marți, 10 iulie 2012

Vara asta mă distrez, nu votez!



Nu degeaba avertizam că ciumeţii ăia de la CCR pregătesc ceva, pentru a-l scoate basma curată pe băsescu! Au găsit şpilul! Impunând un prag de prezenţă la vot, pentru a valida rezultatele referendumului de destituire! 50% plus 1 din numărul total al cetăţenilor români cu drept de vot. Număr care nu a fost corectat de mult. Deşi populaţia a scăzut cu vreo două milioane, numărul rămâne constant la vreo 18 milioane de alegători. Acum vedem ce ce INS nu a fost "capabil" să dea rezultatele Recensământului nici acum. Iar de aici înainte orice e posibil. 

Nu ştiu cum ar putea schimba USL decizia CCR. Este foarte posibil ca decizia să fie fără obiect. Legea declarată neconstituţională  nu a fost promulgată. Efecte produce deja o Ordonanţă de Urgenţă, dată de guvernul Ponta. Cu antonescu la Cotroceni, se pot imagina mecanisme de tragere de timp. Şi legea să ajungă să acţioneze pentru viitor. Dar vă închipuiţi ce va fi la Bruxelles, printre popularii lu' peşte! 

Rămâne mobilizarea electoratului. Asta impune o organizare exemplară, şi creşterea prezenţei la vot în mediul rural. PDL va avea drept temă de campanie, acum, demobilizarea la vot. Pentru ei este important să convingă lumea să nu voteze. Chestia aia cu "Vara asta se poartă albul" se va transforma în "Vara asta mă distrez, nu votez!"

Indiferent ce va fi, totul depinde de noi! Şobolanul ăla nu trebuie să mai scape, de data ascuns sub robele judecătorilor de la CCR. Dacă vrem să scăpăm de el, trebuie să mergem la vot. Cât mai mulţi! Încă doi ani cu nebunul este ceva de neconceput!

12 comentarii:

Karakas spunea...

2013 va fi un an foartte dificil pe plan international, in speta economic. Roubini vede o catastrofa mai mare decit cea din 2008

http://ca.finance.yahoo.com/blogs/insight/nouriel-roubini-perfect-storm-already-threatening-global-economy-154944442.html

Karakas spunea...

Mmm, nu mi se pare ok. Ar fi trebuit 50% + 1 din voturile exprimate. CC nu poate obliga populatia sa voteze.

Anonim spunea...

"Cu antonescu la Cotroceni, se pot imagina mecanisme de tragere de timp"

Deci confirmi ca pentru "ai nostri" e permisa o derogare de la legalitate, desi exact acesta e pretinsul motiv pentru care Basescu trebuie sa plece?

Adica nu e nicio problema daca promulgam si publicam selectiv, numai ce ne convine noua?

Constantin Gheorghe spunea...

Ce-mi plac mie curvele virgine! Adică pedeleii au respectat la virgulă Constituţia şi legile, nu şi-au tras spuza pe turta lor niciodată?
Bă, voi chiar ne credeţi proşti?

Anonim spunea...

Reiau: tu-i acuzi pe ceilalti de anumite practici, dar tie nu ti se aplica aceleasi reguli?

Adica tu poti sa faci ce vrei ca sa-ti atingi scopul, scopul fiind combaterea unor care fac ce doresc?

Anonim spunea...

Si de cand se voteaza pe baza unui Proiect de Lege?

PDL poate face toate Proiectele care i se par, USL deasemenea (pana si eu la randul meu pot sa-mi fac proiecte, pe mine ma verifica familia).

Sesizarea PDL a fost respinsa oricum o intoarceti.

Proiectul pana sa devina LEGE si sa produca efecte astazi mai are niste pasi de facut si cum avem o lege in vigoare (verificata), care-i problema?!

Florin spunea...

Pedeleii s-au pacalit siguri, au luat-o. Au contestat legea si nu ordonanta guvernului Ponta. Care a ramas valabila. Ha! Ha!
Hai liberare.

Anonim spunea...

,,Bă, voi chiar ne credeţi proşti?"
NUMAI PE UNUL NENE !

Anonim spunea...

@Florinele, te faci ca nu pricepi: singura institutie care poate contesta ordonante este Avocatul Poporului. Care tocmai a fost schimbat cu unul ce nu contesta nimic emis de USL.

pacos spunea...

Oricum ar intoarce-o pedeleii, lucrurile sunt simple: revocarea Avocatului Poporului a fost constitutionala si nu se poate organiza un referendum pe baza unui proiect de lege. Nu le mai ramane decat sa tina conferinte de presa si sa infiereze guvernul si USL-ul pentru ca nu tin cont de hotararea CCR. Exista doar o singura mica problema: ei nu realizeaza ca aproape toata tara asta ii uraste. Pe bune. Din toti rarunchii. Sunt curios care va fi reactia portocaliilor dupa ce vor vedea rezultatul referendumului care, dupa parerea mea, va indeplini si conditia de validitate impusa de CCR.

Florin spunea...

@Anonim ultim,
Tu nu pricepi: textul acestei ordonante este identic cu cel al ordonantei din mai 2007 care a fost aprobata de CC. Ce-i de priceput?

cristi spunea...

Ceceriştii au acţionat destul de oportunist până acum şi probabil vor face asta şi în viitor. Îşi apără poziţia şi privilegiile, şi cam atât. Asta înseamnă că vor valida referendumul chiar dacă nu se prezintă 50%, conform OUG-ului. Useliştii trebuie să reziste la presiuni, şi vor fi destule inclusiv externe. Să ţină tare cu ordonanţa guvernului, fiindcă astfel se prea poate chiar să fie peste 50% prezenţa la vot, şi atunci nimeni nu mai are ce comenta. Acum băsescu e în dilemă: să ceară sau nu slugilor să stea acasă? Vom vedea, şi va trebui să avem răspunsuri pentru ambele situaţii.

Şi o chestie amuzantă: dacă prezenţa va fi 51% şi un scor de genul 90-10, posibil dacă băsiştii vor să boicoteze, atunci băsescu va fi demis cu voturile celor care n-au vrut să-l demită. Şi cu un scor absolut zdrobitor, exact de ce se tem mai mult ăia din PPE. Eu zic să le-o facem... de ce le e frică nu scapă.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...