţă de români şi orice e românesc. Democraţia nu poate funcţiona aici, fiindcă dacă votează aceşti oameni vor aduce la putere lideri ca Iliescu şi Năstase. Este deci nevoie de un regim autoritar, de mână forte, care să reeduce poporul ăsta netrebnic - iar ei, telectualii, sunt cei mai potriviţi pe post de reeducatori. Băsescu a dovedit un talent extraordinar în păcălirea şi manipularea românilor, deci e foarte potrivit pentru a fi "mâna forte" necesară. Mai era nevoie de disponibilitatea acestuia de a crea o nouă nomenklatură în care să fie şi ei, responsabili cu reeducarea plebei. A făcut şi asta, şi de atunci telectualii sunt preş în faţa lui băsescu, indiferent cât de mult se pişă acesta pe ei. Nu vor renunţa la asta nici dacă băsescu e învins, doar vor căuta alt băsescu. Visul de mărire al acestor ticăloşi trebuie denunţat şi combătut. Nu mai am nici o urmă de respect sau consideraţie pentru viermi ca Pleşu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...