joi, 5 iulie 2012

La ce ne trebuie nouă Constituţie?



Parcă v-am mai spus că, dacă am nevoie de un vomitiv, caut repede pe Google poza lui Cristian Diaconescu, şi se rezolvă! O lichea mai scârboasă ca ăsta n-am văzut în viaţa mea! Ce declară jegul ăsta despre conflictul cu Guvernul pe tema numirii ambasadorului României la Roma, o amică a lui băsescu, care habar nu are pe ce lume trăieşte, şi a fost respinsă de Comisiile de politică externă ale Parlamentului: "Conform Constitutiei, ambasadorii sunt acreditati pe langa presedinte. Deci, acesta are drept de dispozitie in legatura cu trimiterea sau nu a ambasadorilor la post. Ministrul de Externe s-a interferat in acest lant decizional hotarand de la sine putere cine ar urma sau nu sa fie acreditat ca ambasador. Este dreptul de decizie numai al presedintelui." 


Doar că în Constituţie, la capitolul destinat Preşedintelui României, se spune: "Art 91 2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice."  

La propunerea Guvernului, loază! Aşa scrie în Constituţie, aia cu care se şterge la cur băsescu! Guvernul actual are dreptul să propună pe cine vrea el pentru postul ăla. Eventual pe cineva care ştie unde pula mea se duce şi ce are de făcut acolo, nu o tută care are norocul să fi lucrat cu Zeus la Ministerul Transporturilor. Vă las vouă plăcerea să ghiciţi ce-a lucrat!

Ce dracu se zbuciumă atât lumea în legătură cu "respectarea" Constituţiei, când un jurist, fost ministru al Justiţiei, fost ministru de externe şi actual consilier prezidenţial debitează astfel de gugumănii, numai să-i facă pe plac stăpânului? Mai are vreo şansă ţara asta? 

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Acest tip cu o mutra patetica pe langa ca e o figura ingrozitoare cu o sira a spinari din gelatina am impresia ca a facut ceva ingrozitor si este santajat de Basescu.Cu atat mai rau cu cat e atat de obedient si slugarnic.Se v-a sti in curand.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...