joi, 19 iulie 2012

Dacă-i bal, bal să fie!




Am şi eu un scenariu, pentru varianta în care referendumul e invalidat din motive de prezenţă insuficientă la vot. Înainte de asta, o remarcă: PDL a atacat prelungirea timpului de vot la CCR, iar cinstitul băsescu, care zicea că se desparte de PDL dacă acesta vrea victoria lui prin neprezentarea populaţie, tace. E fericit!

Revenind: în cazul evocat mai sus eu, în locul USL, aş demisiona din Parlament, în bloc, şi aş convinge şi UDMR, şi pe deputaţii minorităţilor să le urmeze exemplul. Aş refuza să mai fac guvernul. Aş lăsa România în regim de partid unic! PDL singur în Parlament, şi băsescu preşedinte, premier, procuror general, şef la CSM şi în general ce vrea muşchii lui. Poate aşa ne dovedeşte, fie şi pentru câteva luni, de ce e în stare. Că el nu poate dovedi ce poate decât dacă n-are opoziţie!

Şi aş vrea să văd mutra lui Barroso după asta! Să-l văd transpirând să justifice intervenţia într-un proces politic intern, faţă de care Comisia Europeană  trebuie să fie perfect neutră. Vrea coana Iuropa să vadă o criză politică "pe cinste"? Să i-o oferim! Nu de altceva, dar ăia de la Bruxelles s-au dilit iremediabil, nu mai ştiu pe ce lume trăiesc! 

Aşadar, prieteni, dacă-i bal, apoi bal să fie! 

7 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Asta cu demisia n-o sa se intimple. PNL-istii au mai stat odata cu demisiile pe masa si i-au razgindind partenerii de alianta. UDMR nu va demisiona EVER!

radu spunea...

Helas, nu toti au coaiele lui Crin.

Karakas spunea...

Ma tem ca Barroso nu o sa zica absolut nimic, cum a tacut 7 ani, mai poate tace 7.

Vasile spunea...

În faţa cui să se justifice Barroso?
De ce crezi că ar avea nevoie să justifice, indiferent ce s-ar întîmpla în România?
De ce crezi că Bruxellul ar fi deranjat de o criză politică prelungită la Bucureşti?

Constantin Gheorghe spunea...

O, dar nici nu ştiţi câţi îi vor pielea lui Barroso! Că doar la Bruxelles nu e Raiul, să fie popular doar cu sfinţi!

pacos spunea...

Nu are nicio importanta daca referendumul va fi validat sau nu. Doar rezultatul conteaza. Procentele. Numarul voturilor impotriva machitorului sef. Dupa aia, in cazul in care rezultatul este net in favoarea demiterii, cum se va putea explica faptul ca, in ciuda rezultatului, omul se intoarce la Cotroceni? Cine o va putea explica? si cu ce argumente pertinente?

Nu demisiile in bloc ale parlamentarilor USL l-ar misca pe Barroso & comp. Ba, dupa cele intamplate in ultima vreme, chestia asta ar fi interpretata ca o noua miscare de forta. Dar un rezultat net in defavoarea machitorului, chiar si nevalidat, ar face multe valuri la Bruxelles. Ce spun eu valuri, tsunami.

ANONIMUS spunea...

Sa fim seriosi .PDL-ul ar jubila,UDMR-ul n-ar pleca si nici "Izmenarul sef"etc....Nu domnule ,ori cum ,daca revine sceleratul ,parlamentul trebuie sa-si faca treaba, Guvernul la fel ,si Pulimea Sa ignorat cu desavarsire.Si asta pana la alegerile din toamna.Cum presedintele nu are nici o functie executiva va fi izolat cu desavarsire.Daca intrasneste sa ia legatura cu FMI-ul trebuie sa i se spuna ca sa-si plateasca el transele si asa pana la toamna.Dar nu cred ca se poate intampla asa ceva.
Nimeni n-o sa riste un razboi civil.O sa incerce niste intelegeri ca sa-si scape pielea.Si eu as face-o, dupa care sa fie dat pe mana justitiei.Sa incerce singur cum este cuvantul unui scelerat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...