vineri, 13 iulie 2012

Un ucaz european pentru păduchioasa gubernie România



Biroul Politic al CC al UE a emis azi un ucaz care priveşte păduchioasa gubernie România, gubernie care dă semne de independenţă şi vrea să facă ceva curăţenie prin grajduri. Din păcate, curăţenia priveşte slugile   noului URSS, drept pentru care s-a decis că trebuie să se dea un avertisment celor care conduc acum România, să-şi bage minţile în cap. Trebuie să-şi salveze slugile, aşa că ne-au trimis ordine precise. Iată-le: 

1.      Respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar (aflat deasupra intereselor partidelor politice)


* Reinstaurarea atributiilor Curtii Constitutionale de a verifica inclusiv constitutionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 38
* Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumatate plus unu din numarul celor inregistrati pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
* Renuntarea la folosirea de ordonante de urgenta in cazul unor decizii care afecteaza statutul institutiilor fundamentale ale statului ori Constitutia si in situatii care nu prezinta urgenta
* Evitarea utilizarii publicarii selective in Monitorul Oficial pentru a urmari scopuri politice si mai ales pentru a evita decizii judiciare.
* Conformarea imediata in fata tuturor deciziilor Curtii Constitutionale.
* Angajamentul autoritatilor publice de a respecta independenta sistemului judiciar si evitarea criticarii acestor decizii judiciare.


2.      Redarea increderii


* Numirea unui Avocat al Poporului care sa se bucure de sprijinul majoritatii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent si obiectiv
* Nicio numire in posturile de procuror general si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie sub actuala presedintie: proceduri publice si transparente si liste deschise pentru oricine, selectii bazate pe criterii de profesionalism si integritate si de palmares in domeniul luptei anti-coruptie.
* Nicio gratiere prezidentiala in cursul actualei presedintii
* Numirea unor ministri impotriva carora sa nu fi fost formulate decizii ca nu respecta criteriile de integritate. Obligatia celor care nu respecta aceste criterii sa paraseasca posturile.
* Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel inalt.


Este un festival al ipocriziei, şi cred că avem şi noi posibilitatea să le scriem cretinilor de la Bruxelles şi să-i întrebăm, spre pildă, unde erau când guvernul boc abuza de angajări de răspundere, trecând prin Parlament legi fără dezbatere publică, când abuza de OUG, cele mai multe respinse ca neconstituţionale, când banii publici erau gestionaţi de Fecioara din Pleşcoi, când avea miniştri precum Videanu şi Berceanu? Unde erau când în fruntea DNA se află un individ pentru care România a fost condamnată la CEDO? De ce nu protestează că în fruntea Procuraturii Generale se află o Luluţă, acuzată de plagiat? 

Cred că idioţii ăia de la Bruxelles au luat-o pe ulei. Nu poţi să ceri preşedintelui României, oricare ar fi statutul lui, să nu facă graţieri. Pentru că în închisorile României sunt vreo cincizeci de mii de deţinuţi, nu numai Adrian Năstase. Printre ei or fi şi ologi, şi bolnavi în fază terminală. Poate că sunt şi alţii care merită graţierea, din motive umanitare. Această cerinţă este nu doar absurdă, ci şi inumană. Pur şi simplu Bruxellesul anulează una dintre atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României, intervenind peste Constituţie, şi suspendând-o. Asta este nu o limitate a suveranităţii naţionale, ci o anulare a ei.

băsescu şi ceata lui să nu se bucure. Criteriile astea li se vor aplica şi lor, dacă nebunul se întoarce la Cotroceni. Uite una care ar trebui să le dea fiori adepţilor sectei "Martorii lui Macovei": "
proceduri publice si transparente si liste deschise pentru oricine, selectii bazate pe criterii de profesionalism si integritate si de palmares in domeniul luptei anti-coruptie." Nu va mai veni Monicuţa cu numele în plic. Oricine doreşte să aplice pentru cele două posturi să fie liber s-o facă, dacă îndeplineşte un set de condiţii clare şi transparente, nu făcute pentru "aleşii" sectei. 



Eu mai vreau ceva: o Comisie de Anchetă a Parlamentului, care să investigheze rolul jucat de serviciile secrete în declanşarea şi întreţinerea acestui scandal internaţional, care a pus România la zid. Vreau să aflu şi eu dacă au fost cheltuiţi bani publici pentru denigrarea României şi pentru salvarea curului lui băsescu. Pentru că m-am săturat de Republica Securistă România, unde o adunătură de derbedei, în deplină opacitate, decide cine conduce ţara şi cum.

9 comentarii:

I satzic spunea...

,,* Evitarea utilizarii publicarii selective in Monitorul Oficial pentru a urmari scopuri politice si mai ales pentru a evita decizii judiciare.''

Adica ...?!

Karakas spunea...

UE a dat un semnal infiorator celorlalte state, dar mai ales popoare, anume ca guvernele si parlamentele lor sunt "ZERO". Cum adica Guvernul sa nu poata sa numeasca pe cine vrea el la o institutia sub autoritatea sa?

Basescu cred ca e intr-un orgasm continuu...exact "democratia" de care avea nevoie. Cind el dadea suturi guvernului si Parlamentului, UE tacea in grup...

Cred ca Romania e iarasi un fel de experiment european, dar din pacate unul care nu este despre democratie.

Fluieratorul spunea...

Nu ma mira deloc ca s-a intimplat asta. Spalatul rufelor in afara familiei de obicei produce acest efect, binemeritat si de clasa politica din Romania, in ansamblul ei, si din pacate si de poporul roman.

Despre clasa politica, numai de "bine". Am mai spus si mai spun, nu ma astept la nimic de la toate aceste scroafe de mai multe generatii, urcate in copaci mai mari sau mai mici. O mafie ordinara, o serparie de incompetenti care se clocesc unii pe altii, o adunatura de profitori fara principii si fara calitati.

Despre poporul roman: are ce merita, pentru nu vrea niciodata altceva decit sa gindeasca altcineva pentru el. De-aia s-a carat Caragiale la Berlin, am inteles perfect ca pe linga venalitatea celor de la virf, n-a mai putut sa suporte prostia, rautatea, suficienta, tzopenia oamenilor intre care traia.

Pina la cit de tare ne nedreptateste pe noi strainatatea, ne-am tras si ne tragem noi singuri cu tesla pe unde apucam. Ce-a facut USL-ul in ultimele saptamini a fost sa demonstreze ca in tara asta se bate bunul plac al celor care vor cu Basescu cu bunul plac al alora care vor sa scape de Basescu. Nu-i de mirare ca aia au sarit in sus. Cind am aderat la UE, am aderat la niste principii pe care toti ceilalti membri le aplica. Mai bine aderam la uniunea tarilor africane, ca pe-acolo se poarta schimbari si buseli din astea cu japca. Nu ne place, dar asta e realitatea, asta s-a facut in Romania si asta e reactia care s-a generat.

Rferendumul e doar cireasa de pe tort. La noi s-a jucat tontoroiul cind au fost schimbati pe traseism Roberta si Blaga. Nu-mi place de ei, nu vreau sa-i mai vad, dar modul in care au fost maturati mi-a facut clara urmarea: regimul Nastase a fost mic copil fata de ce poate fi regimul Ponta. Intre ele, un rahat facut sandwich...

La toate astea, poporul roman, care ar fi trebuit sa se revolte de un milion de ori in acesti 23 de ani, s-a uitat ca la OTV. Societatea civila si-a tras sinecuri de la cine a putut. De-aia a sarit in sus UE, acolo unde trebuia, mereu si mereu, sa sara in sus poporul roman si societatea civila.

Asta e de fapt problema. Noi asteptam stind in cur pe prispa sa vina strainii sa ne faca viata, cind de fapt nu trebuia sa ne oprim din huiduit si nu trebuia niciodata sa acceptam teoria aia cu raul cel mai mic. Adica trebuia sa avem cojones.

Anonim spunea...

Mda... eu zic sa se poarte in continuare Antonescu si Ponta cu eleganta, cu manusi, iar prin anul 2030 or sa ajunga la un rezultat...

Béranger spunea...

Dragă Comisie Europeană...

Anonim spunea...

@ Beranger : superb, pacat ca ti-ai inchis blogul... Dan

Anonim spunea...

si inca ceva... parerea mea ca acest lucru (impunerea de reguli pentru referendum) este un test al pulimii... ganditi-va ce s-a intamplat asta primavara in grecia, scandalurile de la respingerea prin referendum a "constitutiei" UE prin Franta, Irlanda... Asta nu este U(RR)E ci U(rep. fascistoide)E... vin vremuri grele, economic vorbind, se pregateste terenul...

pacos spunea...

@Beranger - CHAPEAU!!

cristi spunea...

Chestia asta a apărut pe site-ul rfi.ro, scrisă de o anume Mihaela Ghergişan, şi a fost preluată de hotnews. Un astfel de ton este de neconceput, şi chiar dacă unii oficiali europeni şi în special Merkel ar vrea ca sluga băsescu să rămână, stilul e mult prea agresiv ca să fie adevărat. Dacă documentul sună chiar aşa, trece mult dincolo de stilul folosit de URSS în ultimatumul din 1940! Ar seamăna mai curând cu ultimatumul adresat Serbiei în 1914 de către Austria, formulat astfel încât să fie total inacceptabil şi să conducă la război. Cu toată iubirea de slugă a unora, e imposibil să fie adevărat.

Deci avem de-a face cu două tipuri de intoxicări lansate de diverşi indivizi şi individe, de obicei români sau cu legături pe aici. Unul e ţintit către oficiali UE şi presa occidentală, şi denigrează România. Celălalt e ţintit către opinia publică românească şi denigrează UE. Ce le conferă credibilitate în ochii europenilor este că nu le vine să creadă că nişte oameni pot fi în aşa hal de antipatrioţi. Dacă e adevărat ce zice Ponta, şi cred că e, că Barosso a pus de fapt nişte întrebări încercând să verifice ce a auzit, atunci e bine. Chiar dacă vrea să-l apere pe băsescu, nu cred că-i place să fie manipulat de el. Totuşi e doar o slugă, iar propaganda internă a băsiştilor care îl înfăţişează ca pe un comisar sovietic n-are cum să îi placă.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...